Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234daf

Fikk Visa Gold i posten i går. Vet ikke om jeg skal orke å si opp Mastercard-avtalen slik at jeg kan få det også i Gold. Mye stress og jeg er også redd jeg ikke vil få like mye i kreditt. Det holder kanskje med et gullkort, selv om det hadde vært flashy med to :cool:

Lenke til kommentar

Et gullkort er ikke et gullkort dersom det ikke har fri beløpsgrense - heldigvis finnes det fremdeles skikkelige gullkort á la Diners og AmEx. ;)

 

Var forresten i kontakt med AmEx i går ang. Platinum, og de kunne fortelle at det hver dag er minst to kunder som kontakter dem ang. Platinum, så det er definitvt et marked for Plat i Norge. Kanskje vi burde få mange til å signere et brev og sende det avgårde? Føler at Goldcard produktet er vesentlige dårligere enn det man får i Danmark og Sverige, men likevel betaler vi like mye eller mer. Dessuten er Plat mindre harry/flashy enn Gold, ingen vet jo hva Plat er i Norge uansett. ;)

 

Gullkort er jo også so 80's...

Lenke til kommentar
...så lenge du betaler regningen innen fristen, men det er veldig viktig at du gjør det, ellers blir det fort svindyrt.

8476786[/snapback]

Det er jo egentlig ikke så veldig dyrt. De som har skikkelig høy rente, de har kanskje 2 % i måneden. Det vil si kr 20 pr tusenlapp i renter hver måned. Så hvis du vil kjøpe deg en ny telefon i dag til kr 5.000, men du har egentlig ikke råd før du får feriepengene om to måneder, så vil det koste deg maks kr 200 om du bruker et kredittkort (pluss renters rente som utgjør et par kroner). Dette synes ikke jeg er en spesielt dyr pris å betale for å slippe å vente i to måneder.

 

Selv er jeg passe fornøyd med å betale 0,5 % i måneden på mitt Platinum-kort. :thumbup:

Lenke til kommentar
Hvis ikke du betaler noe innen fristen kommer det purregebyr i tillegg, og hvis ikke man kan legge ut 5000 kr bør man legge seg opp litt penger så man har råd til slike utgifter.

8513524[/snapback]

Ja, man må naturligvis betale minstebeløpet som vanligvis ligger på 2,5 til 3,0 % av benyttet kreditt eller rundt kr 250-300 dersom dette er lavere en gjeldende prosentssats.

 

Folk som er livredde for "kredittfellen" og som ikke har vett til å forstå at et kredittkort ikke betyr gratis penger, de bør nok heller spare først, så kjøpe. Kanskje de også bør spare pengene i madrassen bare for å være helt sikker!

Lenke til kommentar

Det har ikke noe med feller å gjøre, det er bare sunn fornuft for folk som vil unngå å kaste penger ut av vinduet. Penger er ikke ferskvare. De tåler veldig godt å lagres, med mindre man ikke eier økonomisk sans og tror man må lagre dem i madrassen.

Endret av Naranek
Lenke til kommentar
Hva mener du med å kaste penger ut av vinduet, Naranek?

Man må betale 20% eller mer i rente. Varen må betales uansett, så hvorfor ikke spare opp pengene på forhånd? Det verste som kan skje er at de blir stående i banken og man får litt rente på dem. Skulle det komme en ekstra stor uforutsett utgift har man også bedre muligheter til å klare den uten å måtte betale ned på et dyrt lån over lengre tid.

 

Jeg bruker kredittkort til alle kjøp på Internett selv, men det er fordi det gir meg ekstra rettigheter og sikkerhet, ikke fordi jeg ikke har penger.

Lenke til kommentar
Derfor jeg kun bruker AmEx. Er jo ikke et kredittkort, så det verste som kan skje er som du selv sier at man tjener litt på renter. ;)

8515996[/snapback]

Nettopp. Samme her. Har selv et plat AmEx, fra USA.

 

Tviler dog paa at den jevne leseren/brukeren i denne traaden kan kvalifisere for AmEx Platinium... Hadde neppe kvalifisert for et privat kort selv heller, men det spors. Med litt manipulasjon ved kjop av dyre flybilletter og biler skulle det vel gaatt... Kortet mitt er tilknyttet et selskap, som igjen er tilknyttet en trust.

 

Jeg har venner i USA som faar invitasjonen til Plat. paa attenaarsdagen. Men det er USA, ikke Norge. Jeg vet ikke om en "underskriftskampanje" har noe for seg...

Lenke til kommentar

Robbiedeluxe. Hvis jeg forstår korrekt er Diners og Eurocard det samme. Spurte far som har brukt Diners før, men gikk over til Eurocard (tror kan starta med eurocardet for 20 år siden elns, men han husker ikke helt). Han hadde grei bruk på kortet (flyreise, hotellopphold og mat 2-3ggr i uka) så forstår ikke hvorfor han gikk over til noe dårligere. Når jeg sjekka opp står Diners på Eurocard offisiellt.

 

Når det gjelder Eurocard syntes jeg generelt de har dårlig kundeservice, og når jeg skulle ha et nytt tilleggskort begynte de å tulle opp henvendelsene, og svarer ikke skikkelig.

 

Vurderer derfor å gå over til Amex nå. Sendt dem en epost for å høre om vilkårene, så da tror jeg at for min del det er best å trekke far over på amex slik jeg får bedre tilgang på de store kortene (plantium når det kommer). Satser på gold først, men det er ikke et problem.

 

Altså poenget er. Hva sytnes du. Skal jeg presse på Eurocard (selv om de har dårlig kundeservice), heller få et Diners, eller starte med Amex?

Lenke til kommentar

Diners og Eurocard er ikke det samme. Diners er et betalingskort med mulighet for kreditt, mens eurocard er et kredittkort tilknyttet mastercard. Linken er vel samme utsteder, SEB kort i Norge.

 

Edit: Eurocard er forsåvidt et betalingskort det også på samme måte som diners... :blush:

Endret av Hefla
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...