Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Det er ærlig talt ikke særlig stor forskjell på å finne alternative økonomiske teorier aka Schumpeter enn det å tenke på alternative måter å se for seg fysikk på. Man kan angripe alternative tanker og vitenskaper så mye man vil, men dette er snakk om konkurrerende paradigmer.

 

Fyren har klart å få en pris for sine tanker, ikke nødvendigvis fordi de er riktige. Er det da galt at man får en pris?

Dette blir straks mer interessant å debattere - altså om paradigmebegrepet skal rettferdiggjøre all slags forskning. Og ikke minst om man har paradigmer både i fysikk og humanvitenskap, og om de isåfall utarter seg likt. Men det hører ikke hjemme i denne tråden.

 

Prisen er det ikke noe galt med, i seg selv. Alle må få dele ut priser for forskning som støtter ens eget syn, også scientologer, homøopater og ID-folk (for å nevne noen jeg ikke ser verdien av). Problemet oppstår når NTNU - et offentlig universitet - bruker penger på marginale og høyst usannsynlige paradigmer, skapt av sekt-lignende bevegelser. Problemet blir verre når man selv går ut og skryter av det i eget medium (Universitetsavisa). Hvordan hadde du reagert om det ikke var hadronvitenskapen, men en av de tre tidligere nevnte, høyst tvilsomme paradigmene (scientologi, homøopati, ID) som fikk støttende forskning fra NTNU? Det hadde antagelig nådd tabloidpressen, og vært skadelig for fremtidig rekruttering av flinke folk til både Dragvoll og Gløs.

 

Derfor synes jeg denne saken er skummel, da hadronvitenskapen fremstår som enda mindre seriøs enn for eksempel ID (som det har blitt brukt mye krefter på å kritisere - ifølge Ystenes gidder folk ikke engang ta seg bryet med hadron-"tøvet").

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-120696

Hva er det viktigste å sette seg inn i før man starter på NTNU? Jeg kommer sannsynligvis til å starte på marin teknikk, og fagene i det første semesteret er:

 

Matematikk 1, Mekanikk 1, Informasjonsteknologi GK og Marin teknikk Intro

Endret av Slettet-120696
Lenke til kommentar
Det er ærlig talt ikke særlig stor forskjell på å finne alternative økonomiske teorier aka Schumpeter enn det å tenke på alternative måter å se for seg fysikk på. Man kan angripe alternative tanker og vitenskaper så mye man vil, men dette er snakk om konkurrerende paradigmer.

 

Fyren har klart å få en pris for sine tanker, ikke nødvendigvis fordi de er riktige. Er det da galt at man får en pris?

 

Hvis du mener jeg kommer med personangrep rettet mot deg, og ikke mot din sammenligning/antagelse om at jeg = Dragvoll så trykker du på rapporter-knappen sånn som alle andre.

 

 

Om man vil kalle det en paradgime eller ikke (begge deler kan vel argumenteres for), så har den "vanlige fysikken" utallige resultater å vise til, dette opplegget har ingen, så det er uproblemetisk å forkaste teoriene. Ikke alle alternativer er like gode. At denne fyren får en pris er forsåvidt ikke noe problem i seg selv, men mannen har jo åpenlyst støttet dette humbug-opplegget før. Nå tilegger kanskje ikke så mange en sosialantropologs ord særlig vekt i fysikkspørsmål om han ikke har noe mer å vise til en kun ord. Men om vedkommende bruker sin vitenskaplige stilling til å forfekte dette er det tvislomt.

 

AtW

Lenke til kommentar
Morsom diskusjon. CAT0 begynner det hele med å anklage noen for hakking. Men han vet vel hva han snakker om. (Han liker jo å hakke på gløsstudenter :p )

Ikke rakk ned på CAT0. Uten CAT0 ville denne tråden være en kjedelig monolog av en koseprat mellom oss på haugen.

Lenke til kommentar
Dette med NTH-skjorte: hvor får man tak i dem? Synes jeg så en lapp på en tavle på Stripa her om dagen med reklame for dem, men fikk ikke med meg hvor de skaffes.

 

Kunne for øvrig tenke meg å vite hvor man får tak i klassiske studenterluer (sorte, med dusk og sånn) også, når vi er inne på klesplagg.

Lik lue som i avataren min? Loppis, sett inn en annonse i adressa, aftenposten e.l., Tante Isabel (men det koster dyrt), Fretex om du er heldig. Spør foreldre/besteforeldre, de gikk vel ut av produksjon en gang på 70-tallet. Det er et halvprofilert guttekor i byen som har studenterlua som ett av kjennetegnene, vet at de har et såre strev med å skaffe nok slike hodeplagg.

 

Kjøpte NTH-skjorte via en facebookgruppe, vet ikke om han som lagde dem har flere igjen. Går sikkert an å bestille noen custom-tskjorter fra div. nettsteder for en helt OK pris.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Ny i denne tråden, og har noen spørsmål jeg håper noen kan hjelpe meg med:

 

Er det noen som har erfaring fra å bytte linjer innad på siv.ing på NTNU? Lurer på hvor lett det er å bytte fra for eksempel elektronikk til indøk? Eller er dette en umulighet med tanke på opptakskrav? Hvilken linje vil være mest gunstig å bytte fra?

 

Har egentlig siktet meg inn på Industriell Økonomi og Teknologiledelse, men har havnet i en litt kinkig situasjon.

Jeg studerer noe helt annet nå, mitt første år etter videregående. Har ikke nok poeng til å nå grensen på primærkvoten, men vil med ekstrapoeng for 60 studiepoeng (3 poeng) sannsynligvis ha nok til å komme inn på ordinær.

Problemet er at eksamenen min er så sent at jeg ikke får ettersendt eksamensresultater for vårsemesteret før fristen går ut 1. juli. Dvs at jeg ender med kun 1,5 ekstrapoeng for 30 studiepoeng på høstsemesteret. Da er det mindre sikkert at jeg når inn på ordinærkvoten på indøk.

 

Utrolig ergelig situasjon å havne i med tanke på at jeg med et år i militæret eller folkehøyskole ville hatt disse ekstrapoengene. Man kan kalle meg dum, men trodde rett og slett det var en ordning som gjorde at disse ble likestilt. Det finnes det tydeligvis ikke.

Lenke til kommentar

Har du ringt til Samordna opptak og hørt med dem om det ikke er noen løsning på dette problemet? Mitt inntrykk er at de fleste floker løses enkelt ved å ringe og være hyggelig. :)

Om jeg ikke husker feil nå, så ble det tidligere i denne tråden hevdet at bytting mellom linjer på siv.ing. stort sett går greit for førsteårsstudenter da det første året er ganske likt for alle sammen mtp. innhold.

 

PS. Jeg går ikke på siv.ing.

Endret av Skagen
Lenke til kommentar

Sjur: Søk om å få bytte. Du får sikkert det men bare godkjent de fagene/eksamenene du ville hatt på indøk likevel. Dvs. at du får en del hengefag i forhold til de andre på indøk. Det er ikke noe krise med hengefag men det er jo kjekt om du har tro på at du vil klare å hente deg inn. Hvis ikke så blir det litt kjipt å måtte rykke ned et årskull etter hvert.

Lenke til kommentar

Hei, er det noen her som har tatt faget personalpsykologi? Jeg har satt av tre dager til eksamenslesing, og har tenkt å bare se på forelesningsnotatene som ligger på nettet. Hvis noen har tips til hva man eventuelt bør sette seg ekstra godt inn i, blir jeg glad for det. Ingen som har eksempeloppgaver?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...