Gå til innhold

Hvordan skjære opp pizza?


Olum

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Runde pizzaer deles opp i 4, 6 eller 8, varierer litt. Skal den deles på 3 eller mer, deles den i 8. Er det bare meg som skal ha, blir det 4 eller 6 som oftest. 4 biter på små pizzaer som Pizza Orginale og 6 på Grandis og BigOne.

 

Firkantet pizza (hjemmlaget) blir som oftest delt opp i firkanter, gjerne 5 på langs og 4 på tvers eller noe, alt etter størrelsen.

 

Givende diskusjon... :p

Skrevet
Den blir kutta i 8 bitar, er det 3 eller 5 som skal ha og alle vil ha like mykje så blir den delt i 5/6 stykker á 1/8 og resten delt på 3 eller 5.

7719629[/snapback]

Skal 3-5 personer dele så blir den allikevel delt i 8, så får man spise hurtig om man vil ha. Men dersom vi er 3-5 personer pleier neppe én pizza å være nok, eller så spiser vi på f.eks. Peppes hvor man får mange firkanter.

7720429[/snapback]

Det varierer sjølvsagt etter kven som er med, er eg heime med brødre så skal alt være likt, med kompisar er det ikkje så farleg.

Skrevet
Den blir kutta i 8 bitar, er det 3 eller 5 som skal ha og alle vil ha like mykje så blir den delt i 5/6 stykker á 1/8 og resten delt på 3 eller 5.

7719629[/snapback]

Skal 3-5 personer dele så blir den allikevel delt i 8, så får man spise hurtig om man vil ha. Men dersom vi er 3-5 personer pleier neppe én pizza å være nok, eller så spiser vi på f.eks. Peppes hvor man får mange firkanter.

7720429[/snapback]

Det varierer sjølvsagt etter kven som er med, er eg heime med brødre så skal alt være likt, med kompisar er det ikkje så farleg.

7722191[/snapback]

 

Når man er med kompiser kan man lett ta litt av deres piza uten at de merker det :!:

Skrevet

De deles opp etter sult. Er man sulten deler man opp i mange biter, 8+. Er man mindre sulten så deler man opp i færre biter, typ 4, siden man ikke orker like mye. Det er jo logisk?

 

Selv er jeg så radikal at jeg går for 6-deling på runde pizzaer og redskapen består av en stor kniv med kraftig buet egg. De tradisjonelle pizzakutterne har en tendens til å trekke med fyllet utover og generelt komme til kort. En skarp kniv med buet og lang egg derimot, klarer brasene perfekt. Og selve teknikken består i å presse kniven igjennom pizzaen, på samme måte som man kutter opp salat osv.

Skrevet

Stor pizza (Big one, grandis osv.): 4-8 trekanter. kommer ann på hvor mange som skal ha.

Små pizza (Dr. Oetker, ristorante): Hel eller i 2.

 

Skjærer pizza i trekanter så lenge den er rund.

Skrevet
Har et stort antall pizzaskjærer eller hva det nå heter.. ja hva heter det egentlig, de runde dingsene du skjærer pizzaen med? (aner jeg en ny topic) :hmm:

7716344[/snapback]

 

Pizzahjul? :D

Skrevet
Har et stort antall pizzaskjærer eller hva det nå heter.. ja hva heter det egentlig, de runde dingsene du skjærer pizzaen med? (aner jeg en ny topic) :hmm:

7716344[/snapback]

 

Pizzahjul? :D

7737286[/snapback]

Pizzahjul! :D

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...