Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dessverre ei håpløs oppgave når det ikke finnes noen standarder. Alle produsentene har forskjellige grensesnitt, forskjellige API-er, forskjellige filformater, forskjellige DRM-løsninger osv osv osv.

7293155[/snapback]

Det er absolut ikke noen vanskelig oppgave, men desverre er det markedslederen som styrer markedet og så lenge de vet at vis de får ting til å integrere seg med iPod vil det bli vanskeligere å vippe dem av tronen.

 

Desverre begynner jeg å se alt for mye Micosoft tendenser hos Apple.

Lenke til kommentar
Åja... Jeg trodde Apple var snille folk jeg  :tease:  Ærlig talt, det er business vi snakker om her, og så lenge de lager fine produkter som er brukervennlige så ser jeg ikke helt problemet...

7293890[/snapback]

Du ser problemet når du har kjøpt musikk for tusenvis av kroner fra iTunes Store og kjøper en mediespiller fra Creative... Eller en Zune.

Lenke til kommentar

Da har du rett og slett gått i fella... Er ikke spesielt fan av iTunes (dårlig lydkvalitet, kun 128kbps) eller DRM for den saks skyld, så jeg har nok ikke det problemet. Jeg holder meg til gode gamle CD-er slik at jeg alltid har "originalen" i tilfelle noe skulle gå galt. Problemet kan også selvfølgelig løses ved å kjøpe musikk et annet sted online, eMusic er visstnok bra og det er flere andre nettbutikker som tilbyr musikk uten DRM.

 

EDIT: Det er forøvrig ikke bare Apple sin feil at det er DRM på musikken deres. For å få det store utvalget av musikk (3,5 millioner låter) var de nødt til å gå med på å implementere DRM. Apples DRM er dog en av de bedre jeg har sett, hvis du f.eks. brenner ut musikken din på CD-er og legger de inn igjen slipper du unna DRMen. Det finnes til og med programmer som gjør dette automatisk med en CD-RW i CD brenneren...

Endret av nitramdg
Lenke til kommentar

Derfor holder jeg meg helt unna iTunes Music Store, og alle andre lignende produkter.

 

Personlig liker jeg bedre iPod+iTunes enn Zen+MediaSource. Jeg husker min første Creative-spiller, en Zen Xtra. Det første MediaSource gjorde var å ødelegge mappesystemet mitt helt. Et par tusen sanger gikk til helvete, og jeg måtte rename og retagge alle sammen. I tillegg av overføringer til spilleren ufattelig treige, og alt avsluttet med at spilleren takket helt for seg etter litt over ett halvt år i bruk.

 

iPoden min har blitt skambanket (Kjører snowboard og slikt) og lever i sitt beste velgående etter over ett år.

Lenke til kommentar

nitramdg: Nå snakker ikke jeg så mye om iTunes Music Store. Alternativet til Apples DRM hadde jo vært Microsoft sin versjon og da hadde bare Microsoft fått enda mer makt. Selv om jeg syns Apple burde åpnet formatet for andre hardware og software leverandører.

 

Men det jeg ikke liker med Apple er at de bruker sine egne formater når det finnes åpne standarder. F.eks. tviholder de på å bruke .mov formatet til filmer sånn at folk må ha Quicktime for å se endel videoer og de fleste treailere på nettet. Og istedenfor å støtte FLAC utvikler de sin eget CD-kvalitetsformat (Apple Lossless).

Endret av JonT
Lenke til kommentar

Slettes ikke overraskende egentlig. De gjør det de kan for å tjene penger, og det er akkurat det de gjør; tjener mengder av gryn... Sålenge formatene er greie å bruke på alle plattformer så er det egentlig greit for meg, noe annet kan dessverre sies om Microsoft. WMA og WMV formatene har vært og er dårlig støttet av andre plattformer enn Windows, og det er fordi Microsoft er meget restriktiv med å gi ut informasjon om formatene. For at blant annet VLC skal kunne spille WMV filer må man reverse engineere en del av koden for å kunne implementere støtte for formatet. Slik er det heldigvis ikke med Apples MOV format.

Lenke til kommentar
Okey, så deg går ann å få virus på mac åsså! ?

7271780[/snapback]

 

Etter det jeg vet finnes det ikke et eneste virus til Mac, merk; som ikke har kommet via Microsoftprogramvare, fks makrovirus i Word

7299057[/snapback]

 

Stemmer ikke.

 

Alle plattformer har hatt virus, men til Linux og Mac har det vært få, de fleste har enten vært proof-of-concept eller lite forplantningsdyktige.

Lenke til kommentar
Haha, ikke akkurat hva jeg ville høre. Jeg ønsker å koble både lyd og bilde direkte til tven. Jeg lurte derfor på hvilke kabler jeg må kjøpe i tillegg, eller om dette følger med mac mini..

7301200[/snapback]

 

Det spørs hva slags innganger du har og hvilken TV du har.

 

Om du har mini-DVI, mini-DVi->DVI

 

Lyd: Phono Jack -> RCA Phono

 

Det kan hende du må bruke RCA Video eller S-Video for å få bilde til TVen, om du har bilderørsTV.

Lenke til kommentar
Du mener NFS? :)

7284939[/snapback]

NFS = Network File System, altså filsystemet som gjør samba nettverk tilgjengelig uansett om man sitter på en NTFS, EXT3, EXT2, FAT32, HFS eller hva man måtte ønske.

 

Protokollen som blir brukt til overføring og overvåking av filene menst de overføres kalles for CIFS :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...