Kaaz Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Jeg fikk en liten aha-opplevelse for et par uker siden da jeg smakte Havrestouten til NØ. Jeg mente å huske at jeg ikke likte denne noe særlig sist, men duverden, av øl du kan kjøpe på en standard rema, var denne helt overlegen av hva jeg har smakt. Det er mulig det er mye tam Guinness som har fått meg til å innbille meg at svart øl ikke er noe for meg, for etter denne aha-opplevelsen har jeg virkelig fått smaken på stout og lignende. Derfor slo jeg til på storslippet på valkenpolet sist fredag, og handlet inn en Brewdog Dogma, Brewdog Tokyo*, Emelisse White Label Imperial Russian Stout (Ardbeg ), Emelisse Rauchbier og en De Molen Nood & Deugd. Har smakt på Dogma og Rauchbieren, og begge fallt så absolutt i smak. Tokyo* kjøpte jeg mest for å smake øl med ekstremt alkoholnivå (18%). Er veldig spent på den ardbegtønnelagrede, da jeg er veldig glad i Ardbeg og islay-whisky generelt. Er det ikke herlig med overraskelser? Når du er ferdig med disse er det masse herlig mørkt øl som venter. To av mine favoritter er Haandbryggeriets Dark Force og Odins tipple. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Nå har jeg sterilisert utstyr og sortert tomflasker... Imorgen kveld skal jeg prøve å brygge litt øl. Blir ikke brygget fra skratch, har kjøpt et ølsett som jeg skal prøve. Har lest og sett litt på Utube, Dette blir første forsiktige forsøk på sånt. Håper det kommer til å smake.. Spennende. Mye informasjon om brygging å hente på nordbrygg.no. I tillegg til de to viktigeste ingrediensene, renslighet og tålmodighet, er det viktig å ikke sette gjæringskaret på et for varmt sted. Jeg fikk en liten aha-opplevelse for et par uker siden da jeg smakte Havrestouten til NØ. Jeg mente å huske at jeg ikke likte denne noe særlig sist, men duverden, av øl du kan kjøpe på en standard rema, var denne helt overlegen av hva jeg har smakt. Det er mulig det er mye tam Guinness som har fått meg til å innbille meg at svart øl ikke er noe for meg, for etter denne aha-opplevelsen har jeg virkelig fått smaken på stout og lignende. Derfor slo jeg til på storslippet på valkenpolet sist fredag, og handlet inn en Brewdog Dogma, Brewdog Tokyo*, Emelisse White Label Imperial Russian Stout (Ardbeg ), Emelisse Rauchbier og en De Molen Nood & Deugd. Har smakt på Dogma og Rauchbieren, og begge fallt så absolutt i smak. Tokyo* kjøpte jeg mest for å smake øl med ekstremt alkoholnivå (18%). Er veldig spent på den ardbegtønnelagrede, da jeg er veldig glad i Ardbeg og islay-whisky generelt. Alle liker øl, det er bare ikke alle som er klar over det ennå Lenke til kommentar
Kaaz Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Hvilken temperatur skal det gjære på? Lenke til kommentar
ersa Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Hvilken temperatur skal det gjære på? Det kommer an på gjæren. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 (endret) Hvilken temperatur skal det gjære på? Dette blir veldig generelt, men overgjæret øl skal lagres gjæres på 16-23c, mens undergjæret gjæres på 8-12c. Min erfaring er at det er greit å holde seg i nedre enden av disse skalaene. Bedre med litt for kaldt enn litt for varmt. Det tar da gjerne litt lengre tid, men sjansen for at man får uønsket bismak på ølet blir mindre. Anbefaler ellers alle som har litt over gjennomsnittet interesse for øl og plass hjemme til å prøve seg. Fantastisk moro å jekke en øl man har skrudd sammen selv Endret 12. september 2012 av Hugo_Hardnuts Lenke til kommentar
kmatis Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Får man tak i NØ sin havrestout på polet? Eller er det bestillingsvare? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Man får den på Meny.. (og andre dagligvarer med godt ølutvalg). Lenke til kommentar
kmatis Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 (endret) Har ikke meny i nord. Andre kjeder? Endret 12. september 2012 av kmatis Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 ICA Lenke til kommentar
Kakebakelate Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Eurospar har også et godt utvalg hvis du har tilgang til det. Lenke til kommentar
kmatis Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 (endret) Har tilgang til både ICA og Nor-Europas største Eurospar Takk for tips. Skal se hva jeg finner. Endret 12. september 2012 av kmatis Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 (endret) Spørsmål om et lite tips til en fersk hjemmebrygger av ølsett. Har kjøpt meg Moss maltekstrakt fra Meny, 450g skal vist være fra byggkorn.. hørt at maltekstrakt er bedre å bruke enn sukker. Kommer til å bruke 450g maltekstrakt og pakken sier jeg skal ha i 1kg sukker. Hvor mye sukker skal jeg ha i for et sterkt men drikkendes øl? Noen som vet? Resten av utstyret og gjæringsdunken står og steriliseres nå, skal snart røre sammen 3 liter av ølsett, sukker og maltekstrakt og sette dette på dunk, tilsette vann. Måle førgravitasjon og så blande og tilsette gjærblanding... Tips mottas med takk.. Sorry om dette er offtopic... Endret 12. september 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Vice Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Kan jo lage en egen hjemmebryggingstråd? Ellers er jo Norbrygg.no sikkert et av de beste stedene for dette. Lenke til kommentar
Quote Skrevet 12. september 2012 Rapporter Del Skrevet 12. september 2012 Sitter og koser meg med polsk sterkøl; Żubr. Flere som har smakt det? Er positivt overrasket over smaken. Lenke til kommentar
kmatis Skrevet 13. september 2012 Rapporter Del Skrevet 13. september 2012 (endret) Har tenkt til å bestille noen flasker øl fra nettbutikken til vinmonopolet. Her er de jeg foreløpig skal bestille: - Midtfyns Imperial Stout - Fear Milk Chocolate Stout - Lervig Konrad's Stout Som dere ser prefererer jeg stouts, men også ale. Noen her inne med tips til hvordan øl som burde prøves, som ikke er tilgjengelig på polet? Endret 13. september 2012 av kmatis Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 13. september 2012 Rapporter Del Skrevet 13. september 2012 (endret) Hvordan øl burde prøves? Fortrinnsvis ved å drikke dem.. (Men du mener kanskje hvilke?) I så fall kommer det jo veldig an på hvor du er og hva du har tilgang til. Endret 13. september 2012 av the_last_nick_left 2 Lenke til kommentar
kmatis Skrevet 13. september 2012 Rapporter Del Skrevet 13. september 2012 (endret) Beklager skrivefeilen. Som det står i innlegget mitt, er det øl som skal bestilles fra nettbutikken til vinmonopolet. Så da har det vel ikke så veldig mye å si hvor jeg bor? Spørsmålet var, hvis du ikke fikk det med deg: Vinmonopolet har en god del øl som er bestillingsvare. Lurte på om det er noen av de, dere kan anbefale? Endret 13. september 2012 av kmatis Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 13. september 2012 Rapporter Del Skrevet 13. september 2012 Paradox Jura. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 13. september 2012 Rapporter Del Skrevet 13. september 2012 @kmatis Dessverre er den fantastiske Paradox Jura i ferd med å bli utsolgt (nettbutikken har ikke hatt den på lenge) så eneste måten å få tak i noen slike er nå å dra ut til de av polets butikker som ennå ikke er utsolgt. (Dette var et "limited edition" øl, noe som i seg selv er en skam da den desidert befinner seg i det absolutte toppsjiktet blant Imperial Stouts) Men av gode kraftige mørk øl som fortsatt selges så kan Odins Tipple og feks. Dark Force begge fra Haandbryggeriet anbefales, samt X-Porter fra Midtfyns Bryghus. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 13. september 2012 Rapporter Del Skrevet 13. september 2012 Vinmonopolet har en god del øl som er bestillingsvare. Lurte på om det er noen av de, dere kan anbefale? Ah, da misforstod jeg. Jeg trodde du mente ting som ikke var tilgjengelig på bestillingsutvalget, altså at man måtte til utlandet eller puber. Jeg synes for eksempel Nøgne Ø Imperial Stout er veldig bra, det er en del pol som har den inne, men ikke alle, men den er grei å bestille. Ellers er jeg tilhenger av å prøve alt.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå