Gå til innhold

Memo-håndbok - huske til eksamen


trulsta

Anbefalte innlegg

God kveld :)

 

for oss som tar høyere utdanning er det jo kjekt å huske det man leser, evt å lære seg mer på mindre tid. Jeg syntes i alle fal at jeg glemmer mye av det jeg har lest ganske fort..noen som har tips til å memorere forresten? Er førsteårsstudent så -rett fra vgs :dontgetit:

 

Uansett, jeg kom over denne boken. Trur dere den holder hva den lover og at den er så mirakuløs som teksten tilsier?

 

http://www.haugenbok.no/toppverk.cfm?kpr=2-1_4&cid=168907

 

Takker for innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det sto en artikkel om han karen der i Dagbladet for en stund siden. I løpet av noen timer klarte han å lære noen ungdomsskole alle hovedstedene i Sør-Amerika, de ti første grunnstoffene + noe annet stæsj.

 

Tror absolutt det kan ha noe for seg, men samtidig så...hvis man bruker like lang tid på å lese pensum som alle andre "hjelpemidler" (som denne boka) så har du kommet ganske langt allerede.. ;)

 

Tips for å huske...tja...les, ta notater (stikkord!), lag tankekart av stikkordene og prøv å forklare for deg selv hva det faktisk står på arket (altså teorien bak hvert stikkord). Du vil bli overrasket over hva du klarer huske etterhvert.

Lenke til kommentar

Jeg hadde god nytte av å lage oversikter over det jeg leste. Hvis jeg leste gjennom en bok, pleide jeg å lage en egen indeks over alle kapitler (underkapitler, under-underkapitler etc), med en eller to setninger som oppsummerte de viktigste poengene i de enkelte avsnittene, eventuelt stikkord. Etter endt gjennomlesing leste jeg over notatene, og tok dem frem igjen med (u)jevne mellomrom, f eks noen ganger i måneden. Gitt at du klarer å få ned noenlunde fornuftige notater, klarer hjernen som regel å hente frem igjen essensen av det du har lest.

 

Virker nok ikke like godt for alle, og hvilke teknikker som fungerer varierer nok mellom ulike fag. Men som JLa også sier, notater, stikkord og kritisk gjennomgang av det du skriver, fungerer som regel svært godt :)

Lenke til kommentar
gilbert: følte du den fungerte da`?

7049126[/snapback]

 

Den ga meg en del tips som har vært nyttige ja...

 

 

Gilbert - fungerte den i skolesammenheng eller bare for å huske mer eller mindre unyttige ting?

7063663[/snapback]

 

I begynnelsen husket jeg mest "unyttige" ting, men det var fordi det var enklere å bruke eksempler i boka. Det gikk en uke eller to før jeg kunne bruke det i dagliglivet, eller - jeg kunne jo bruke det om enkle ting som handlelista, men det å huske komplekse ting som for eksempel registere. Bruker mange av metodene fremdeles.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte boka for noen dager siden, og prøvde ut øvelsesoppgavene til reiserute-kapittelet (en del av opplegget i memohåndboka), og det virket overraskende bra :). Jeg vet ikke helt hvordan dette vil fungere med tanke på eksamen, men det får jeg jo se når jeg får eksamensresultatene en gang i desember ;). Veldig lettlest bok, men som tidligere nevnt så er ikke dette noen snarvei til gode karakterer. En må likevel lese stoffet flere ganger, planlegge og memorere. Boka bygger på en blanding av forskjellige mnemoniske teknikker for memorering, blant annet Loci-metoden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...