Gå til innhold

Absinthe - farlig eller ikke?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
er det i absinth det ligger en mark på bånn av flasken som man spiser når man er ferdig eller blander jeg med noe annet nå?

6007730[/snapback]

 

Nei, du tenker nok på Tequila.

6007936[/snapback]

..Æsj?

 

Om en heller fks. Absinthe på en flaske og sier det er pærebrus eller lovlig alkohol, kan de ta deg for det da? De har jo ingen bevis?

Lenke til kommentar
..Æsj?

 

Om en heller fks. Absinthe på en flaske og sier det er pærebrus eller lovlig alkohol, kan de ta deg for det da? De har jo ingen bevis?

6013256[/snapback]

Jeg vil tro den grønne væsken er hva en i fagterminologien vil kalle "bevis", i ordets rette forstand. Jeg tror du kjapt ville oppdaget at det ikke er flaske og etikkett det er innførselsforbud på.

Lenke til kommentar

Jeez.. masse myter her ja.. malurt som er i absinth kan sikkert gjøre masse rart.. men eneste grunnen til at ekte absinth e ulovlig i norge e at den e 75% alt over 60% blir regnet som narkotisk i norge.. så sånn e det. se dverger å sånnt kan no folk endelig få til etter alkohol også !

Lenke til kommentar
se dverger å sånnt kan no folk endelig få til etter alkohol også !

6013474[/snapback]

 

Nåja, å se syner har jeg faktisk aldri opplevd ved konsumering av alkohol.

(Eller, når man tenker over det.. Damene har en tendens til å se utrolig mye lekrere ut etter en del pils..)

Lenke til kommentar
Om du prøver å ta med deg absinthe inn i landet og blir oppdaget så sliter du litt. Det går ikke under alkohol men narkotisk stoff :p

 

6011121[/snapback]

 

Så lenge den ikke er over 60% burde det ikke by på noen problemer.

6013572[/snapback]

 

Sant nok :)

 

En kompis av meg var på en backpacker tur til Østerriket (mener jeg det var). På en togstasjon fant han en flaske god gammeldags absinthe. Han trodde han overdro alkohol grensa si, men egentlig var det narkotika han tok med seg inn i landet. Ble da heldigvis ikke stoppet. En tid etterpå skulle han teste ut denne drikken. Han tok 1 shot, besvimte og var borte i flerfoldige timer.

Lenke til kommentar
lyser absinth opp sånn som det gjør i eurotrip?

 

og noen som vet om det selges i nederland?

6019648[/snapback]

 

Absinth selges vel overalt. Men er kun i Tjekkia man får den virkelig sterke så vidt jeg vet.

 

Og om den lyser opp? Neppe, men gjør det muligens i rett lys. Bare se på Nordlandspilsen når den havner i blacklight, får en skikkelig ekkel grønnfarge da :p

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
er det i absinth det ligger en mark på bånn av flasken som man spiser når man er ferdig eller blander jeg med noe annet nå?

 

Nei, du tenker nok på Tequila.

ja, det kan stemme det. skal aldri drikke ekte mexicansk tequila

Ekte Tequila inneholder ikke mark. Enkelte merker mescal (Tequila laget utenfor godkjent distrikt) har agave-orm i seg, men den er der mer som en gimmick en noe annet.

 

Referanser: The Straight Dope: Tequila Worm

 

Når det gjelder Absint, som er samtaleemnet her, har Tjekkia akkurat samme regelverk som resten av EU, som igjen gjør at det ikke selges "ekte" absint der heller, om man da mener ekte som i får deg til å se ting og daue alt for tidlig. Denne effekten er mer et resultat av demoniseringen som lå bak kampanjene for å få ting forbudt for et par hundreår siden.

 

Både tradisjonelle og moderne oppskrifter faller dog innenfor EU's regelverk, så ekte absint, i meningen slik den skulle være som alkoholholdig drikk, får du i alle EU-land bortsett fra Frankrike. Der er navnet forbudt, men man kan selge noenlunde samme greia under annet navn.

 

Referanser: Wikipedia: Absinthe

 

Så, nå når dere vet at dere drikker skummel utenlandsk sprit som ikke har noen annen effekt enn å få dere arrestert i tollen, og som attpåtil smaker dritt, hva med å prøve noe tilsvarende hjemlig produkt? Trøndelagspotet og pærebrus gir samme farge, og smaker marginalt mindre jævlig.

 

Have fun!

 

/Onkel Faust_

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...