Gå til innhold

PHP·pub - Programming With Attitude - and beer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Siden php5 er det da ganske populært å skrive OOP såvidt jeg har fått med meg.

Joda, men det er et stykke opp til ordentlig objektorientering. Det fungerer helt klart til «det meste», men straks du havner oppi litt «uvanlige» situasjoner finner du nok fort ut at ting ikke er helt ideelt. Det går f.eks ikke å implementere to interface med samme funksjon, for det gir nemlig en error. Dette kommer av at interface i bakgrunnen tydligvis er en abstrakt klasse (hva poenget da er med interface kan man jo spørre seg om), og det blir helt feil. Det er greit nok hvis funksjonene er inkompatible, private vs. public f.eks, men ellers er det rimelig underlig. En annen ting er overloading av operatorer kan være veldig kjekt i visse sammenhenger, men går jo heller ikke.

Lenke til kommentar

mt_rand()

Forøvrig ser bildet nærmest mer tilfeldig ut enn det «true random»-bildet når jeg kjører eksemplet, men det har vel noe med at jeg ikke kjører Windows.

post-20565-1211378077_thumb.png

 

Uannsett så er det der mer et problem av akademisk interesse enn akkurat noe faktisk. Det er ikke noe umiddelbart problem at spredningen ikke er tilfeldig så lenge det er mange verdier å gå ut fra alikevel, og ikke minst må man jo kunne forutse neste verdi eller en bestemt fremtidig verdi før det faktisk er et problem.

Endret av Ernie
Lenke til kommentar

Eclipse + enten PDT eller PHPEclipse og ikke minst subclipse (for SVN). Ganske genialt egentlig. Kan stille inn kodestil, og hvis ikke folk holder seg til den kan jeg dure over med Eclipse, og plutselig var kodestandarden fulgt :evil: Tror iallfall PHPEclipse har der det, og med Java fungerer det iallfall. Uannsett, Eclipse eller et IDE i det heltatt er for min del rimelig uunværlig.

Lenke til kommentar

Uten tvil PHPEdit.

 

Har prøvd mye forsjellig, men faller alltid tilbake på PHPEdit.

 

Sette litt egne instillinger, så er den helt herlig!

 

 

Om man skal prøve den, prøv 2.12 utgaven.

 

2.9 (aka. 3 beta) er treig og ustabil da de har skrevet hele programmet på nytt i .NET.

Lenke til kommentar
Bare lurer på hva for synspunkt folk har på IDEer, og hvilke de foretrekker? Personlig ser jeg fordelen men foretrekker likevel å unngå de for å beholde full kontroll.

 

Har brukt Zend Studio lenge nå, men snuser litt på Zend Studio for Eclipse, siden den etterhvert skal ta over for "gamle" Zend Studio. :)

Lenke til kommentar

Det skjer vel egentlig særdeles lite. Jørgen og Tor har så vidt jeg vet bare veldig mye å gjøre på UIB og NITH, og jeg har gått lei når ingen andre gjør noe. Bare til å gi en lyd hvis noen vil hjelpe til, men jeg kan ikke love at prosjektet blir gjenopptatt.

Lenke til kommentar

Har et lite spørsmål. Hvordan er det med å åpne flere PHP-tagger i samme dokument kontra. å kjøre "alt i ett"

 

F. eks

 

<?php
$myPage = get_from_db('select','pagename);
echo '<h2>Veølkommen til '.$myPage.'</h2>';
?>

 

vs

 

<?php
$myPage = get_from_db('select','pagename);
?>
<h2>Velkommen til <?php print $myPage; ?></h2>

 

Dette er selvsagt et meget simplistisk element, og evt. tidsforskjeller vil ikke sees i praksis før dokumentene blir veldig stor (og jeg jobber for tiden med slike)

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...