Gå til innhold

Våkn opp folkens! 6600GT i SLi suger...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

okey, hvis man har et 6600GT som er et godt kjøp som kostet ca 1600kr.

Så om 2-3 måneder finner man ut av man vil ha bedre ytelse for minst mulig penger. Å tro at man får solgt et brukt 6600GT for mer enn 1000,- er nok som å tro på julenissen.

 

La oss si om 3 måneder så koster et 6600GT kort ca 1000lappen og et 800XL koster litt over 2000,-

 

2x 6600GT i SLI yter på samme nivå som 800XL...

 

Er helt enig med de som sier at hvis man kjøper 2x 6600GT med en gang er dumt.

Men saken endrer seg dersom man har et 6600GT kort og skal ha bedre ytelse om en stund.

Lenke til kommentar

Synes at trådstarter til tider er meget usakelig i denne posten, du må da kunne se flere sider av en sak? Noe av poenget med SLi er at hvis du trenger mer power om et halvt års tid fra nå så skal du kunne sette inn enda et kort, og få en fin ytelsesboost i mange spill.

 

Nå er det vel over 80 spill som støttes i siste 70-serie driver fra nVidia, og det følger med et verktøy for å lage egne profiler.

 

Hvis du da kjøper et 6600GT kort nå til rundt 1500 kroner nå, fordi det er det som er budsjettet ditt, så skal du ikke se bort ifra at du får samme kort for under 1000-lappen om et halvt år, altså en grei oppdatering.

 

At folk kjøper SLi oppsett med 6600GT nå er vel demmes valg, og hvis de synes det er kult, og vil anbefale andre det så må de også få lov til det, det er ganske idiotisk av det å sammenligne dette med å kjøre i fylla som faktisk dreper mange mennesker årlig.

 

Håper moderatorene tar til fornuft å låser denne tråden ASAP!

Lenke til kommentar

Å kjøpe to 6600gt er bortkastet, da kan man heller kjøpe et toppkort fra enten nvidia eller ati. Hvis jeg derimot hadde et 6600gt og sli HK kunne nok det vært en ide å kjøpe et nytt 6600gt.

 

For gjennomsnitts spilleren ville nok dette vært en grei løsning, men de som vil ha topp ytelse ville ikke vurdert et 6600gt kort. For de som bryr seg om støy er heller ikke dette en gunstig løsning. En som klokker mye vil nok også mene det samme. Dette med tanke på den ekstra plassen som ødelegger for luftstrømmen og den ekstra varmen et til skjemkort vil lage. Hvis man har vannkjøling vil det også koste rundt 500 spenn for vannblokk til det andre skjermkortet.

 

Derfor er 6600g i sli best for de som vil ha grei ytelse til en grei pris, og mulighet for billig oppgradering.

 

Argumentet om for få kortplasser i maskinen er nok ikke noe mange sliter med, men etterhvert kan nok også dette bli et problem.

 

Personlig tror jeg ikke sli kommer til å bli det helt store, men skjønner godt de som vil ha to 6800 kort, men mange av oss husker nok voddoo kortenes storhets tid. Det varte ikke lenge før man gikk tilbake til singel gpu igjen, og slik kommer det nok til å bli denne gangen også ;)

Lenke til kommentar

Det er tydeligvis noen her som nekter å høre på fornuft. Å anta en prisnedgang på nærmere 40% i løpet av noen måneder er fullstendig urealistisk.

 

Uansett om et 6600 GT koster 1000 kr om et halvt år så vil et 800 XL koste 1700 kr med samme prosentvise nedgang!

Får du da 700 kr for ditt gamle 6600 GT så koster det like mye å kjøpe et nytt 800 XL som å kjøpe 6600 GT.

 

Så argumentet om pris er fullstendig uinteressant, det bør være andre grunner for å velge et SLI oppsett.

Lenke til kommentar
Nå det er sagt, kan jeg alikevel se poenget ditt, er jo noen ulemper, hvorav det største jeg ser er varme/støy fra to skjermkort.

La heller strømmen du har til rådighet gi deg større stabilitet på overklokken din..

skulle jeg bli plaget med strøm pga sli så kjøper jeg bare større psu.

Siden du utaler deg så mye om alle ulempene med sli, har du noen gang kjørt det selv?

min bzerk 500w klarer fint og mate kassa mi med nok power(12v ligger stabilt på 12,05 under last) og holder det ikke så kjøper jeg en større, støynivået på xfx 6800gt er ca samme støynivå som x800xt pe (som jeg hadde tidligere).

Såvidt jeg hittil har erfart er det svært få ulemper med sli bortsett fra prisen da.

Jeg bruker et program som heter nHancer som jeg lett kan lage sli profiler til diverse spill og de spillene som ikke virker i sil er det heller ikke nødvendig på for de er gamle og kjører max på single kort.

Lenke til kommentar
X800XL = 2700kr.

2x6600GT = 3200kr.

Hvis du leser litt finner du ut at jeg allerede har et 6600GT. Våkn opp!

 

Syntes disse argumentene og komentarene dine er litt usaklige...

Ganske heldig du.. for hvis SLi løsningen din koster deg 1500kr. totalt så må du jo ha fått det første kortet ditt gratis

 

0 + 1500 = 1500kr.

1500 + 1500 = 3000kr. (sist jeg sjekket)

Nå har jeg ikke lest gjennom hele tråden enda, men jeg ble bare sjokkert når jeg så denne rett og slett idiotiske påstanden....

 

Hvis man allerede har kjøpt et 6600gt kort til 1500 kr, så vil faktisk SLI oppsettet ikke koste mer enn prisen for enda et 6600gt kort...

 

Det første kortet er da en såkalt "sunk cost" og man kan ikke regne med det i en fremtidig transaksjon.

 

Så hvis man har et 6600gt kort fra før, og kjøper et til for 1500 kr for å få et sli oppsett, så vil faktisk sli oppsettet ha kostet 1500 kr.

 

Det blir en helt annen sak hvis man ikke har et skjermkort fra før, og da er jeg enig i at det er litt tullerusk å ikke kjøpe et 6800gt kort.... :D

Lenke til kommentar
Det første kortet er da en såkalt "sunk cost" og man kan ikke regne med det i en fremtidig transaksjon.

Fremmedord er fine de, spesielt de engelske....

 

Hjelper likevel lite når du bruker ord som du tydeligvis ikke forstår.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Sunk_cost

 

Oppsummert: Et tidligere kjøpt grafikkort kan ikke regnes som "sunk cost" fordi du har muligheten til å få tilbake store deler av kjøpsbeløpet ved videresalg.

Endret av Willow
Lenke til kommentar

Har selv hatt 2*6600GT. Er enig med trådstarter i noen av hans uttaleser.

2stk 6600GT bråker en del. De tar mye plass. De yter ikke noe særlig bedre enn et 6800GT.

Valgte selv bort 2x 6600GT fordi det bråker for mye, og tok for mye plass i kabinettet.

Men grunnen til at jeg kjøpte det var jo fordi at jeg ønsket å teste ut et SLI oppsett, og den billigste måten å gjøre det på er jo å kjøpe 2 6600GT'er.

Lenke til kommentar

HAHAHAHA!.. "SLI suger" .. for et herlig frekt ordspill! Jeg skulle tro at med to GPU vifter så blåser SLI endel.

 

Selv har jeg et 6600gt kort med sli kompatiblitet, masse ram og kjempekvikk cpu og bare lykkens... og jeg er grisefornøyd. ..selv om jeg bare har et kort enda. (trenger ikke mer juice av pcen enda). Og den dagen jeg trenger det, så kjøper jeg et kort til, som sannsynligvis er billigere en i dag. Kanskje taper jeg noen kroner, kanskje ikke. Kanskje er ytelsen super, ..eller kanskje den "suger". Det er uten egentlig betydning. Jeg tror at fremtiden blir å gi bedre utnyttelse av SLI i form av spillmotorer og drivere. Videre så liker jeg nye vendinger i teknologiske fremskritt, og støtter SLI(k)...(ja ganske frekk den der). Skulle ingenting av dette virke i fremtiden, så hiver man hele dritten på dynga og kjøper noe annet.

Det sier seg selv at et menneske som er villig til å betale 5000kroner for et grafikkort, vil sannsynlig kjøpe seg et nytt high-end kort om et år eller to nettopp fordi "suget" etter å ha det tyngste på markedet er større en hva man praktisk talt har bruk for, og den diskusjonen har ihvertfall ingenting med økonomi å gjøre.

 

SLI er en nytenkning (ok..relativt) og et spennende input som jeg bestemte meg for å støtte opp om. Jo flere som gjør det, jo større er sjangsen for at produsentene setter fokus på å få dette til å fungere på en orntlig måte. Ut over det så må dere få syntes hva dere vil..akkurat som jeg.

Ha en god dag.

Lenke til kommentar

klarer meg fint med et 6600GT jeg.. ;) foresten 71.90 WHQL drivere er ute nå på guru3d.com :thumbup:

 

jeg tror hvertfall sli blir \ er flopp, det er da vel ikke _mange_ av total salget til produsentene som kjøper SLi løsninger? jeg kommer hvertfall aldri til å gjøre det. men men.

Endret av 2mass
Lenke til kommentar

Dette er en bedre løsning enn 2x6600 kort : SLI på Et kort ,

 

Vet ikke om jeg orker å poengtere det flere ganger, men SLI blir kun interesant når man får en ytelse som man ikke kan få med 1xtop notch skjermkort, hva er egentlig poenget da med SLI? Få samme ytelse om 6 måneder som man kunnet fått i dag med et top notch kort?

 

Flere argumenter mot SLI :

 

*Kjøpe et skjermkort nå og et om 6-8 måneder :

Du får en betraktelig ytelseboost men ikke mer enn om du hadde kjøpt deg et 6800 ultra fra begynnelsen av, sammtidlig så er allerede neste generasjon skjermkort ute med nye features som du selvsagt ikke får.

 

*Kjøpe 2x6600Gt nå :

Da kan du like så godt kjøpe et 6800Gt eller et x800xl, samme ytelse og mer plassbesparende + du trenger ikke bekymre deg om at du må ordne en profil for å få SLI ytelse.

 

Seriøst, hva er egentlig poenget med SLI? Få middelmådig ytelse nå og middelmådig ytelse om 6-9 måneder når du skal oppgradere? Da kan man like så godt sørge for å få top ytelse med en gang enten man kjører SLI eller Single kort.

Lenke til kommentar
Raptor,07/03/2005 : 12:43] Håper moderatorene tar til fornuft å låser denne tråden ASAP!

nei, det blir helt feil!

bare fordi du ikke er enig i trådstarters syn, noe jeg heller ikke er, betyr ikke det at man ikke skal kunne få diskutere om 6600gt i sli er bra eller dårlig

Jo, fordi trådstarter sammenligner fyllekjøring med å kjøpe to 6600GT kort, det blir feil...

 

Mitt syn på saken er irrellevant i forrhold til det

 

Seriøst, hva er egentlig poenget med SLI? Få middelmådig ytelse nå og middelmådig ytelse om 6-9 måneder når du skal oppgradere?

 

Sett inn to 6800Gt eller Ultra kort, og ingen kort på markedet matcher ytelsen din i SLi altiverte spill un der høye oppløsninger med alle effekter på.

 

Du får en betraktelig ytelseboost men ikke mer enn om du hadde kjøpt deg et 6800 ultra fra begynnelsen av, sammtidlig så er allerede neste generasjon skjermkort ute med nye features som du selvsagt ikke får.

 

Det er ikke alle som har råd til et toppkort vet du. Selv om det har kommet en ny generasjon om et halvt år, noe som langt ifra er sikkert så er det ikke så sikkert at de er så billige heller? Et x800pro koster over 3000 enda, og det er over et halvt år siden de kom ut

 

eg tror hvertfall sli blir \ er flopp, det er da vel ikke _mange_ av total salget til produsentene som kjøper SLi løsninger?

Jeg tror det har kommet for å bli... Når Intel versjonen av nForce4 kommer så tar det neppe lang tid før Dell balndt annet begynner å bruke det i demmes high-end PC'er. Same gjelder også arbeidsstasjoner som kan kjøre to Quadro kort i SLi.

Lenke til kommentar

GDIraptor: Leser du posten min så poengterer jeg nettop det, at man kan kjøpe et 2x6800 oppsett i steden for et middelmådig oppsett med 2x6600.

 

Og når man kan kjøpe et 6600 kort til for å få SLI så hadde det vært like lurt å kjøpe et middelmådig skjermkort fra nyeste generasjon som i alle fall har siste features enn å kjøpe et utdatert skjermkort.

Lenke til kommentar
ArticOC:

 

Jeg er jo enig med deg da, jeg prøvde bare å være forståelsesfull overfor andre meninger som har kommer frem i denne tråden ;)

Ser at andre også har meninger ja.. men de fleste snakker jo bare om at ditt og datt ikke er noe problem på deres private maskiner! Men det er ikke disse datamaskinene jeg er mest bekymret for, det er stakkarne som ikke sitter på godt kjølte kabinetter eller som eier kjernereaktorer av noen strømforsyninger :)

 

Den vanlige "mannen i gata" bør ikke kjøre SLi, for han er det bare tull

Endret av ArticOC
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...