Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Nå går det mot mørkere tider, og ølsmaken min vil forandres.

 

Mindre Ipa og fruktøl og lager..

 

Mer belgere og stouts og porter.

 

Saison til fårikål, og trappister, og på vinteren juleøl og stouts som varmer...

Du er ikke alene, hentet akkurat disse godsakene:

 

Põhjala Must Kuld Colombia

Põhjala Öö Cassis

Founders KBS Bourbon Barrel Aged Stout 2016

Great Divide Yeti Imperial Stout

Great Divide Yeti Imperial Stout Espresso Oak Aged

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Nå går det mot mørkere tider, og ølsmaken min vil forandres.

 

Mindre Ipa og fruktøl og lager..

 

Mer belgere og stouts og porter.

 

Saison til fårikål, og trappister, og på vinteren juleøl og stouts som varmer...

Du er ikke alene, hentet akkurat disse godsakene:

 

Põhjala Must Kuld Colombia

Põhjala Öö Cassis

Founders KBS Bourbon Barrel Aged Stout 2016

Great Divide Yeti Imperial Stout

Great Divide Yeti Imperial Stout Espresso Oak Aged

 

 

 

 

 

 

Har noen av de samme stående boden. Har hørt at KBS'en ikke nødvendigvis blir bedre med for mange år på baken.

En tung og regnfull aften skal jeg horisontalsmake og sammenligne de 4 yeti'ene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Drakk Põhjala Must Kuld her om dagen. Nydelig øl. Det samme kan for øvrig sies om Omnipollos Noa Pecan Mud, som jeg selvfølgelig så meg nødt til å nyte samme kveld.

 

Noa var litt vel for heftig for meg i kalorier, var nesten som jeg hadde spist en dobbel porsjon kraftig dessert.

 

Kan hende det var at det ikke smakte så godt i sola da...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Drakk Põhjala Must Kuld her om dagen. Nydelig øl. Det samme kan for øvrig sies om Omnipollos Noa Pecan Mud, som jeg selvfølgelig så meg nødt til å nyte samme kveld.

 

Noa var litt vel for heftig for meg i kalorier, var nesten som jeg hadde spist en dobbel porsjon kraftig dessert.

 

Kan hende det var at det ikke smakte så godt i sola da...

 

 

Synes Noa er en grei pastry stout, men har opplevd at den klumper seg. Oppleves som små geleklumper som løser seg opp ved røring/bevegelse. Har merket det samme med Cervisiam sin Satanic Panic så tror det har noe med enten melkesukkeret eller noen av de andre tilsatte ingrediensene å gjøre

Lenke til kommentar

Da er den endelige listen over nyhetene i morgen klar:

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/nyheter-september-2017

 

Ingen store endringer fra den foreslåtte listen. Eneste jeg savner er Dieu du Ciel / The Alchemist Moralité.

 

Dette er de jeg planlegger å plukke opp

 

7 Fjell Rett i Nebbet

Amundsen Hopbliminal Messages

Amundsen Mad Flow

Avery Maharaja

Brouwerij de Molen Haken & Ogen

Buxton Arran

Buxton King Slayer

Buxton Red Wolf

Cervisiam S’morbidly Obese

Ego Brygghus Hybridize

Ego Brygghus The Executioner Gingerbread

Ego Double Twister

Haandbryggeriet  #1000

Haandbryggeriet HaandKvartett

Kinn Bærtur

Kinn Hoggorm

Kinn Humlesaft

Kinn Kveik

Little Brother Crop Dust

Nøgne Ø Dark & Stormy

Nøgne Ø Norwegian Farmhouse Tripel

Oslo Brewing Co. New Oslo 2

Qvart KveIPA

St. Hallvards Keiseren

Stillwater Casita Cerveceria On Fleek

Stillwater Wilderness Big Bunny

To Øl A Peeling Pale

To Øl Dangerously Close To Stupid Amounts of Guava

To Øl Dangerously Close To Stupid Amounts of Papaya

Wild Beer Yadokai Barrel Aged

 

Lenke til kommentar

Noen som bruker filter når de heller øl i glasset, for å unngå sedimenter/grums?

 

Som regel går det bra, men i sist uke gikk det galt da det kom ut en blobb og jeg mistet lysten så helte ut ølet og tok en flaske uten sedimenter (KBS)

Skal man unngå å få med sedimentene så får en heller ikke drukket alt ølet

Lenke til kommentar

Jeg må innrømme at sedimenter ikke stopper meg fra å drikke opp en øl jeg liker godt, selv om ølet absolutt ser bedre ut uten. Jeg tror perioden der "alt" øl var industriell pils har gjort oss for vant til tanken på at alt skal se veldig rent og sterilt ut, men egentlig bør man ikke rynke på nesen av at man kan se hvordan ølen er blitt til.

Lenke til kommentar

Jeg bruker heller ikke filter, men heller varsomt.

Heller gjerne først sånn cirka halve flasken, drikker opp dette og deretter jobber med nedover i et par omganger. På øl som er relativt ferske, la oss si opp mot 2-3 år gamle, drikker jeg gjerne opp alt, mens det på eldre øl fort kan bli stående igjen 1/5 av flaska. Drakk en Chimay Blue fra 1990 i helgen, og der var siste 1/4 rett og slett udrikkelig.

Lenke til kommentar

Det er bare pingler som filtrerer, er du så sær at du ikke tåler sedimenter, så lagrer du flaskene stående, og unngår den siste slurken i bånn av glasset.

 

Problem solved..

 

Jeg måtte se to ganger på meldinga til Dubious, trodde serriøst han mente hjemmebrygg.......

 

Det er bare bra at det er litt sedimenter i stouts og Saison el andre ale, det betyr at det er sjangse for mer smak i ølet.

 

Dersom du brygger selv så stikker du om ølet, ved å helle tappe over på et annet kar, sånn at du slipper de store gjær og  humlerester før du flasker.

 

 

 

Butikk øl filtrerer man da ikke, drikk pils eller brus istedenfor da vel, med unntak av solo som har sedimenter.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Kjøper kun poløl og har vært uheldig 2 ganger, med samme øl, så det skal jeg prøve å unngå

Var sikkert ikke noe galt med ølet ,men det så bare så ekkelt ut når det datt ut en klump, når flasken var halvtom

 

Jo jeg mente poløl da, altså kjøpt og ikke brygget selv... jeg ser på Polet som en butikk, bare eid av staten.

 

Sånt kan skje, har aldri opplevd klump selv, men har hørt det ofte kan skje med stouts med fløte og andre uhumskheter som feks i NOA.

 

Jeg foretrekker rene stouts, kanskje med unntak av at man gjerne kan ha litt kaffe i...

 

Men en sånn melke geleklump eller hva det var kan du bare fjerne med en teskje.

 

 

Gjærrester vil det ofte være, men disse kommer vel ikke i klumper, da er det bare å la den siste slurken stå..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

 

Øl med fløte?? "Melkegeleklump"?

 

Tror korrekt terminologi er pastry/milk stout med laktose/melkesukker.

 

Har selv opplevd at pastry stouts har koagulert/klumpet seg. Oppleves som når melk klumper seg, men løser seg opp og gir ikke usmak.

 

 

 

Ja var dettte jeg mente, jeg bare blingset fordi det står milk, muhu, cow, osv på flaskene... Da vet jeg det er melkesukker og laktose de brygger med, og ikke søler med fløte osv..

 

Men smaken blir fløte, og det klumpegreine har jeg bare hørt om i pastry/milkstouts...

Jeg tror jeg med noen unntak som NOA styrer unna sånt.

Lenke til kommentar

Jeg pleier å la den aller siste slurken stå, men da snakker vi kanskje om maks en halv centiliter. Det siste glasset jeg fyller opp pleier å ha litt sedimenter, men ikke så jeg synes det påvirker smaken. Jeg lar det ikke under noen omstendigheter stå igjen et halvt glass i bunnen av flasken for å unngå og få sedimenter i glasset overhodet.

Endret av Spartapus
Lenke til kommentar

Jeg pleier å la den aller siste slurken stå, men da snakker vi kanskje om maks en halv centiliter. Det siste glasset jeg fyller opp pleier å ha litt sedimenter, men ikke så jeg synes det påvirker smaken. Jeg lar det ikke under noen omstendigheter stå igjen et halvt glass i bunnen av flasken for å unngå og få sedimenter i glasset overhodet.

 

Samme her, som regel drikker jeg alt sammen om jeg liker ølet, når jeg skjenker til venner så er jeg litt var på dette. Men aldri under en halv cm som du sa... Og så skyller jeg glasset med vann før jeg heller i ny type øl, dersom jeg drikker ulike øltyper bruker jeg ulike glass.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...