Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Avhengig av å 'knekke ledd'...


Newt32

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Der snakker vi bedre kilder, ja. De to første er i hvert fall greie, men fortsatt ingenting konklusivt. Merk at dama i link 1 sier

Although knuckle cracking does not cause arthritis, it may damage the joints in other ways and should be avoided.
, mens nummer 2 sier
The bottom line: While cracking knuckles may not get you arthritis faster, it won't win you many fans and might injure those fingers in other ways. So it's best not done.
.

Det nevnes i kilde 3 at noen har fått fingrene ut av ledd, men det må kunne sies å være ekstreme tilfeller. Alt med måte, selvfølgelig.

Som kilde 2 sier, er det ikke forsket noe særlig på dette. Da har vi etablert at vi har med et tvilstilfelle å gjøre. Jeg liker uansett å kneppe med knokene, og kommer ikke til å slutte med det, for SÅ farlig er det uansett ikke. Så lenge jeg fortsatt kan gripe rundt kølla og klikke med musa er jeg fornøyd. :p

Lenke til kommentar

hehe. etter en liten ulykke jeg hadde i sommer ( slo albuen inn i en jernstang mens jeg skulle ha av tape på ei pakke når jobbet) har jeg alltid hørt at albuent har "knekt" etter at den har vært lenge i samme posisjon og jeg deretter strekker den ut.

noen som vet hvordan jeg kan unngå dette??

( Knekker fingre, men det er fordi d er gammel vane som er VANSKELIG å bli kvitt :w00t: )

Lenke til kommentar
Har akkurat samme problem selv, sitter i skrivende stund og knekker i fingerene, men kroppen min knekker av seg selv automatisk.

 

Beine mine knekker bare jeg har satt meg ned og skal opp igjen så knekker det som bare det. Samme gjelder forsåvidt de andre leddene i kroppen min også, alt knaker og slikt. Litt irriterende, men hva kan man gjøre med det?

6872628[/snapback]

Det med beinene har jeg også.

 

Jeg knekker, nakken, kjeven(!), fingrene, avogtil tærne, armen, handleddet, tommelen på 3 måter. Vanskelig å beskrive. Jeg bøyer fingrene til siden, sånn att leddene midt på knekker.

edit: jeg knekker også ryggen! Jeg bøyer meg ut mens jeg presser. Og fingrene mine er skjeive. Veldig, men har knekt fingrene siden jeg var 8 eller noe.

Ja, og på vinteren min så har jeg veldig stive fingre. Har stive fingre ellers også.

Endret av Bundy
Lenke til kommentar

Eg hadde også problemer med å "knekke" fingrene. Eg spiller gitar å fikk høre at det var ikke lurt å "knekke" om du skal bli skikkelig kjapp på strengene.

Så eg ingikk en avtale med meg selv. For hver finger eg "knakk" måtte eg sette 20 kroner inn på sparekonto. Tok meg 3 dager og 420 kr å slutte. Nå har eg ikke knekt dem med vilje på et år. Men eg "knekker" ryggen og tærna da. Må vel nesten slutte med det også. :/

 

Men gjør dere selv en tjeneste å test ut "Qbab's siste knekk kur" å bli frisk.

Savner ikke å knekke fingrene nå lengre. Og de funker helt fint, er ikke noe spesielt stive eller noe.

 

:)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har samme avhengighet... men det blir mest knekking i fingrene.. men jeg har liksom en "evig" knekk på høyre lillefinger.. folk sier at det vanligvis skal gå 30-40 min før det blir knekke lyd igjen.. men jeg kan gjøre det så ofte jeg vil på den fingeren... og når jeg knekker den presser jeg den mot de andre fingrene på hånda.. noe som vet noe om dette ? :D

 

takk for svar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...