Gå til innhold

Jeg kommer ikke inn på min externe harddisk!


Anbefalte innlegg

Maxtor OneTouch USB2.0/Firewire 160GB

8MB Personal Storage 7000, 7200RPM

 

Jeg har hatt harddisken under et år, den er kjøpt av komplett..

 

Vel, det hele startet ved at jeg var på LAN. Mange personer hentet filer av meg på likt, og da begynte harddisken å gå saktere... En person sa da at han ikke kom inn på den ene mappen jeg delte pga av en i/o error. ( ikke vet jeg hva det er .. ) så da kom jeg ikke inn på den mappen... Når jeg prøvde hang harddisken seg, så jeg skrudde den av og lot den kjøle seg ned. Når jeg skrudde den på igjen var problemet fortsatt der, men så begynte det å bli verre. Jeg fikk flere slike errors og til slutt så krasjet hele harddisken. Når jeg prøver å gå innpå den nå så går hele PCen i stå. Så når jeg går inn på "my computer" og bare holder musen over ikonet for harddisken ( Q drive ) så klikker PCen. Jeg har prøvd å reinstallere drivere, prøvd den på en annen PC og latt den stå av i en lang periode. Ingenting ser ut som hjelper. Så nå lurer jeg på om dere har noen forslag til hva jeg kan gjøre. Jeg vil helst ikke formatere harddisken ( selv om jeg sikkert ikke hadde klart det pga at jeg ikke kan holde musen over disken engang... ) fordi at alle bildene mine ligger på harddisken :thumbdown:

 

Så lurte jeg på en del om komplett.no. Jeg var inne på hjemmesiden for å se hvordan jeg kunne få den fikset. Jeg prøvde å finne ut hvor lang garanti jeg hadde på produktet, men det fant jeg ikke... Jeg tipper at det i vert fall er et års garanti, så derfor lurer jeg på hvordan jeg kan få brukt denne til å få fikset harddisken, eller tilsendt en ny ( :cry: ) Det eneste jeg så på komplett sin side var at de hadde et "sammerbeid" med et firma som reddet data for ødelagte harddisker, ( vigo eller noe ) men dette kostet MINST 2500 kr!!? Går det ikke ann å bruke garantien på dette?

 

Håper noen her inne kan hjelpe meg med å få rettet opp harddisken, eller å få den sendt til komplett for reprasjon.

 

MvH

Mantion

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får nok tilsendt en ny disk på garanti, men dataene som ligger på disken kan du nok se bort ifra. Du må nok betale for å få hentet ut dataene dine isåfall og har du fått pris på 2500 kr så er det en billig pris for dette. Ibas f.eks. er nok langt dyrere. Men har man ikke backup så koster det. Er vel et "hardcore" ordtak som sier noe sånn at "Tøffe gutter kjører ikke backup. De griner mye."

 

Så får håpe du greier å hente ut noe data ifra disken din selv.

 

 

PS! dessverre så dekker ingen garantier tap av data. :(

Lenke til kommentar

Hvis du tar kontakt med Komplett så får du vel antageligvis et returnr av dem. De er stortsett greie å ha med å gjøre om man er seriøs og legger frem problemet på en fornuftig måte(slik som du har gjort her).

 

Det er generelt ytterst sjeldent at dataprodukter blir reparert....det blir skiftet komponenter og komponentene som er defekte blir sendt tilbake til produsent. Så harddisken din blir nok bare pakket ned med en feilmelding og sendt videre til produsentene som kasserer den.

 

Har du viktige data på disken så kan du jo som sagt ta kontakt med et firma ala Ibas som kan hente ut data, men ofte så må de bryte forseglinga på disken for å få hentet ut dataene og da gjelder ikke garantien lenger heller. Men her må man måle prisen opp imot verdien av de tapte dataene.

 

 

Og ja....jeg er enig med deg i det......det er dumt....veldig dumt. Aldri morsomt å miste data. :no:

Lenke til kommentar

FREMGANG!

 

Jeg koblet harddisken til firewire porten, og nå kan jeg formatere den. Erroren som kommer nå når jeg prøver å gå inn på den via dos er:

 

"The volume does not contain a recognized file system.

Pleas make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted"

 

Vel, så har dere noen forslag til hvordan jeg skal få fikset det nå? Uten å formatere?

 

Mantion

Lenke til kommentar

Vist du kan sjekke vilket filsystem du har kan det hende at du har fått et secure file system(sfs)

 

Note for NTFS Users

Occasionally NTFS will trash its partition information and write a random partition ID into the partition table. If this random ID happens to match the one for SFS, disk tools will erroneously report it as an SFS partition even though it's actually a corrupted NTFS partition. See this news posting for more information on how to fix this

(hentet fra http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/sfs/ )

 

Når jeg skulle fikse dette problemet så tok jeg den enkle løsningen og lasta ned getdataback for ntfs og gjennopretta filene på disken.. dette kan ta litt tid men det fungerer sånn ca, fikk litt problem med et par filmer og bilder.

 

Mvh Reffern

Lenke til kommentar

Jeg er ganske sikker ( 99% ) at det faktiskt var FAT på harddisken. Finnes det noe lignende for FAT harddisker?

 

Jeg lasta ned GetDataBack for FAT og så får jeg disse errorene:

 

I/O Error 'Unknown error (23)' reading sector 0 on Q:

 

EDIT: Jeg får en del slike errors, men det ser ut som om den tar mange sectorer som ikke er korrupte...

Endret av Mantion
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...