Gå til innhold

Førstegangstjenesten 2005 - Hvor havna du?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Vi hadde en slik tråd i fjor. Herved åpner jeg tråden som gjelder 2005/2006. Nå som folk begynner å motta sine hyggelige, grønne brev (for noen uhyggelige), er det på tide at vi for en snakke-tråd om oss selv.

 

Selv havnet jeg på Madla i Stavanger ved Sjøforvaret. Håper på noen mnd på båt ved Antarktis, Arktis, Middelhavet, Afrika, Sør-Amerika eller Karibien. At det skjer, tror jeg ikke. Er jo førstegangstjeneste. Vi er veldømt til å være landkrabber. Huff. Nesten kjedelig det :(

Endret av CobraM
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

W00t. Telle antall dager til dim: 34.

 

Snart 10 måneder tjeneste i HM Kongens Garde. Mye forskjellig tjeneste.

Dagene våre starter 06.15. Komme seg ut av senga, få på seg litt klær. Stikke på "badet", pusse tenner, barbere seg. Strekke seng, spise frokost og vaske.

Inspeksjon av vask 07.30. Så oppstilling. Tar ofte lang tid ;p. Mye skitprat fra befal osv.

Så begynner tjenesten. Siden vi er så nærme dimmisjon så er det lite felttjeneste. Mye daffetjeneste. Litt SLO (Sluttet orden) og enda mer ventetjeneste. Grunnet forsvaret sin budsjettsprekk har ikke garden rå til å betale befalet overtid, derfor er vi stort sett ferdig til 15.30.

Da hopper man i dusjen og får på seg sivile klær. Middag klokka 16. Ikke alltid den beste maten i messa. Derfor blir det ofte en tur i kantina for å få seg litt junkfood.

Ellers går kvellende med til litt trykking på laptoppen, litt tv-titting og tidlig i seng :).

 

Jo mer du sover, jo kortere føles førstegangstjenesten :).

Lenke til kommentar
Bah. Skulle vært i dine sandaler nå. Sånn generelt; Hvor lang er en 'arbeids-dag'? Hva gjør dere når den er over? Ligger i senga og venter på neste dag?

En vanlig arbeidsdag er som regel 0600-1600. Men, det blir ofte kveldstjeneste i sammenheng med for/etterarbeid til øvelser og når vi har materiellkontroll.

 

Mot slutten av året har det blitt mer og mer dødtid da vi har utført de viktigste oppdragene og pengesekken har gått tom.

 

Etter klokken 1600 så er forsvaret helt konge. Utrolig mange kule mennesker. I det siste har det gått i et par ting: Trening, fotball, TV. Fine greier

 

I Heggelia leir er vi også velsignet med wLAN i kasernene, et flott velferdstilbud til de som har med egen laptop.

Lenke til kommentar

jeg skal inn i aug. kom inn i GSV, men siden det ikke er noe innrykk der som er ledig før Januar byttet jeg og måtte nøye meg med Ing.bataljonen på Skjold. hadde planer om MP, men de var fullt

 

gleder meg egentlig en del, siden jeg har vært med i HVU siden jeg var 16år og har fått litt innsikt :thumbup:

Lenke til kommentar
Nice! Noen som vet om det er trenings-studio med mange fine ting som gjør kroppen fin (ved Madla)?

Det ligger et treningsstudio (Hafrsfjord squashsenter) like ved omtrent. Bare tre-fire minutter unna Madlaleiren med bil/buss. Tar vel et kvarter å gå kan jeg tenke meg.

 

Ganske stort og greit treningsstudio, hvor du kan ta solarium, trene i helsestudio (bra utvalg av apparater), spille tennis, fotball og squah, har også alternativ som erobic og spinning. :p Superb :thumbup:

Endret av Gnomenz
Lenke til kommentar
Hahaha. *pekepåogle*

 

25 dager til jeg dimmiteres. :p

Haha *pekepåogle*

 

Ca 300 dager siden jeg ble dimmitert. :p

*peke hardest og le høyest*

Jeg slipper.

Pft. Gratis tur til Stavanger for å besøke slekt, samt 17 timer i militæret for å se an ståa.. Ikke akkurat noe jeg angrer på..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...