Gå til innhold

Windows for 18 kroner


Anbefalte innlegg

Jeg synes dette er ubetinget positivt! Kanskje dette kan sabotere “One laptop pr child” prosjektet.  De skulle jo gi fattige både både hardware, fullverdig OS + fullverdige programmer til en stygglav penge- jeg unner dem det ikke! Har de ikke penger til fullverdige produkter så får de holde seg til cripleware spør du meg.

8429082[/snapback]

Edit: Jeg leste hele innlegget ditt en gang til og konkluderte med at du er syrlig ironisk. Noe annet kan rett og slett ikke stemme.

8429221[/snapback]

 

 

skarpt observert ...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva er det som jeg har skrevet som er så upresist (bortsett fra den ene setningen jeg alt har nevnt og den ekstra X'en i grafikkortet?), og hva har jeg trukket tilbake? Alt i min første post skrev jeg eksplisitt at ASUS maskinen var snakk om et eksempel. Jeg har utdypet det nå, og holder definitvt fast på at vi stadig opplever problemer med kombinasjonen ny hardware/linux-drivere. Dette gjeler spesielt laptoper, men vi dumpet også nylig borti det her om dagen i forbindelse med et server-innkjøp. Uavhengig av hvem som har "skylden" fører dette til redusert brukervennlighet.

Når du sier høytytende systemer sikter du altså til laptoper?

 

Ja, faktisk, i enkelte sammenhenger. Ytelse er selvfølgelig relatert til det utstyret man har tilgjengelig. Man _må_ ikke referere til BlueGene/L når man snakker om høy ytelse. Når men holde på med ting som krever det man kan få av regneressurser så ønsker du maks ytelse av ditt cluser når du har tilgang til det, og maks ytelse av din laptop når du kun har tilgang til den.

 

og du skjønner ikke hvorfor jeg mener du er upresis? Hvilken server er det du snakker om nå da? Når du er så upresis blir det fort oppfattet som skittkasting. Du snakker om alle disse problemene, og det eneste konkrete du har kommet med til nå var skjermoppløsning for et vanlig nvidia kort, noe som jeg vil påstå er rimelig enkelt og brukervennlig å fikse i både Edgy og Feisty uten kommandolinje. Lyd er vanligvis Realtek chiper og disse er stort sett alle støttet. Creative chips tar gjerne en stund, men de vanligste der blir også stort sett støttet. Trådløst, stort sett alt fra Intel som ikke er helt nytt støttes, det meste annet støttes også greit med ndiswrapper, som har blitt automatisert i Feisty.

 

Som jeg skrev i min aller første post: "...å hevde at Linux er like brukervennlig som Windows forutsetter en vesentlig ting som folk ofte glemmer å nevne: At man har en maskin hvor all hardware er skikkelig støttet." Jeg har aldri nektet for at ting _etter hvert_ stort sett blir støttet. Problemet er at når man handler inn laptop, server, FC-kort, ruterkort etc etc så må man i større grad være forsiktig med hva man handler inn når man skal kjøre linux - spesielt om det er cutting edge - enn hva som er tilfelle om man skal kjøre Windows. Dette har du jo nå selv også delvis innrømmet gjennom det du skriver ovenfor. En slik forsiktighet kan man ikke forvente at Ole Nordmann forstår at man må forholde seg til når man går på Elkjøp for å handle.

 

Det var du som hevdet at både jeg og mine kolleger er inkompetente, og det følte jeg at jeg ikke kunne la stå uten at jeg svarte. :)

 

Jeg snakker med dem hver gang jeg er på jobb. De er med når ny hardware skal kjøpes inn, og det er dem som rapporterer tilbake mange av problemene...

Kanskje de synes det er helt greit,

 

Kanskje ikke...

 

og tar utfordringen med å sette opp et system som andre ikke allerede har testet ut, for alt jeg vet bidrar de med guider på nye systemer, hva som funker og ikke. Snakk heller for deg selv, det er mye bedre.

 

Det var du som dro dem inn i debatten ved å hevde at de ikke var kompetente nok til å sette opp linux...

 

Mitt ene eksempel var rundt et år gammelt, andre er nyere. Dette skjer hele tiden, og problemet er nøyaktig det samme hver gang: hardware uten driverstøtte. Det er dette jeg også referer til i siste avsnitt i min første post og det burde være temmelig entydig. Jeg har ikke fått testet ut ubuntu 7.04 enda selv, og ting er sikkert blitt bedre (det blir det jo hele tiden), men helt til alle hardwareleverandører leverer drivere for linux vil problemene dukke opp på nytt. Det gir redusert brukervennlighet uansett hvordan du vrir og vender på det.

Skjønner du hvorfor jeg blir klar? Dersom du kjøper hardware som ikke er støttet så vil det by på problemer.

 

Nei, sier du det ;)

 

Å hevde at selv to med doktorgrad i IT er sjanseløse på å finne hardware som er godt støttet (hvilket er omtrent eneste mulige tolkning av det du har sagt) får du stå for.

 

Ja, jeg skjønner at du ikke er i stand til å tolke det jeg har skrevet annerledes, så da er det vel like greit at vi avslutter denne diskusjonen. Jeg har i alle fall brukt nok tid på dette nå.

Endret av Sparboresh
Lenke til kommentar
Jeg tenker som alle andre, som ikke "leker" bedrift, man kan ikke leve på luft og kjærlighet.

8431460[/snapback]

 

Det er bare å laste ned Ubuntu og teste det. CD'en du brenner er en såkalt Live-CD, så du kan prøve ut operativsystemet direkte fra CD'en før du installerer det. Da kan du sjekke om all din hardware fungerer. Liker du det ikke er det bare å ta ut CD'en, og starte Windows igjen som om ingenting var skjedd. :)

Lenke til kommentar
Jeg synes det er skam, at microsoft påstår at de er med for å hjelpe utviklingene i den fattigedelen av verden.

8433970[/snapback]

Microsofts talsmann Oranda Ayala har selv uttalt at dette ikke er uhjelp, men at det er en ren forretningsmessig satsning. Les forøvrig gjerne innlegget mitt ovenfor (forbausende få, om ikke noen i denne tråden som har fått med seg at lisensen til $3 bare er en del av avtalen for de som ønsker å benytte seg av tilbudet. De må nemlig kjøpe minst 10 000 datamaskiner (til rundt $300 per stykk) i tillegg til lisensene for å få de til $3 stykke)
Lenke til kommentar
Ja, faktisk, i enkelte sammenhenger. Ytelse er selvfølgelig relatert til det utstyret man har tilgjengelig. Man _må_ ikke referere til BlueGene/L når man snakker om høy ytelse. Når men holde på med ting som krever det man kan få av regneressurser så ønsker du maks ytelse av ditt cluser når du har tilgang til det, og maks ytelse av din laptop når du kun har tilgang til den.

Jeg har en påhengsmotor du kan få låne.

Som jeg skrev i min aller første post: "...å hevde at Linux er like brukervennlig som Windows forutsetter en vesentlig ting som folk ofte glemmer å nevne: At man har en maskin hvor all hardware er skikkelig støttet."

Der har vi vel ganske forskjellig oppfatning, mitt inntrykk er vel heller at det mases nesten alltid om hardware-støtte, og at det til stadighet fremstilles som et mye større hinder enn det i realiteten er. Sjekk med en live-CD, kan det egentlig bli enklere?

 

Du begynte å dra frem bedrifter og servere, som du senere mirakuløst vred til høytytende laptoper. På server siden er det ikke noe problem, alle leverandører sertifiserer omtrent alt av løsninger for linux og leverer linux pre-installert med support, med alle innstikkort og hele pakka. At dere driver å skrur selv, og bruker en distro som ikke er støttet er helt opp til dere. Hvis de to på jobben din mistrives med det foreslår jeg umiddelbart at dere out-sourcer det ved å basere dere på RHEL/RHWS eller SLES levert av hardware leverandøren. Du kan faktisk få problemer med MS-støtte for innstikk-kort til servere.

 

Dell skal vel nå levere vanlige PCer med pre-installert linux, så at HP laptoper er litt råtne på linux støtte bør ikke være noe problem for dere (eller noen andre for den saks skyld).

 

Dette er ikke vanskelig, for de som ønsker å kjøre linux er det allerede blitt meget lett å velge hardware, blant annet takket være ubuntu, og den jobben de har gjort. Neste gang dere skal kjøpe inn laptop på jobben din bør det nå være lett å velge en god løsning uten å dra inn verken huet eller rævva.

Lenke til kommentar

Microsoft får dødsdommen hengt opp til almenn skue her:

Microsoft admits Vista failure

 

Dette kommer til å bli en lang og pinefull død. Windows Crippled Edition er bare en del av fallet:

 

<...>

 

The other equally monumental MeII failure? Gates in China launching a $3 version of bundled MeII. Why is this not altruism? Well, it goes back to piracy and how it helped enforce the MS monopoly. If you can easily pirate Windows, Linux has no price advantage, they both cost zero.

 

With MeII, Microsoft made it very hard to pirate. It is do-able, you can use the BIOS hack and probably a host of others, but the point is, it raised the bar enough so lots of people have to buy it. Want to bet that in a country with $100 average monthly salary, people aren't going to shell out $299 for MeII Broken Edition?

 

What did MS do? It dropped the price about 100x or so. I can't say this is unprecedented, when it made Office 2003 hard to pirate it had to backpedal with the student edition for about $150. This time though, things are much more desperate.

 

If you fit Microsoft's somewhat convoluted definition of poor, it still wants to lock you in, you might get rich enough to afford the full-priced stuff someday. It is at a dangerous crossroads, if its software bumps up the price of a computer by 100 per cent, people might look to alternatives.

 

That means no MeII DRM infection lock in, no mass migration to the newer Office obfuscated and patented file formats, and worse yet, people might utter the W word. Yes, you guessed it, 'why'. People might ask why they are sticking with the MS lock in, and at that point, it is in deep trouble.

 

<...>

Lenke til kommentar

Urk...jeg klarer ikke helt å holde meg unna så jeg får prøve en gang til, og denne gangen vise til de referanser du selv bruker...

 

Ja, faktisk, i enkelte sammenhenger. Ytelse er selvfølgelig relatert til det utstyret man har tilgjengelig. Man _må_ ikke referere til BlueGene/L når man snakker om høy ytelse. Når men holde på med ting som krever det man kan få av regneressurser så ønsker du maks ytelse av ditt cluser når du har tilgang til det, og maks ytelse av din laptop når du kun har tilgang til den.

Jeg har en påhengsmotor du kan få låne.

 

:love:

 

Som jeg skrev i min aller første post: "...å hevde at Linux er like brukervennlig som Windows forutsetter en vesentlig ting som folk ofte glemmer å nevne: At man har en maskin hvor all hardware er skikkelig støttet."

Der har vi vel ganske forskjellig oppfatning, mitt inntrykk er vel heller at det mases nesten alltid om hardware-støtte, og at det til stadighet fremstilles som et mye større hinder enn det i realiteten er. Sjekk med en live-CD, kan det egentlig bli enklere?

 

Du begynte å dra frem bedrifter og servere, som du senere mirakuløst vred til høytytende laptoper.

 

Det første eksempelet mitt du hang deg opp i var en laptop (Asus'en). Gang på gang har jeg siden referert til laptoper. Så vil du helst tøyse bort at høy ytelse kan ha noe med laptoper å gjøre. Best å klamre seg til det området hvor linux gjør det bra om ikke annet :)

 

På server siden er det ikke noe problem, alle leverandører sertifiserer omtrent alt av løsninger for linux og leverer linux pre-installert med support, med alle innstikkort og hele pakka. At dere driver å skrur selv, og bruker en distro som ikke er støttet er helt opp til dere. Hvis de to på jobben din mistrives med det foreslår jeg umiddelbart at dere out-sourcer det ved å basere dere på RHEL/RHWS eller SLES levert av hardware leverandøren. Du kan faktisk få problemer med MS-støtte for innstikk-kort til servere.

 

Dell skal vel nå levere vanlige PCer med pre-installert linux, så at HP laptoper er litt råtne på linux støtte bør ikke være noe problem for dere (eller noen andre for den saks skyld).

 

Dette er ikke vanskelig, for de som ønsker å kjøre linux er det allerede blitt meget lett å velge hardware, blant annet takket være ubuntu, og den jobben de har gjort. Neste gang dere skal kjøpe inn laptop på jobben din bør det nå være lett å velge en god løsning uten å dra inn verken huet eller rævva.

8437134[/snapback]

 

Ja, kjempelett. La oss da si at vi ønsker å benytte ubuntu med råeste laptop fra HP, Dell og Lenovo/IBM. Ubuntu er jo lett og bruke, fikser det meste og har masse drivere, ikke sant? La oss se hva testteam-sidenen til Ubuntu har å si om saken.

 

HP:

Toppmodell: nw9440. Litt kjipt at det ikke finnes noe nyere info, men current issus ble i november i fjor rapportert å være:

"Hibernation, Sleep, Power Manager Applet and IEEE-1394 don't function well"

Spiller vel ingen rolle?

 

Dell:

Inspiron9400. Folk kan lese listen selv

 

IBM/Lenovo:

THinkpad T60p. Også her litt gammel info/lite oppdaterte sider, men current issues er:

Suspend/hibernate works intermittently.

 

Hvem brur seg om suspend/hibernate på en laptop?

Kjempefint om Dell begynner å levere med preinstallert Linux. HP sin nw9440 kan du få med Novell SUSE linux alt (og kanskje den funger bedre med ubuntu 7.04). Litt trist kan det jo hende jeg syns det er at jeg muligens må bytte distro om jeg bytter leverandør, men det må jeg vel tåle? Joda, det er "meget lett å velge hardware".

 

Jeg håper faktisk at alle disse tingene funker fint i 7.04, men samtidig blir jeg temmelig overrasket om vi ikke får nye "problemer" når HP, Dell og Lenovo lanserer en ny maskinserie. Og da er vi på'n igjen... :(

Endret av Sparboresh
Lenke til kommentar

Flott at du ikke ga deg. Selv om dette er veldig off-topic så er temaet like fullt interessant. Det er helt korrekt at suspend/hibernate funksjonalitet i linux kan være strevsomt å sette opp i hardware. På min Inspiron funker suspend fint, selv om det var en issue som linken jeg ga deg fikset. Når det gjelder hibernate burde det funke på alle laptoper med linux helt flott, fordi det er støttet direkte i linux-kjernen, altså i software. Dvs. du er helt uavhengig av råtten implementasjon på hardware nivå. Gå inn i kpackage/synaptic/adept etc. og søk etter f.eks. suspend. Nå foretrekker jeg faktisk kommandolinja:

sudo aptitude install uswsusp

 

Kan faktisk se ut som om alle toppmodellene du ramset opp vil fungere fint, med minimalt mikk-makk, selv om power management er litt drøyt. Eller som jeg indikerte, at HP ikke er alltid det beste kortet her.

 

Personlig vil jeg vel si at når du har hibernate, så er suspend ikke akkurat kritisk, men det er selvfølgelig moro at alt funker, derfor anbefalte jeg deg min laptop.

Endret av Del
Lenke til kommentar
Jeg synes dette er ubetinget positivt! Kanskje dette kan sabotere “One laptop pr child” prosjektet.  De skulle jo gi fattige både både hardware, fullverdig OS + fullverdige programmer til en stygglav penge- jeg unner dem det ikke! Har de ikke penger til fullverdige produkter så får de holde seg til cripleware spør du meg.

 

Jeg er så drit lei all denne klagingen om Microsoft, når de gjør noe bra så klager dere. Tror dere virkelig at de forsøker på lockin her eller, selvsagt ikke – ikke vær dum. Hva er så gale med å dumpe prisene, det sikrerer bare at Microsoft får opprettholdt monopolet og forhindrer styggdom som Linux osv. Det vil på sikt gi oss bedre software, verdens beste lisens avtale og det til lavest mulig pris; fortår dere ikkd et da? Linux får bare flere og flere bruker; dette må vi stoppe!

 

Vista har ikke gitt Microsoft de innteker de håpet på – kanskje dette kan øke lommeboken dems, det håper jeg virkelig.

 

Og husk, hvis disse fattig folkene mot all formodning skulle komme i jobb så må de sikkert bruke Windows. Derfor er det best de lærer seg dette med en gang enn feks Linux, for folk er jo stort sett så dumme at de ikke kan lære noe nytt. Har man først lært en måte å installere på så nytter det ikke å komme med en litt annerledes metode.

 

:dontgetit:

8429082[/snapback]

 

Hvis dette er et forsøk på ironi så vil jeg si: Ehh...haha.

 

Hvis det ikke er ironi er du trolig den mest uopplyste personen jeg har sett i disse forumene. Argumentene din er så fulle av grums at jeg regner med du får kvelningfornemmelser innimed jevne mellomrom.

 

Mennesker i fattige land er fattige fordi rike land har sugd dem tomme i flere hundre år. Mange fattige land sliter med korrupte ledere og urettferdige handelsregler som rike land støtter moralsk og økonomisk.

 

Koden for smilefjeset ditt er dontgetit. Nei, du skjønner det virkelig ikke.

Lenke til kommentar
Er 18 kroner den virkelige produksjonskostnaden for en winXP ? Regner med de ikke selger dette med tap ?

 

Erlend

8428190[/snapback]

 

Ikke utrolig at de selger det med tap , det er nemmelig svært vanelig at et produkt kan selges med tap og at tapet tas igjen i andre produkter, i dette tilfellet er vel da tapet bakt inn i prisen på fullversjonene, så da kan du glede deg over at du ved å bruke et lovlig OS fra MS faktisk bidrar til å hjelpe folk i U-land :)

Lenke til kommentar
Er 18 kroner den virkelige produksjonskostnaden for en winXP ? Regner med de ikke selger dette med tap ?

 

Erlend

8428190[/snapback]

 

Ikke utrolig at de selger det med tap , det er nemmelig svært vanelig at et produkt kan selges med tap og at tapet tas igjen i andre produkter, i dette tilfellet er vel da tapet bakt inn i prisen på fullversjonene, så da kan du glede deg over at du ved å bruke et lovlig OS fra MS faktisk bidrar til å hjelpe folk i U-land :)

8444057[/snapback]

 

Det er helt feil at du hjelper mennesker i u-land ved å kjøpe lovlig lisens her hjemme. Det er skrevet flere ganger i denne tråden. MS gjør IKKE dette som veldedighet, men for å kapre fremtidige kunder. Det har de selv uttalt.

 

Denne lisensen koster i realiteten minst 303$ pr bruker i motsetning til OLPC som koster 100$. Jeg regner med at du har fått med deg at denne 3$ lisensen forutsetter et kjøp av titusen PCer til 300$ pr stykk?

 

OLPC: 100$ x 10000 = 1000000$

WinPC: 3$ + 300$ x 10000= 3030000$

 

Et Windowssystem blir i realiteten over tre ganger dyrere enn en OLPC. Jeg klarer ikke å se argumentet med at vi på noen som helst måte hjelper fattige mennesker her. :nei:

Lenke til kommentar
Svaret på det er vel rimelig enkelt. Det er enklere å komme igang med Windows uansett om du ikke har vert borte i noen av de før, vil også tro at det er også enklere å få støtte på Windows enn det er på Linux i disse områdene i verden.

8428281[/snapback]

Det tviler jeg sterkt på. Ubuntu har en svært åpen og brukervennlig kundeservice som er enkelt tilgjengelig gjennom web, epost, forum, telefon, fax, osv. Microsoft har ikke så mange kanaler å gi kundeservice gjennom. Blant annet fordi de ikke ønsker at folks problemer og vei mot løsninger skal være tilgjengelige og søkbare for andre, slik som f.eks Ubuntuforums.org

 

Akkurat, så det er derfor Microsoft selv har egne hjelpesider, forum, web/knowledgebase som hvem som helst kan søke i og benytte. Det er derfor Microsoft har bøtter og spann av mailinglister du kan abonnere på. Alt skyldes altså at de ønsker holde problemer skjult og hindre andre i å finne løsningen på kjente problemer? Nei, dette ble for dumt vel? :hmm:

8428856[/snapback]

 

Pris: NOK 489,00 + 25 % MVA per henvendelse etter at all gratis støtte er brukt opp. (Denne prisen vil kanskje ikke gjelde for alle typer støttehenvendelser.)

 

Du har gratis support i 90 dager, deretter i overkant av 500 kroner per telefonsamtale. Dette er for vanlig Vista Home Basic, altså ikke noe bissnisspris eller noe annet tøys. Jeg måtte dessuten navigere meg gjennom en engelskspråklig side (ja, jeg brukte microsoft.no) før jeg kom gjennom til en norsk oversikt over support-options.

 

Tilsvarende profesjonell support direkte fra Canonical (Ubuntu) koster 1500kr for ett helt år. Alternativt var det fire andre support-alternativer tilgjengelig på norsk, i snitt mellom 3 og 10 forskjellige alternativer på morsmålet for hvert land i europa.

 

Det er tenkelig (og trolig) at Microsoft bare vil droppe support på billig-versjonene sine, i hvert fall den typen support de nå tar penger for.

Lenke til kommentar
Er 18 kroner den virkelige produksjonskostnaden for en winXP ? Regner med de ikke selger dette med tap ?

 

Erlend

8428190[/snapback]

 

Ikke utrolig at de selger det med tap , det er nemmelig svært vanelig at et produkt kan selges med tap og at tapet tas igjen i andre produkter, i dette tilfellet er vel da tapet bakt inn i prisen på fullversjonene, så da kan du glede deg over at du ved å bruke et lovlig OS fra MS faktisk bidrar til å hjelpe folk i U-land :)

8444057[/snapback]

Så du tror at kjøpere i vestlige land vil "sponse" billige utgaver i fattige land? Det er fullt mulig at Microsoft vil gjøre noe slikt for å tjene mer penger, men det er fortsatt ingen hjelp til fattige land. Hensikten for Microsoft er å få flere kunder som i fremtiden betaler full pris.

 

Du er vel også klar over begrensningene i produktet.

Lenke til kommentar
Er 18 kroner den virkelige produksjonskostnaden for en winXP ? Regner med de ikke selger dette med tap ?

 

Erlend

8428190[/snapback]

 

Ikke utrolig at de selger det med tap , det er nemmelig svært vanelig at et produkt kan selges med tap og at tapet tas igjen i andre produkter, i dette tilfellet er vel da tapet bakt inn i prisen på fullversjonene, så da kan du glede deg over at du ved å bruke et lovlig OS fra MS faktisk bidrar til å hjelpe folk i U-land :)

8444057[/snapback]

Så du tror at kjøpere i vestlige land vil "sponse" billige utgaver i fattige land? Det er fullt mulig at Microsoft vil gjøre noe slikt for å tjene mer penger, men det er fortsatt ingen hjelp til fattige land. Hensikten for Microsoft er å få flere kunder som i fremtiden betaler full pris.

 

Du er vel også klar over begrensningene i produktet.

8445042[/snapback]

 

Selvsagt har de egenintresse i dette,hvor har jeg benektet det+

men som jeg sier så er det vanlig å selge et produkt til lav pris eller med tap og enten ta igjen det tapte på et annet produkt eller på lengre sikt.

Så snakkes det om at forutsetningen er kjøp av X antall maskiner,javel men etter det jeg forstår må det jo være bedre å få med et os til 18 kr pr maskin enn det samme os til rundt 1000 kr pr maskin, for jeg er neppe i tvil om at antallet maskiner vil bli solgt :hmm:

Lenke til kommentar
Selvsagt har de egenintresse i dette,hvor har jeg benektet det+

Du skrev "så da kan du glede deg over at du ved å bruke et lovlig OS fra MS faktisk bidrar til å hjelpe folk i U-land". Noe som insinuerer at Microsoft bruker kjøpere av fullversjoner som sponsorer for U-land. Greit nok, men det betyr ikke at man hjelper U-land likevel. Betingelsene er jo som sagt at man betaler 3 ganger så mye for maskinene enn alternativet. Dette er ikke med på å hjelpe U-land. Tvert i mot.

 

men som jeg sier så er det vanlig å selge et produkt til lav pris eller med tap og enten ta igjen det tapte på et annet produkt eller på lengre sikt.

Her er det nok snakk om både i pose og sekk. Microsoft gir jo ikke avslag på prisen for andre enn offentlige utdanningsinstitusjoner i disse landene. De gir "første skuddet gratis" og sørger for at resten påtvinges å betale full pris, uansett hvor dårlig import/eksport-balansen er eller hvor dårlig bedriftene går eller hvor mange månedslønner det koster for privatkjøpere.

 

Så snakkes det om at forutsetningen er kjøp av X antall maskiner,javel men etter det jeg forstår må det jo være bedre å få med et os til 18 kr pr maskin enn det samme os til rundt 1000 kr pr maskin, for jeg er neppe i tvil om at antallet maskiner vil bli solgt  :hmm:

8445090[/snapback]

Det virker ikke som du har fått med deg de andre alternativene som har vært diskutert i tråden. f.eks OLPC.

 

En annen ting er at det er en skam at Microsoft tilbyr et så forkrøplet OS i det hele tatt. Særlig når intensjonen er å tømme lommene til fattige både nå og senere. Som om ikke mat og husly var et stort nok problem fra før.

Lenke til kommentar

I motsetning til mange av dere, prøver jeg å finne, lese de linjene som gir håp, som kan hjelpe andre.

Prøver å se de mulighetene som kan gjøre verden til en bedre plass å leve i, med tiltak, fra mange land, fra FN, fra Microsoft, og mange-mange andre store aktorer. og ikke minst fra alle individer.

 

” Poole said that Microsoft can't solve the problem by itself and is hoping to work with other tech companies, governments and international agencies.

"This is not something we are looking to do alone," he said. “

 

“The collection of software, which will start shipping in the second half of this year, includes Windows XP Starter Edition, Office Home and Student 2007, Windows Live Mail Desktop and several educational products. The $3 price includes the software license, while backup discs and documentation will cost extra. In order to be eligible, governments must pick up at least half the tab for the PC, though the software can also be used on refurbished computers, which can cost as little as $50, Microsoft said.”

 

“Microsoft-U.N. deal aims to wire poor nations” (2004)

 

 

Skolegang og oppfølging av unge mennesker er den største satsing hvis vi skal overleve,+ miljø utfordringer.(herav mat, uten den, hjelper verken med Linux eller Windows)

Pc-en kan hjelpe litt og jeg ser bare positive ting med det.

 

Så jeg oppførdrer mange av dere å se realiteten i øyne, og slutte å være så egoister.

 

Ta bare de talene som MS nevner, som 5 billion mennesker, og finne alternativer som kan dekke behovet.

 

Jeg kan ikke nekte en unge i Nepal en liten ball, på grunn at det er ikke etablert gress stadium vel?

Pele-Arantes sparket hodeskaller når han var liten.

Derfor trenger du ikke noe annet for å starte og lære å bruke tekstbehandlingen og andre små programmer som kan hjelpe skolegangen, enn en 500 kr resirkulert PC, med en 18 kr softwarepakke.

 

Hensikten for Microsoft er å få flere kunder som i fremtiden betaler full pris.

 

Ja vel, da må nesten ikke få medisin når man er syk, av frykt at man kan bli frisk, og må starte og jobbe.

Ikke gi din stemme under valg, av frykt at din parti vil tappe.

Og ikke støtte opp for slike prosjekter, av frykt at et selskap vil tjene penger i fremtiden.

Og ikke gi penger til hjelpe-organisasjoner, på grunn av noe av det du gir går til en telefon selger………og, og, og,.

 

Hva er det som har første prioritet, og hva er frykten her: at microsoft skal tjene penger i fremtiden?

Lenke til kommentar
Det virker ikke som du har fått med deg de andre alternativene som har vært diskutert i tråden. f.eks OLPC.

 

Joda men jeg snakker om valgmuligheten for de som ønsker MS og som regel er det de fleste :whistle:

 

En annen ting er at det er en skam at Microsoft tilbyr et så forkrøplet OS i det hele tatt. Særlig når intensjonen er å tømme lommene til fattige både nå og senere. Som om ikke mat og husly var et stort nok problem fra før.

 

Igjen blir det øyet som ser,en kan se det på din måte eller en kan se det slik at de får et os for 18 kr + maskinen istedenfor 1000 + å kjøpe maskinen utenom :hmm:

Lenke til kommentar
Joda men jeg snakker om valgmuligheten for de som ønsker MS og som regel er det de fleste  :whistle:

Her snakker vi om folk som kanskje aldri har tatt i en datamaskin før. Akkurat som første gangen jeg skulle vise moren min data. Da er det et fett om man prøver seg på linux, windows eller macos - bortsett fra at førstnevnte er fritt og gratis. Dermed er det også en mye tryggere satsing for framtida fordi man har forutsigbarhet. Med Microsoft vet man aldri hva som skjer, plutselig om noen år kan prisen bli 100-doblet.

Igjen blir det øyet som ser,en kan se det på din måte eller en kan se det slik at de får et os for 18 kr + maskinen  istedenfor 1000 + å kjøpe maskinen utenom  :hmm:

8446049[/snapback]

Ikke sammenlikn med 1000,- for et OS her. Jeg vet ikke hva den billigste windows-versjonen kan kjøpes for her i landet, men det er vel isåfall Vista Home Basic, og ikke Windows Cripple Edition som M$ tilbyr her, og hvor du rett og slett ikke har noen norsk pris å sammenlikne med. Selv mener jeg den ikke er verdt stort mer enn 18 kr, og jeg mener i hvertfall at en kebab er en bedre investering.

 

En annen ting du glatt overser, er at linux kan kjøres på eldre hardware, mens M$ krever kjøp av dyre (ikke etter norsk standard såklart!) PCer.

Lenke til kommentar
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Det virker ikke som du har fått med deg de andre alternativene som har vært diskutert i tråden. f.eks OLPC.
Joda men jeg snakker om valgmuligheten for de som ønsker MS og som regel er det de fleste :whistle:

8446049[/snapback]

Vil du låne påhengsmotor? :p :!:

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
En annen ting er at det er en skam at Microsoft tilbyr et så forkrøplet OS i det hele tatt. Særlig når intensjonen er å tømme lommene til fattige både nå og senere. Som om ikke mat og husly var et stort nok problem fra før.

Igjen blir det øyet som ser, en kan se det på din måte eller en kan se det slik at de får et os for 18 kr + maskinen istedenfor 1000 + å kjøpe maskinen utenom :hmm:

8446049[/snapback]

Nå tror jeg ikke de vil finne på å prøve å selge Windows Cripled Edition for 1000 kroner noen steder i verden. I så fall er jo de langt bedre Windows XP Home og Windows Vista Home Basic både billigere og bedre.

 

Ellers så synes jeg ikke det er så mye "øyet som ser". Microsoft har en rimelig klar intensjon om å trekke penger ut av fattige land. Både nå og på sikt. Penger jeg tror hadde kommet mye bedre til nytte om de ble holdt lokalt og brukt til f.eks mat, husvære, osv, samtidig med at de får glimrende PC-undervisning billigere og bedre med OLPC og Linux. Altså både i pose og sekk. Velstand og kunnskap.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...