Gå til innhold

Hvordan liker du spillutviklingen?


Anbefalte innlegg

En trend i dagens spill er at det skal være lett for spilleren å sette seg inn i i spillet, det skal være lett å mestre spillet, det skal være god grafikk og det skal være lett "å spille gjennom" spillet.

Det er for få spill som krever noe av spilleren, for få spill der man må utforske og prøve og feile på egen hånd.

Slike spill selger ikke så godt lenger uten en flerspiller del. Men det finnes noen utgivelser innimellom som stikker seg ut heldigvis. For min egen del regner jeg med at både Gothic 3 og Neverwinter Nights 2 blir spill med utfordringer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En trend i dagens spill er at det skal være lett for spilleren å sette seg inn i i spillet, det skal være lett å mestre spillet, det skal være god grafikk og det skal være lett "å spille gjennom" spillet.

 

Dette synes jeg ærlig talt er helt ok. Jeg har iallfall ikke like mye tid til overs for spilling nå om dagen, og da er det helt greit at det er overkommelig å "komme gjennom" singleplayer-spill. Så finnes det jo unntak som f.eks mange rpg'er.

Endret av thomanil
Lenke til kommentar

Side så mange her "sutrer" så får jeg vel komme med noe godt ;)

 

Spillene har jo bare i løpet av ca 6 år utviklet seg fra at en løper i små "korridorer" og smeller inn i "usynlige vegger" støtt og stadig fordi en ikke lagde store nok verdner, til at en kan løpe i det uendlige!

 

 

Problemet med at mange synes det er for lett er vel at mange her spiller på easy fra første stund virker det som... Jeg selv spillte Half-Life 2 og episode one på hard fra første stund... Tok meg sikkert ufattelig mange timer ekstra, og gud eg ble frustrert noen ganger, men det hjelper på følesen over å ha kommet gjennom noe jævlig vanskelig ;)

Endret av Litek89
Lenke til kommentar

Jada, men vi har sikkert 100 bilmerker som produserer samme type bil, men Ferrari, Bently osv. produserer noe helt unikt og kun det beste... Slik er det i spillverden og... EA produserer sikker 400 av den samme sjangeren, og de tjener penger på det.... Må bare vite hva som er bra... Antall spill som er unike og bra ØKER jo, men det er bare så mye vanskligere å finne de unike ;)

Lenke til kommentar

Problemet er gjerne at spillindustrien har gått fra et par langhårete folk som programmerte spill i garasjen sin, til gigantiske firmaer med flere tusen ansatte. Å utelukke en del av kundemassen resulterer i mindre inntekter, og det kan man ikke ha noe av når man driver butikk. Derfor blir fryktelig mange spill laget slik at de appellerer til minste felles multiplum.

Lenke til kommentar

Ja, det er MYE som produseres, så mye mainstream er det.

En annen ting er, at etter du har spilt dataspill i noen år, så blir du mer KRESEN... tenk på de første filmene som kom i sort/hvitt og ble veivet i gang for hånd? Folk likte det dengang... :-) Spillindustrien består ikke lengre bare av 'geeks', men nå også kapitalister! :D

 

Men jeg synes man skal ta i betraktning spill som GTA-3, på at ikke alt går bakover :-) Spillindustrien tjener vel mer enn noensinne..

Lenke til kommentar
Men jeg synes man skal ta i betraktning spill som GTA-3, på at ikke alt går bakover :-) Spillindustrien tjener vel mer enn noensinne..

6750933[/snapback]

 

GTA 3 er et godt eksempel på at spilleindustrien utvikler seg positivt også. personelig kommer jeg aldri til å glemme første gangen jeg spilte GTA 3, det var en liten revolusjon å få GTA i 3D, men desverre har de to siste spillene i serien hatt lite nytt å by på, bortsett fra fly som faktisk kan fly og helikopter.

 

Men jevntover så virker det som at det er lite nyskapelse i industrien for tiden. Men forhåpentligvis så vil dette bedre seg med tiden.

Jeg har forsåvidt laget min egen teori om hvorfor FPS og MMORPG er så i skuddet for tiden, og hvorfor multiplayer er veldig prioritert. Personelig tror jeg at multiplayer er veldig prioritert fordi at piratkopiering er blitt så utbredt de siste årene, og det er ingen stor hemmelighet at det straks blir mer problematisk å spille et piratkopiert spill online, i forhold til orginalen.

Lenke til kommentar
Deus Ex er et science fiction spill. Det har en svært god historie og interessante karakterer. Så blåser ihvertfall jeg en lang marsj i om våpnene bruker identisk ammunisjon. Det har t.o.m. blitt forklart hvorfor det er slik. Nå husker jeg ikke om dette også gjelder eneren, men det er vel ihvertfall slik i DE2, som jeg på tross av mange forsøk aldri har giddet å spille ferdig. DE2 = sovepille.

6747298[/snapback]

 

Var selvfølgelig DE2 jeg mente! Eneren er jo en perle av de sjeldene!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...