Gå til innhold

Vi som digger å gå på "Elektroslang"


"Elektroslang" Miljøvern eller tyveri?  

694 stemmer

  1. 1. Når du tar med deg noe fra en eL:RETUR stasjon, er det:



Anbefalte innlegg

Høyttalere er det mye av. Forsterkere kanskje ikke så mye, men jeg har et par liggende, fra Technics. Fant også en NAD-forsterker, men den sendte ut så høy strømstyrke at den sprengte høyttalerne jeg testet den med. Volumet var da skrudd på det laveste. let er av og til subwoofere eller hjemmekinogreier der, men det er ikke like vanlig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kom over denne tråden da jeg forsøkte å finne info om et hjemmekinoanlegg jeg vurderte å kjøpe. Så fant jeg ut at det mest miljøvennlige må være å bruke det som allerede er kastet og mest sannsynlig ingen andre kommer til å ville hente.

 

Dette blir nok litt OT. Men er det vanlig å finne høyttalere og forsterkere på EL-retur, eller er det andre steder man vanligvis finner det? Tenker både på stereo- og surroundanlegg og PC-høyttalere.

 

Hvis det er riktig sted å finne det, hvordan går jeg frem for å få lov til å hente ting? Er det best å spørre på forhånd over mail? Er det best å spørre gjenvinningstasjoner eller elektronikkbutikker? Har null erfaring fra å hente fra El-retur, bortsett fra at de svarte nei på en Expertbutikk når jeg spurte en gang for lenge siden. Å kjøpe nytt er uansett ikke noe alternativ av miljøhensyn.

 

Jeg har funnet mange forsterkere og høyttalere. Har funnet kraftige og gode stereo forsterkere, men ingen surround. Mye bra man kan finne, men det er mange om beinet der jeg henter ihvertfall. Betjeneningen forsyner seg dessuten selv, men de blir mette etterhvert og bedre og bedre ting vil bli liggende, dette er nok som ett gode med den jobben.. OG man kan ikke forvente å finne akkurat det man leter etter på første besøk. Om du er redd for å bli tatt kan du bare ta med noe el-retur du skal kaste selv, så har du en unnskyldning for å være der. Selv så bare går jeg forbi om betjeningen er der, (mye pga trangt der og står i veien for vareleveringen). Har aldri fått noen negative tilbakemeldinger når jeg først er der og de har kommet ut, heller positive ang skattejakt og sånt..

 

Dagens funn: Lenovo thinkpad t60p. Mangler cd rom, batteri, strømforsyning, litt bulkete og det er noe galt med vifta. Skal reddes og bli fin nettpc til gamlinga.

Lenke til kommentar

Kan noen tipse meg på hvor jeg kan gå i Bergen for å finne slike stasjoner? Jeg er egentlig veldig uklar på hvor disse er plassert og hvilke jeg kan forvente å finne noe brukbart på. Noen konkrete eksempler hadde vært kjempeflott å ha :) (spesiellt i fana da det er mitt "hometurf") ;)

 

Jeg ser etter noen PSUer spesiellt, som ikke trenger å ha så voldsomt med effekt - og nesten hver eneste maskin som kastes har jo sikkert en fullt brukbar PSU i seg.

 

Jeg håper noen gidder å tipse meg på noen steder :)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Byttet til meg ett hovedkort fra en dell gx280 mot noe annet el retur, for så å se at det er proprietær kobling for power knappen:p Noen tips til hvordan jeg finner ut hvilke pins som må møte hverandre? Google har ikke vært min venn enda i dette søket..

 

Hei det er bare å prøve to og to nedover på kontakten.

 

mvh

arve :thumbup:

Lenke til kommentar

Har sjekka elreturer i Osloområdet både i går og i dag. Ikke noe kult å finne.

 

I går så jeg forsåvidt det som hadde vært en intel dual core maskin, men chassiset var helt renska.. jeg hadde gladelig tatt kabinettet, men en av disse østblokksvina hadde selvfølgelig ødelagt det når han drev og plukka til seg komponenter. Slikt gjør meg irritert.

 

Ikke ødelegg noe når dere plukker for F..., polakk****!

 

I dag la jeg forresten merke til at en fyr med LT på skiltene, jeg antar det er litauen eller noe, sto og hang ved returpunktet.. han bare sto der, og venta på at det skulle komme noe fint da..

Kult for han når det kommer noe, men jeg synes det er litt juks og litt ufint..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvordan er det med retur i Tromsø? Har sett på Elkjøp at de har konteinere med luker du legger alt rasket i, ellers er det bare vaskemaskiner og gamle komfyrer etc, som er for stort til å kastes i konteinerenen som står for the taking.

 

Og på Expert Lagnes er det jo iiingen verdens ting å opprdrive. Så, Tromsøfolk, hvor finner dere de store gullmedaljene?

Lenke til kommentar

Funnet flere maskiner som runder 3GHz, og ~1gb minne... Fant for litt siden et nVidia 8600GT, men vifta var konka.. Fiksa selvfølgelig bare en ny vifte til den.. Har funnet flere fungerende LCD-skjermer, fra 17-20" :) Bare 2 dager siden jeg skaffet meg en 20" LCD som gikk på 12V og 4Amp. Har testet skjermen på en 12v, med 2amper, og den fungerer, selv om "kontakten" kjapt ikke viste seg å være sterk nok med sine 2amp. Så, nå er jeg på utkikk etter en 4amp, 12V-kontakt :)

 

Beste funnet var en maskin som var en P4 på 3.0GHz og 1GB minne, 160GB HDD... Kabinettet var strøkent; Ble fin PC til lillesøster. Har tidligere funnet 2 maskiner, begge fra Fujitsu Siemens;

#1: 3GHz P4 s. 775, 512MB ram, 80Gb HDD.. Fungerer

#2: 2.6GHz P4 s. 775, 512MB ram, 40GB HDD.. Defekt strømforsyning.

 

Jeg gikk forbi en kontainer her om dagen, hvor det sto en Dell-maskin som så ut til å være av den nyere sorten. Skulle innom om natta for å hente den, men den var borte.. *SJOKK*

 

Har ikke giddet å satt dem opp som servere enda.. Men det skjer vel snart, blir så mange servere at jeg snart ikke har plass, ikke før jeg er innflyttet i den nye leiligheten iallefall :)

Endret av tROOP4H
Lenke til kommentar

Kan noen tipse meg på hvor jeg kan gå i Bergen for å finne slike stasjoner? Jeg er egentlig veldig uklar på hvor disse er plassert og hvilke jeg kan forvente å finne noe brukbart på. Noen konkrete eksempler hadde vært kjempeflott å ha :) (spesiellt i fana da det er mitt "hometurf") ;)

 

Jeg ser etter noen PSUer spesiellt, som ikke trenger å ha så voldsomt med effekt - og nesten hver eneste maskin som kastes har jo sikkert en fullt brukbar PSU i seg.

 

Jeg håper noen gidder å tipse meg på noen steder :)

 

-Stigma

 

Lefdal Lagunen er det relativt stort, spesielt i helgene, men de låser det de greier på kveldstid og truer med politianmeldelse på skilt. Er også verdt å nevne at det veldig ofte er østeuropere og plukker her.

 

Tror Expert på Nordås også har noen metallkasser fulle av elartikler på nedsiden (ved siden av vareutleveringen).

Lenke til kommentar

Mine funn den siste tida:

 

HP Pavilion dv6000 gåent batteri, ellers ok

Acer ferrari 5000 mangler dvd-rom, ellers strøken

2 stk Benq 20" skjermer, begge fungerer utmerket.

 

ellers har det blitt litt småtteri som noen sata hardisker, en del ddr2 ram og litt forskjellige kabler.

Acer bærbaren har foresten fått jobb som midertidlig mediapc da den hadde hdmi utgang

Endret av *martin*
Lenke til kommentar

mener å erindre at jeg har sett en knallrød slot-in dvdleser til en acer ferrari en eller annet sted i lageret mitt. husker ikke hvilken modell den var til dog.

 

ellers:

 

berget fra jobben:

 

dell optiplex gx 620 service tag fthq22j

dell optiplex gx 620 service tag dsspj2j

ibm lenovo thinkcentre 8113-jcg

2x maxtor 250gb ekstern disker

1x seagate 300gb ekstern disk

 

berget fra en bruker på finn.no:

 

pc bestående av et gult chieftec dragon, dvdbrenner, floppy, ukjent cpu,

msi k8n neo, msi fx5900xt 128mb agp, 2x 512mb pc3200, northq 400w psu

 

berget fra søppelfyllingen:

 

kodak retinette 1a med veske

gainward fx5600 256mb agp vifte

gainward g4ti4800-se 128mb agp vifte

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

I bærum er det dårlig. De fleste bedriftene låser det inn, eller bruker kontainere med luker. Lefdal på storsenteret har dog noen perler ;-)

 

For ikke lenge siden, fant jeg en Dell OptiPlex 745, med Pentium Dual Core 2,8GHz prosessor og alt av tilbehør. Den hadde litt sprukne kondensatorer, men det var en enkel sak å fikse.

 

Har ellers funnet en shitload med GX280-maskiner, med DDR2-ram,satadisker og P4-prosessorer på 2,8-3,2 GHz. Tjente noen grunker på det:-)

Lenke til kommentar

Noen som vet om det er noen gode El-retur -plasser i Horten/Tønsberg?

Der det finnes el-btukker, finnes det nok også el-retur. Jeg tviler på om at du finner stort rundt bygningene til f.eks Rema og Rimi.

Men det er selvsagt ikke tillatt å ta uten tillatelse. Sjansen for å bli anmeldt er uansett ikke så veldig stor.

Husk at det ikke holder å sjekke maks en gang pr dag, siden andre polakker er innom der 20 ganger pr døgn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...