Jump to content

radivx

Medlemmer
 • Content Count

  2318
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

156 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Innfør gjerne teite avgifter på internett. men da forventer jeg også at krinkastingsavgiften fjernes og at nedlasting av uautoriserte filmkopier legaliseres. En slik avgift vil bety døden for de lovlige alternativene, da det bare er med på å legitimere piratkopiering.
 2. Neida, de kule hackerne skyper samtidig. Mhm. De finnes på twitch også: http://www.twitch.tv/dreamhack
 3. Hei, Tror ikke firewallen er så hokus pokus etter at Merlin fikk integrert en konfigurerbar firewall for IPv6. Hvis du kjører nyere ASUS eller Merlin firmware står det følgende under Firewall -> IPv6 Firewall: Kan være greit å skru av Windows Firewall før du driver å tester med eksterne tjenester. Litt kjedelig hvis du tror alle porter er lukket, så er det Windows som gjør jobben. Installer gjerne Internet Information Service (IIS) fra "Turn windows features on or off" også slik at maskinen din lytter på port 80 og localhost:80 gir IIS standardskjermen. Da har du faktisk noe håndfast å teste
 4. Den er jo like over shift! Ser du den ikke? Du må ha en av de gamle MacBook Pro'ene. De sluttet med DDoS-knappen når de kuttet ut firewire...
 5. Selv er jeg litt skeptisk til merlin build, kan jo miste garantien hvis det skjer problemer. Selv har jeg kun satt den som Native. Selv håper ASUS RT-AC66U Firmware version 3.0.0.4.376.1123 burde gi sikkerhet nok. Ville ikke vært for skeptisk til Merlin. Er en fork av orginal kildekode (som hele tiden holdes oppdatert). ASUS driver kontinuerlig å stjeler forbedringer gjort i Merlin tilbake til sin orginale firmware. Med andre ord langt mindre risikofylt enn å kjøre DD-WRT eller Tomato. Merlin holder seg også til standardverdier for overklokking og strømstyrker (piller du på dette er du teknisk sett uten garanti, men kun et fåtall enheter har hardware switcher som lagrer info om slikt, Raspberry Pi er faktisk den eneste jeg har hørt dette om). Da routeren har egen recovery-modus med støtte for web/HTTP (holde ikke reset knappen mens du starter opp hvis jeg ikke husker feil) skal det ganske mye til å ødelegge den med dårlig firmware. Er hardware død kan du neppe belastes for hvilken firmware som er på. Se forøvrig tilsvarende bekymring som går bra her: http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=11813
 6. Noen som nettop har fått SDK 2.0 og har ordredatoen sin? Har ordre fra 31. mai hvor "shipping in August" var nevnt. Begynner som de fleste andre å bli utlomodig
 7. Hvor har du dette fra ? DIFI er til tider en vits når det kommer til å stå fram som et godt eksempel. De anbefalte lenge å holde offentlige sider på HTML 4.01 (til tross for at de selv opererte med HTML5 sider). Sidene deres scorer dårlige på deres egne retningslinjer: http://kvalitet.difi.no/kriteriesett/kvalitet-pa-nett DIFI er med på å skrive regler og rettningslinjer for offentlige IKT-anskaffelser. Når det lages idiotiske rettningslinjer og haugevis med unødvendige og idiotiske regler, så vinner gjerne mindre seriøse aktører som kan levere løsninger for dumpingpriser, da disse fokuserer utelukkende på å løse kriteriene med et minimum av innsats. Se for øvrig vedlegg av kveldens opplevelse med DIFI sine sider...
 8. Hvis man ser på Hong-Kong videoen til samme person begynner man å lure på hvor mye av Pyongyang som er funksjonelt og hvor mye som er til pynt. Sjekk tettheten av biler og båter for eksempel. Folk har tydeligvis ikke behov for å flytte ting fra A til B i denne byen. Ser ut som det stort sett går kollektivtransport og offentlige trucker. Ellers er det jo positivt for verdenssamfunnet at Kim Jong-un ikke er halvparten så smart som sine foreldre. Kanskje folk og diplomati på sikt får redusert styresettet til noe symbolsk ala det kinesiske. Tross alt bedre å ha et system hvor folk kan involvere seg politisk, enn et diktatur drevet av en drittunge.
 9. Synes det er en grei ting at politiet må involveres for at kontoer skal slettes jeg. Man gjør mye mer skade om man lurer facebook til å slette en legitim konto, enn å opprette en falsk tilleggskonto.
 10. Alle som har jobbet for en ISP vet hvor idiotiske disse mailene er. Det er autogenererte eposter som påstår at der er begått lovbrudd. Som regel basert på at en IP til et gitt tidspunkt har vært koblet opp mot en tracker og forespurt en chunk fra en navngitt piratfil. En hvilken som helst organisasjon som sender så mange ubrukelige eposter burde bli blacklistet globalt som spamtjenester. Beviselige ulovligheter som DDoS og botnets ol. (enten med vilje eller som offer) taes seriøst hos de fleste ISPer og tiltak iverksettes straks. Om man har en faktisk rettighetssak (og ikke indikasjoner fra en Torrent tracker) får man gå til Politiet og/eller sivilt kjøre domstolene mot ISP. Dette har stort sett vist seg å fungere i de tilfellene hvor det faktisk er begått klare lovbrudd (som f.eks. Max Manus-saken). En slik prosess sikrer en rettferdig behandling av alle parter.
 11. Sånn går det når idiotene krever dobbelt og trippelt betalt for samme innholdet!
 12. Tips til bare bone hw ruter som kan flashes med tredjeparts programvare og som ikke er teknisk utdatert?Har originale wrt54gl (litt for treg) + WNR3500L (litt for dårlig rekkevidde og ikke like stabil som wrt54), begge kjører tomato by shibby. Asus RT-N66U og RT-AC66U kan begge kjøre Tomato by Shibby. Jeg gjør som tHz og kjører pfSense som router/firewall. Kjører på et AMD E-350 kort. En kompis kjøpte nettop et ASROCK C2550D4I. Sikkert litt overkill, men har 2x Intel nettverkskort + management interface. tHz: Hvor får du kjøpt Alix-kortet?
 13. Hei, Canal Digital slapp på fredag IPv6 støtte for hele landet. Støtte kan enkelt aktiveres på Mine Sider (https://kabel.canaldigital.no/MinSide/Mine-Produkter/Bredband-og-Telefoni/). Routeren må være konfigurert opp til å viderformidle IPv6 DHCP requests inn i lokalnettverket. Foruten Canal Digital sin ZyXZEL guide (https://kabel.canaldigital.no/Kundeservice/Hjelp-og-stotte/Bredband/Aktivering-av-IPv6/), er det lite informasjon å finne. Konfigurerte selv opp pfSense ved hjelp av følgende guide, som opprinnelig har blitt laget for Comcast: https://r.wundrd.net/article/pfsense-ipv6-comcast/ Kan lage instruksjoner for Asus routere, dersom noen er interessert (merk at man må installere Merlin Build for å få brannmur over IPv6). --- Neste spørsmål blir da hvilket adresserom vi må forholde oss til /48 eller /64. Telenor/Canal Digital er i alle fall i besittelse av hele 2001:4600::/24, uten at jeg har gått aktivt inn for å søke opp evt. flere blokker de er i besittelse av. Er tildelt område fast (baser på kundenummer, modem, el.)? Eller vil man som med IPv4 risikere å få et tilfeldig adresserom basert på utstyret i sentral. Hvilke friheter mtp. manuell konfigurering ol. kan man f.eks. ta seg uten at frustrasjonsnivået til Canal Digitals nettverksingeniører stiger dramatisk? Noen med litt IPv6 skills som har analysert oppsettet? Eventuelt noen fra Canal Digital som kan forklare litt?
 14. Hei, Hvert forhandlingsår ender en eller annen merkelig samfunnsgruppe ut i streik. Folk flest innser rimelig fort at samfunnet trenger de fleste yrkesgrupper når de har vært borte en uke eller to. Som regel ender streiken med at partene kommer til enighet (eller staten griper inn) og folk holder deretter fred med arbeidsgiver til neste forhandlingsrunde. En ting som er felles for de aller fleste offentlig ansatte som går ut i streik: Streiken går kun utover meg og deg som normale mennesker. De som forvalter pengene ser heller lite til problemstillingen. Hvorfor skal jeg som innbygger måtte ta dritten? Hvorfor slipper stat og kommune unna med å ikke levere produkter og tjenester som vi vanlige innbyggere betaler både skatt og andre avgifter for å få levert? Hvem er EGENTLIG ansvarlig?
 15. Dette stemmer vel ca. med at frisørlærlinger bruker de første 6 mnd. på å vaske hår og koste håravfall... En viktig del av oppgavene til folk med IKT-driftsfag er førstelinjearbeid. Hvis du leser gjennom læreplanen er arbeidsoppgavene generelt sett grunnleggende arbeid innen drift. Det handler også om å kunne sette opp basissystemer, telle lisenser og yte god kundeservice på standardinstallasjoner. Samt bistå med å velge dimensjonerte systemer til din bedrift/dine kunder. En del av denne delen er nok desverre også å hjelpe folk med passordproblemer. Mest sannsynlig vil dette også være de primære arbeidsoppgavene dine en stund fremover. Selv etter endt lærlingsperiode. Hvis du har konkrete retningsønsker (f.eks. ønsker å jobbe med nettverksinfrastruktur, serverinstallasjoner eller salg) anbefaler jeg det å gi _tydelig beskjed_ om dette og vise initiativ. Det er vanskelig å korrigere problemer om du ikke gir beskjed. Det går også an å løse selv de kjedeligste rutineoppgaver permanent med scripting og gode automatiserte oppsett. Sett deg inn i det grunnleggende på egenhånd. Om du har konkrete spørsmål er det mye lettere å hjelpe. Som utvikler (og tidligere driftspersonell) forholder jeg meg daglig til en rekke driftsfolk, både lærlinger og seniorer. Setter veldig stor pris på de "drifterne" som viser initiativ og kommer med gode løsninger. Folk som kun har lært seg det grunnleggende og må holdes i hånden blir fort slitsomt. Dagen er spesielt bortkastet når du "lærer opp" den samme fyren på å ta backup av MS-SQL server for tredje gang. Skal du planlegge større infrastruktur må du enten ha solid erfaring (da snakker vi flere år etter lærlingperiode) eller gå for videre utdanning. Jo høyere utdanning, jo enklere å snike seg inn i kremjobber. Anbefaler selv kommunikasjonsteknologi og datateknikk studiene på NTNU om du ønsker å gå videre med en solid IT-utdannelse.
×
×
 • Create New...