Gå til innhold

Hvilket videoredigerings program?


Anbefalte innlegg

Ser etter et videoredigerings program som er enkelt å bruke, har sett i stickyen her, og så noen bra annbefalinger, men tenkte jeg skulle høre her slik at jeg er sikker.

Har teste Windows Movie Maker, men dette programmet får statusen "svarer ikke" hver gang jeg prøver å importere en musikk fil, derfor trenger jeg noe annet.

 

Tenkte mest på programmene Adobe Premier Pro og SonyVegas 6(uten å si hvordan jeg skal få tak i disse) Så hva annbefalere dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Reknar med du ikkje fekk med deg dette, and_mit:

har sett i stickyen her, og så noen bra annbefalinger

 

Eg gjentek berre det eg skreiv der:

Uansett kva du vel, vil du truleg verte fornøgd. Dei har i stor grad dei same mogelegheitene, og hovudforskjellane ligg i arbeidsflyten og korleis programma gjer ting.

 

Sjølv bruker eg Premiere Pro, og er godt nøgd med det, men alle som bruker Vegas liker det svært godt, og eg har høyrd mykje skryt.

 

Dette gjorde deg kanskje ikkje noko klokare, men då eg ikkje har noko erfaring med Vegas, kan eg ikkje seie noko meir.

Endret av incanus
Lenke til kommentar

Lagde en liten film snutt i et spill med fraps, så brukte jeg VirtualDub og konvertet den til xvid og lagret den, slik at filmen skulle bli en smule mindre i mb.

Så skal jeg opne den i Adobe Premier og da er den ene skjermen svart og den viser ingen ting bortsett fra lyd, noen som vet hva dette kommer av? eller er det pågrunn av at jeg allerede har konvertert den i et annet program at den ikke funker helt i Adobe Premier Pro?

Må jeg kansje redigere filmen i Adobe Premier først, legge til musikk og slik så redusere plassen filen tar opp med Virutualdub?

 

Trenger en liten veiledning i hvilken rekkefølge ting burde gjøres tror jeg :p

Lenke til kommentar

So du bestemte deg for PPro?

 

Det vanlege er vel å halde på råmaterialet, og best mogleg kvalitet, so langt ut i prosessen som mogleg. Det vil seie gjere redigering med originalen, for so å eksportere til ein versjon med lågare kvalitet som tek mindre diskplass.

 

Du kan anten eksportere til ein mindre versjon (i filstorleik) direkte frå Premiere, eller eksportere i full kvalitet frå PPro, og gjere det i VirtualDub. XviD vil truleg kome opp som eit val i Export-dialogen til PPro, so du kan eksportere direkte til XviD frå PPro.

 

Når det gjeld eksempelet ditt, so vises det truleg ikkje noko video pga. at PPro ikkje takler XviD skikkeleg, som du sjølv seier.

 

 

Dei to skjermane:

Om du dobbeltklikker på eit klipp som ligg i Project-vindauget ("mappevindauget", der alle filene ligg), kjem det opp i monitoren til venstre, der du kan førehandsvise klipp.

 

Monitoren til høgre viser det som skjer på tidslinja, so du vil ikkje sjå noko der før du har lagt klipp på den.

Lenke til kommentar
Noen som vet hvordan jeg kan få fort og sakte film med adobe premier pro altså? har testet litt men sliter med å få det til..

5299742[/snapback]

Står ikke slikt i bruksanvisningen til Premiere Pro? Det gjør iallfall det på de langt billgere redigeringsprogrammer jeg har kjøpt og kjenner til.

Lenke til kommentar
Det høres ut på opptil flere av dine innlegg at du opererer med en piratkopi av Premiere Pro. I så fall kan du ikke vente å få hjelp her til alle mulige problemer du får. Da får du heller stjele brukermanualen også.

5300172[/snapback]

 

Gidder ikke å si noe om dette akkurat, og det er ingen her som har nevt noe som helst om pirat kopiering før du kom med det nå, jo mindre vi vet jo bedre =)

Lenke til kommentar

jeg har akkurat gått over fra pinnacle studio 9 til adobe premier pro. Jeg prøver å lage et klipp der en person blir påkjørt av en bil. jeg har tatt et klipp der en person springer ut i veien, og hopper bort(akkurat som han skulle blitt påkjørt), så filmet jeg fra samme kammera vinkel, uten å bevege kameraet, en bil som kjører. Jeg tennkt at jeg da kunne legge disse klippene over hverander og fade fort over fra det første(når personen springer) klippet til det andre(bil). Noe som har prøvd dette? eller har en annen idè til hvordan jeg skal gjør det?

Lenke til kommentar

Jaja, er vist noen som er veldig glad i å forhånds bedømme folk her(sikter til deg ja Rocambole2). Gidder ikke å si noe om du har rett eller ikke, lar det heller være, uansett jeg har ikke sakt noe som helst om pirat kopiering det var det du som dro opp.

 

Uansett sier takk til dere som har hjulpet med, Adobe Premier er et veldig artig program bare man lærer det grunnleggende.

Takk for all hjelp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...