Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så du innrømmer at du faktisk leste? Er det ikke The Matrix + Sofies verden som er DVD-lista dagen før, da? :)

 

Fant ut på eksamen at jeg hadde glemt å lese om Kant, Kuhn og Popper... Hadde bladd igjennom sidene om macavelli, og hobbes og hume siden det var det jeg hadde skrevet om i oppgaven. (Ref: kompisen min gjorde mesteparten mot at jeg hjalp han i fysikk). Fikk C og er godt nøgd

 

Selv om egentlig alt over D er useriøst på en exphil eksamen.

Endret av Nebuchadnezzar
Lenke til kommentar

Eventuelt bare lese boken? Den er jo forholdsvis liten, og det holder vanligvis å lese omtrent halvparten siden det er kun deler av pensum som normalt havner på eksamen.

Jeg fikk spørsmål om Tapir ikke hadde den lenger, jeg gidder ikke blande meg i hvor mye/hva han leser.

 

Forøvrig, er ikke boken ~500 sider lang? Er en stund siden jeg sist så den, men jeg husker godt at jeg selv ikke tok meg bryet med å lese den.

Endret av Atald
Lenke til kommentar

Rundt 500 sider ja. Om vi da sier halvparten, og legger til at sidene er forholdsvis små - samt at det er en del illustrasjoner - så blir det jo betydelig mindre enn mange emner. Selv om antall sider gjerne ikke er det første man tenker på i typiske emner på Gløs, så er det unektelig mer arbeid som kreves for å stå der enn for å få en C i ex.phil.

Lenke til kommentar

Jeg kjenner også en som skrev om The Matrix på eksamen i exphil. Han strøk, noe han totalt gjorde ca. seks ganger, før han plutselig fikk A.

 

En bekjent av meg og hans kompis skulle ha exphil eksamen. Den bekjente øvde og leste i 3 dager, og fikk D. Kompisen hans gjorde ikke en drit og strøk. Når kompisen skulle ta konten gadd han ikke å øve da heller, men fikk helt plutselig en C likevel.

 

Moralen er nok at exphil er mer random enn terningkast, og burde bli totalt reformert hvis det skal bli tatt seriøst som et fag.

 

Uansett: Er det ingen her som har noen seriøse exphil tips som funker??? Jeg har lest gjennom blomsterheftet samt Kuhn & Popper fra boka. Har tenkt å ta de 5 store filosofene nå, samt se gjennom exphil-øvingene mine. Holder denne planen?

Endret av Shushi
Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med MFEL3010 - Medisin for realfag- og teknologistudenter?

 

Ser at det er bestått/ikke bestått og at det var avkryssningseksamen i 2011.

Noen som har tatt faget og som kan gi en kommentar om vanskelighetsgraden? Står at det vil gå "dypere" enn Medisin for ikke-medisinere, men hadde vært greit å vite hvor "dypt". (Dvs. er det plankekjøring selv om man overhodet ikke har forkunnskaper om medisin, men er villig til å legge inn en (liten) innsats?)

Lenke til kommentar

Da jeg tok opp ExPhil i våres summerte jeg opp tidligere eksamensoppgaver (det burde jo være perfekt for alle på Gløs!). Temaer som gikk igjen og filosofer som gikk igjen. Så skrev jeg stikkord på hver filosof innenfor de emnene (med kilder fra Wikipedia og bokas kapittelsammendrag om hver). Fikk C, uten å ha lest hele boka.

 

Blomsterheftet fikk jeg heller lite ut av.

 

Brukte bare kvelden før, hadde glemt at jeg hadde meldt meg opp :p

Lenke til kommentar

Eventuelt bare lese boken? Den er jo forholdsvis liten, og det holder vanligvis å lese omtrent halvparten siden det er kun deler av pensum som normalt havner på eksamen.

Usj. Skjønner godt at folk prøver å unngå boken; Den er jo elendig. Stanford sitt encyclopedia er et bra alternativ. Om muligens noe overkill.

Lenke til kommentar

Exphil-øve-tips:

Gå sammen 3-5 venner og gjør gamle eksamensoppgaver muntlig i lag. Sitt gjerne behagelig i en sofa eller noe sånt. Ha med Blomsterheftet/boka og slå opp der dere er usikre. Fungerer veldig greit.

De som kan stoffet best får lært bort til andre, som man jo lærer veldig bra av. De som kan minst får en veldig effektiv oppsummering.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...