Jump to content

Yaricks

Medlemmer
 • Content Count

  1629
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

212 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12839 profile views
 1. Noen andre som husker når vi synes EN milliard dollar for Instagram var absurd? Inflasjonen for tech selskaper er absurd.
 2. Bra! Jeg har sagt at det er akkurat dette staten/kommunene må gjøre, i flere år! Jeg har jobbet i drøssevis av offentlige prosjekter som konsulent, hvor det er prosjekter som varer i alt i fra 6 mnd til ett par år, hvor det er behov for spesialkompetanse, som det ikke gir mening å sitte på i ettertid. Dersom du ansetter disse personene kan du ikke sparke dem etterpå dersom de er ansatte i det offentlige, så da blir løsningen å ansette konsulenter. IKT Norge er selvsagt skeptiske, da dette vil potensielt knuse endel av konsulenthusene som tjener flere hundre millioner hver på det offentlige. Bruk disse kronene på å betale de ansatte mer, slik at det blir en attraktiv arbeidsgiver, så kan dette bli en kjempe suksess!
 3. Kastet ut - ja, men appen ble aldri fjernet på brukeres telefoner, så alle som hadde Fortnite på telefonen fra før, og fikk oppdateringen, har kunnet spille og betale via inn-app løsningen til Epic siden i fjor.
 4. Da må dere begge være svært uheldige! Jeg har kun hatt trådløse enheter de siste 10 årene, og har bare byttet ut pga. at de enten har vært utslitt etter flere års bruk, eller det har vært en ny teknologi jeg har ønsket meg. Lever av Bluetooth enheter til daglig på jobb, og Lightspeed + Bluetooth hjemme. Jeg har vært teknisk lead på flere bedrifter med flere hundre ansatte, og jeg kan si jeg har aldri hatt brukere som har kommet til oss i IT og sagt "musen (eller tastaturet) har bare sluttet å virke". Har dog heller ikke problem med at ting blir stjålet på en arbeidsplass, så der er vi heldige. MX Master 2S musen jeg bruker når jeg skriver dette er 3(?) år gammel, og har blitt brukt i 12+ timer om dagen, hvor den blir slengt i sekken på vei til og fra jobb. Funker som en drøm! Når det er sagt - bluetooth kan være ustabilt i situasjoner hvor det er svært mange andre bluetooth enheter, eller wifi aksesspunkt, men selv med 10-12 kollegaer i området her nå, er det ingen problem med bluetooth mus, tastatur og headsett for meg.
 5. Der kommer det helt ann på hva du mener ikke like godt. Batteritid? Jepp. Selvagt vil en med kabel være bedre der. Input delay? Helt feil. Se på Logitechs Lightspeed gaming utstyr. De har mindre input delay enn selv 99% av de andre kablede modellene som eksisterer på markedet.
 6. Når det gjelder IT konsulenter, trenger også store deler av det offentlige å tenke HELT på nytt, på hvordan en organiserer IT ressurser. Jeg har vært inne i drøssevis av prosjekter på alt fra 3 måneder til flere år, hvor vi har vært 15-20 konsulenter på ett oppdrag. Dersom alle disse konsulentene skulle vært fast ansatt så hadde etaten spart ganske mange millioner kroner, MEN... Hva gjør du når oppdraget er ferdig? De fleste etater har ikke behov for disse 12 uviklerne, og 8 plattform engineerene når oppdraget er ferdig. Hva gjør du da? Du kan ikke sparke dem - de er fast ansatt i det offentlige, det er jo nesten klin umulig selv når de er tullinger. Staten trenger sansynligvis å starte ett internt konsulenthus, hvor IT ressurser kan hoppe fra etat til etat, på oppdragene hvor det er behov for folk, og hvor ikke lenger etat A, trenger å tenke på: Oi, hva skal jeg gjøre med disse 10 personene når oppdraget er ferdig, men heller gi dem tilbake til sentralt, som kan senere leie dem ut til etat B. Det er ikke for å snakke om at staten må betale enormt mye mer enn de betaler i dag for at jeg skal vurdere fast ansettelse ett sted. Jeg går ikke ned flere hundre tusen kroner i året i lønn uten en god grunn...
 7. Schibsted er en av dem som fortjener pryl for dette. Det er komplett umulig å deaktivere cookies dersom du ikke er logget inn, og selv om du er logget inn, tar det 10-15 klikk, og graving i menyer for å deaktivere dem. De er helt krise.
 8. Det meste av denne dataen er data som har vært offentlig tilgjengelig på din LinkedIn profil allerede, eller tilgjengelig via API, så det har ikke vært noe som ikke har vært offentlig tilgjengelig tidligere. Ikke i så stor skala selvsagt, men vet ikke helt om dette er en massiv lekasje når hvem som helst kan hente ut denne dataen fra deres API?
 9. Og hva er det konkret Apple gjør som er så ødeleggende? At de har restriksjoner i App Store, som gjør det til en trygg opplevelse for brukere? Ser ganske mange selskaper som har tjent millioner og i endel tilfeller, milliarder av kroner som ett resultat av App Store. Se på Supercell, ett selskap som eksisterer og tjener 1.3 milliarder Euro i året takket være Apple. Rovio, Gameloft, Tencent, ja selv INSTAGRAM eksisterer som ett resultat av dagens App Store.
 10. Jepp, DNB vet best, og bryr seg ikke om folk som meg, som kun bruker Apple Pay nå. Jeg går uten lommebok når jeg er ute, og bruker kun Apple Pay, men DNB sier jo at vi ikke eksisterer.
 11. Utbyttene for neste år er visst allerede sikret, og skal økes åt etter år... Det er en grunn til at ansatte er forbanna. https://min.e24.no/tietoevry-vil-ke-utbyttene-arlig/a/zg0gjv
 12. AWS har kontorer både i Sverige og i Norge. Det norske kontoret skal visst være relativt stort, uten at AWS vil si nøyaktig hvor mange som jobber der. Av erfaring så kan jeg si at ihvertfall intervjurundene deres er VELDIG amerikanske og ikke i nærheten av det jeg har opplevd før i Norske bedrifter.
 13. Link til rapporten til Amnesty? Den var ikke akkurat lett å finne noe sted? Eller klager Simula først nå på rapporten fra Juni?
 14. Tja... De eneste sikkerhetsekspertene som er for DV og EV sertifikater, er stort sett de som er ansatt i ett selskap som selger DV/EV sertifikater eller tjener penger på dem. Hvis dette var ett så stort problem som disse leverandørene påstår, skulle du tro at flere white- og greyhat eksploits skulle være tilgjengelig. Faktum er at det er svært få av dem. Les artikkelen til Troy Hunt linket over, den gir en svært god oppsummering av situasjonen.
×
×
 • Create New...