Jump to content

Wlffrsether

Medlemmer
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wlffrsether

 1. Det som vises i skattelistene er alminnelig inntekt.
 2. For den nysgjerrige, så er https://norsk.lysingsblad.no/nb en god kilde, hvor man også ser eksempler på forkynnelse FØR behandling i forliksråd.
 3. Da er det nok en stund siden du jobbet med BankID @Nimrad, for som @Loko sier så har det skjedd mye på dette området. For førstegangs utstedelse av BankID er det et krav om at man er legitimert med gyldig pass eller nasjonalt ID-kort ved personlig oppmøte, og det er et krav at RFID-brikken i pass/ID-kort blir avlest og kontrollert. Banker som ikke har fysiske filialer, men likevel ønsker å utstede BankID, benytter gjerne Postens PUM-tjeneste hvor da Posten foretar legitimasjonskontrollen. Det finnes noen unntak fra regelen som kan benyttes i noen tilfeller, men alle banker er svært forsiktige med å benytte seg av denne muligheten.
 4. Det foretas nå en kontroll av hvorvidt du eier bolig pr. 31. desember i et kalenderår. Hvis ja, så får du ikke skattefradrag for sparing i BSU for det kalenderåret. Hvis nei, så får du skattefradrag for sparing i BSU for det kalenderåret. Denne kontrollen foretas på nytt hvert år, slik at hvis du f.eks. ikke lenger eier bolig pr. 31. desember et senere kalenderår, så kan du få skattefradrag for sparing i BSU for det kalenderåret.
 5. Ja, det gjør det. Du oppnår blant annet kreditorvern i tilfelle du selv skulle få en kreditor på nakken, samt at midlene ikke vil inngå i ditt eget bo etter f.eks. skilsmisse eller død. Ja, men det må gjøres senest når gaven gis. Giver av en gave kan i et gavebrev angi vilkår for gaven, f.eks. når gaven skal kunne disponeres og til hvilket formål.
 6. Helsedirektoratet har i en kommentar til forskriften uttalt: Hele uttalelsen kan leses her: https://www.helsedirektoratet.no/rundskriv/alkoholforskriften-med-kommentarer/kapittel-4-saerlig-om-skjenking/-4-5
 7. Da skiller man ved å se på bruksenhetsnummeret/bolignummeret som også er en del av adressen.
 8. Da ville jeg ha respondert med henvisning til Husleielovens §1-2 om Ufravikelighet: Her er det verdt å merke seg at du leier bolig, ikke et lokale. Hvis utleier prøver seg med henvisning til denne paragrafen selv som grunnlag for fravikelse fra lovens hovedregel, så kan du henvise videre til Husleielovens §1-1. Lovens virkeområde m.v. femte ledd:
×
×
 • Create New...