Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har kanskje mer respekt for å hive is i en Single Malt, enn om det er en blend eller Whiskey.

Mener du ikke motsatt?

 

Sef... Kan ha isbit i på byen eller fest, da blir det mer helling nedpå.. da er det ofte greit med is, særlig på sommern. Men liker ikke akkurat å ise ned en Islay Single Malt.. Men er ikke allergisk mot det heller, føler jeg for is så føler jeg for is. Men aldri hjemme hos meg selv, bare på fest eller på byen... Noe som jeg forøvrig er svært sjelden på dvs byen eller fest.

Lenke til kommentar

skal på røvertur til danmark i helgen, hva bør jeg ta med meg hjem? :)

 

EDIT: kjørte famous grouse sist gang, den var jeg veldig fornøyd med, ellers så har jeg lite peil på Whiskey

 

Famous Grouse er en god blend det..

 

Siden du er i danmark og muligens også taxfree sone... Hvorfor ikke slå til med en av singlemaltene som Famous Grouse blenden er laget av?

 

Da får du jo både en god single malt og en whiskysmak du liker og er kjent med... :)

 

Disse single maltene består bla Famous Grouse av....

 

-Highland Park Single Malt and Macallan Single Malt.

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Snobberi synes jeg er litt teit,

Det skjønte jeg nesten allerede da du skrev dette:

En halv flaske vin, en cognac, et brett øl, 4 vodkadrinker og 1 rom og cola og en drøy flaske whisky.

:p

 

At et menneske kan få i seg så mye alkohol uten å gå inn i koma har jeg litt vondt for å tro.

 

Var tilogmed i storform, snakket med slektningene og lo og smilte... Skjønte ikke hvorfor Svigers sa nei når bartenderen lurte på om han skulle gi meg det siste brettet med øl som var igjen når de stengte... hehe.

 

-Hun svigers mente at vi hadde nok fått nok.. lol. Skjønte ikke hva hun snakket om..

 

 

Pleier aldri å drikke meg full ellers da, veldig sjelden jeg drar på fest, men bryllup er jo bryllup. Så hæla i taket, alt er jo gratis.

 

Har vel litt continentale vaner eller hva det heter, Kan ta meg et glass øl på uteservering. I helgen liker jeg å kjøpe meg 4 halvlitere i butikken og ta ca 4 glass whisky til enten hjemme eller hos en kamerat, Ellers så lager jeg middag og drikker vin til...

 

Drar nesten aldri på byen på kvelden lenger. Det synes jeg bare er mas, da må det være noe helt spesielt, nyttår eller noe. Drar jeg på byen så synes jeg det er best på dagen når sola er oppe, eller tidlig på kvelden, da det er så og si null folk og null støy.

 

Det går an å prate litt og man får alltid servering når man ønsker det. Stå i barkø er jo noe av det teiteste som finnes hehe.

 

 

Ellers drikker ikke jeg så mye egentlig.. er bare livsnyter..

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Yess, nå er det helg. Spesielt for meg som har hatt kveldsvakt og har fri i morgen.

 

Gleder meg til i morgen.

 

Da skal jeg innom polet en tur og kjøpe... litt whisky.

 

Jeg er nemlig så heldig å fått bestilt en liten 35 halvflaske med noen svært dyrebare cognac dråper til en ganske grei pris... en 1973 Vintage Bache Gabriels Cognac.. Av en drue.. såkalt cognacs single malt hehe.

 

Dessuten har jeg fått bestilt meg et gjensyn av Wongravens Rosso rødvin. Den vinen var faktisk så god at jeg mot en halv flaske vin fikk et ligg av en svæææært vakker pen ung dame. Det er første gang en vin har gitt meg dame.. hehe.

 

Så skal jeg også bestille meg en meget liten flaske Caol Ila, jeg skulle gjerne hatt helflasken deres, men den har av en eller annen grunn gått ut.

 

Synd for den er meget god.

 

Så mange små flasker med dyre dråper og en flaske damevennlig rødvin. ;)

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Jeg har da fått ett innfall som går ut på å prøve meg på whisky, og lurer i den sammenhengen på om noen har noen spesielle å anbefale? Er omtrent helt blank på whisky før dette, eneste jeg har smakt fra før er Jack Daniels på ett kleint vors for noen år siden (og etter å ha lest her skjønner jeg at dette ikke er sånn whisky skal smake?) den falt ikke helt i smak for å si det mildt...

 

Spiller liten rolle hva slags egentlig, fordel om det er en grei "nybegynner" whisky, som kan drikkes relativt lett, og gjerne ikke sprenger studentøkonomien helt :p

Lenke til kommentar

Hei, jeg har veldig lyst til å like whisky, men den eneste jeg har smakt på er Tullamore Dew. Denne smakte pyton og hetemøkk. Er det noe håp for meg mtp at det kanskje finnes bedre typer enn Tullamore som jeg regner med er noe billig skjiit.

 

Prøv En highland park 12 år, koster 450kr på polet og er lett å få tak i.

Lenke til kommentar

Jeg tviler i grunnen på om du i det hele tatt kommer til å like whisky noen gang, jeg. Riktignok er Tullamore Dew en irsk whisky, og litt annerledes en Scotch ... men det smaker jo tross alt whiskey, og stor forskjell er det ikke. Hvorfor er det sånn om å gjøre å like whisky, egentlig? Det finnes da andre ting å drikke ... la whisky'en drikkes av dem som liker den ;)

Lenke til kommentar

Det er så stor forskjell, når jeg bestemte meg for å like whisky kjøpte jeg to blends, og måtte shotte dem fordi jeg ikke taklet og smake, endte opp med at jeg ga begge flaskene som var nesten fulle til faren min som drikker det meste, så kjøpte jeg en lagavulin og var solgt, så i løpet av noe måneder hadde jeg 6 flasker hjemme flere av dem til over 800kr flaska. Og når jeg først ble vandt med single malt kunne jeg gå tilbake til blends, de smaker noe likt, men har en rå sprit smak pga. korn spriten.

 

Nå kan jeg til og med drikke borbouns og amerikanske whiskeys utne problemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...