Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Og jeg kjører GLATT en American Ninja 1-5 marathon fremfor et sett polske kunstfilmer der to slitne karer går langs veien i 7 timer.

 

Jeg er forvirret, LOTR var vel hverken polsk eller hadde kun to slitne karer som vandret i 7 timer?

 

:rofl:

 

Er vel heller Bytex som har har sett coveret til Sátántangó, men bommet litt på detaljene...som at det er 3 personer som går og ikke 2, at filmen er ungarsk og ikke polsk og at filmen er 7,5 timer og ikke 7 ;)

Endret av Hrundi V. Bakshi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mens jeg nettopp koste meg med nok et mesterverk av geniet Luc Besson. Folk får si hva de vil. Jeg liker fyren og synes han lager ganske bra, franske filmer.

Ikke alle filmene er like bra vel og merke (som Taxi 3, 4 og den nye utgaven av Taxi), men f.eks. Banlieu 13 og oppfølgeren Banlieu 13: Ultimate, var fantastiske og alt jeg trenger for å bli underholdt og gira en kveld.

Så kan amerikanerene sitte der med sin hjernedøde action med halvcrappy soundtrack, wires og CG. Jeg har funnet meg nye helter, og hadde jeg vært tynn og i form, hadde jeg jaggu tatt opp parkour eller free-running. ^^

Lenke til kommentar

Du tenker på filmer han har skrevet/produsert (han har såvidt jeg husker ikke regissert noen av de nevnte)?

 

Som regissør er han jo helt fenomenal, selv om det er over et tiår siden jeg sist så noe av han. The Fifth Element, Leon og La Femme Nikita er sikre vinnere de.

Mye mulig.

Selv etter 3 år med multimedia og film på høyskolen, samt i alle fall en brukbar novellefilm på resyméet, tenker jeg aldri over forskjellen på det der.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Rocky I og II var mer ekte boksefilmer , III var ganske bra men noget OTT , IV var mer actionfilm enn boksefilm men kurant.

 

Eneste Rambo jeg gidder se paa er 1ern.

Lenke til kommentar

Men Rocky 4 har verdens tøffeste soundtrack. Treningssekvensen der de krøssklepper mellom Ivan Drago sin high-tech, syntetiske maskintrening og Rocky sin "back to basics" springing på hytta er fantastisk. Og synthmusikken er perfekt.

 

Training Montage var også min favorittlåt på R4-soundtrack kassetten jeg hadde. Et stykke fantastisk synthmusikk.

 

http://www.youtube.com/watch?v=W8xHjC27YvM

Endret av Bytex
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Selvsagt kan vi være enige om å være uenige. Men hva er moroa i det? Derfor dette sterke utspillet, som jeg håper provoserer frem i det minste et par svar der det redegjøres (kort!) for nøyaktig hva som kvalifiserer Rocky- og Rambo-filmene til klassikerstatus.

Jeg er helt enig i at filmene inneholder ikke dem dypeste budskapene og at dem er klisjefylte til de grader.

Fortsatt så er det underholdning, og det gjør dem bra i mine øyne. Det og, som Bytex sier, musikken gjorde dem til filmer som traff veldig mange. Klisjeer er klisjeer av en årsak... fordi det er elementer som slår an.

 

Jeg kan ta flere eksempler på fullstendig hjernedød og tanketom action: Steven Seagals filmer (dvs alt opp til og med Exit Wounds), er syltynne (og egentlig prikk like) filmer med en enorm liten grad av realisme og kampscener som ikke henger på greip. Men, av og til er det akkurat det jeg trenger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tillat meg å være humla i vepsebolet

 

Tillatelse innvilget, men du begår et par-tre synder her som vi må rydde opp i før det blir for flaut:

 

1) Du blander alle filmene opp i samme gryte som om de på en merksnodig måte skulle holde samme kvalitet. Det gjør de udiskutabelt ikke.

 

2) Å dra rasismekortet er sjeldent lurt, og i Rambo's tilfelle totalt skivebom.

 

3) Filmene har aldri blitt regnet som stor filmkunst, selv om begge serieåpnerne holder en viss status som gode filmer. Cineaster furter likevel fortsatt over at Rocky slo knockout på Taxi Driver hos akademiet. Rambo 4 ble derimot godt mottatt av actionfansen, men legg merke til at kravene til den type filmer er litt annerledes enn den jevne kunstfilm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...