Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

BenWhittaker skrev (15 timer siden):

Holder 6,5 kvadratmeter til et kombi knebøyrack/benk, pullupbar og litt hantler, dere?

Er det noe essensielt jeg mangler?

Ser på bygging av hus og ulike planløsninger. Jeg bruker i all hovedsak utstyret som nevnt over. Og ser for meg det skal kunne skvises inn ok nok til en mini treningsbule. 

Noen med erfaring med lite treningsrom hadde vært gull! :) 

Er ikke noe essensielt du mangler nei, så lenge du er fornøyd med utvalget av hantler. Har hatt et lite treningsrom, kjøpte da regulerbare hantler(5-32,5kg) for å spare plass. Hadde da en multigym og en regulerbar benk i tillegg. Det gikk akkurat men har glatt bytta multigymmen med et rack for benkpress,knebøy og markløfttrening, er mye mere matnyttig det👍. Vet jo ikke helt hvordan rommet ditt er utformet men det lønner seg å skvise racket i den ene delen av rommet, gjerne i bredden hvis det går. Erfaring tilsier at man trenger å frigjøre mest mulig plass til hanteløvelser. Spesiellt med tanke på øvelser som krever stor plass som f,eks sidehev, flyes og lignende.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 1/6/2022 at 3:45 PM, Powertrainer said:

God jul. Jula er unntakstilstand og det er nærmest en uskreven regel at man skal spise seg dårlig Med hemningsløs fråtsing hele jula,mellomjula og til og med nyttårsaften, og det synes jeg overhodet ikke man skal ha dårlig samvittighet for. Jeg bruker å begynne deffinga i januar/februar, og da med et underskudd på rundt maks 5-600kcal pr.dag for å unngå å svi av for mye muskelmasse.

Du har helt rett i dette. Og jeg skjønte i løpet av noen dager at dette var overdreven krisemaksimering. Men jeg lot posten stå, til skrekk og advarsel for andre som blåser det i et par dager og graver seg ned etter det.

Når det er sagt, så var det en veldig lei avslutning på deffen, det var jo det. Skrapa og fin, før en fornuftig, rolig bulk - der målet er minst mulig fett, for å holde seg skrapa og fin. Da er det jo ekstremt leit å ryke på ~5k rett før. Uten trening, og med bøttevis av alkohol - sånn bare for å være helt sikker på at kroppen ikke bruker overskuddet til noe fornuftig. Men! Som du sier: jula er unntakstilstand. Til neste år planlegger jeg den slik at den havner i slutten av en bulk :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
BenWhittaker skrev (12 minutter siden):

Har noen erfaring med å bygge en utendørs treningspark? Enten på egenhånd, eller kjøpt en slags "ferdig pakke".

 

Ingen erfaring, men har sett at det har dukket opp endel leverandører som tilbyr komplette løsninger for utendørstrening nå. Typ kontainer hvor du kan lagre stenger og vektskiver og annet utstyr, med rigg montert på utsiden. F.eks https://www.treningspark1.no/produkter/20-fitness-container/

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg må kommer meg i gang igjen, har ikke trent siden covid starta :(

Men jeg greier ikke å dra på treningsstudio lenger, det finnes ikke motivasjon til å stå i kø til benkpress lenger. Så jeg tenkte jeg skulle lage treningsstudio hjemme. Men hva tenker dere, er det egentlig "godt nok" å kjøpe hantler og en benk? Har også en Concept 2 romaskin som vil bli flittig brukt til kardio. Har plass til benkpress også, men prisene går fort i taket da. Vil man ikke kunne dekke det meste da? Har ingen ambisjoner om å løfte tungt lenger

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
bshagen skrev (3 minutter siden):

Men jeg greier ikke å dra på treningsstudio lenger, det finnes ikke motivasjon til å stå i kø til benkpress lenger.

Ikke vært særlig til folk på treningssenter siste året. Sikkert mange tenkt som deg. Selv i januar var det mindre rush enn vanlig.

Uansett, poenget er at det er lite køing for tiden 😁

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Matsemann skrev (3 minutter siden):

Ikke vært særlig til folk på treningssenter siste året. Sikkert mange tenkt som deg. Selv i januar var det mindre rush enn vanlig.

Uansett, poenget er at det er lite køing for tiden 😁

Kjipe er at man plutselig stenger ned igjen, og da er man liksom ute av det igjen. Men du mener det er bedre å melde seg inn i treningssenter enn å ha gym hjemme?

Lenke til kommentar
Matsemann skrev (Akkurat nå):

Neida, kjør på med hjemmegym om det er det du ønsker. :)  jeg har treningssenter i nabobygget, så ikke så stor terskel å dra dit.

Mulig du kan ha flaks på finn eller lignende med folk som har hatt hjemmegym og nå selger unna fordi ting åpner igjen?

Kikker på finn nå, men ser at ting koster ja :D

Lenke til kommentar

Hva blir du å trene? ,in teori for 8 år siden var at jeg like greit kunne investere 400 måneden hjemme som på et senter. jeg liker baseøvelser og kjøpte  billigste rack kostet vel 1600 når jeg kjøpte, fungert over all forventing :) samt stang med ca 150 kg.  3 manualer, 17, 30, og 37,5 kg. samt et skikkelig DIY nedtrekk med talje fra jula, whire fra biltema og håndtak i tre. 

Men skulle jeg kjøpt noe i dag så hadde jeg lagt i litt penger på  fleximanualer. er rett og slett lettere og holde det ryddig

Lenke til kommentar
Sitat

Tenker fullkropps program 3 ganger i uka.

Er vel bare fantasien som setter begrensinger hva man klarer med manualer. Jeg liker å sette manualene på lårene når det skal presses, så da bør vel ikke være for skarpe. husker jeg rett fra denne tråden så løfta du ganske tungt før?

Youtuber ev vel full av Dumbbells only videoer.

Lenke til kommentar

@leifeinar Løftet men løftet ikke så tungt, hehe. Jeg tenker at manualer funker, men usikker på verdien mellom press med manualer gir like god effekt som benkpress med stang, sånn i forhold til hvor mye man aktiviserer og utbytte? 
 

Lurer på om kanskje burde legge opp vekttrening og roing slik:

- Vektrening full kropp så ro i maskin
- Fri
- Fri

Det ser kanskje litt for lite ut? Poenget her at det blir endel kardio også, gjerne 30-60min per treningsdag etter løfting, så tenker at kanskje to dager fri er god restitusjon. Kan også rusle en tur i skauen på fridager, det liker jeg å gjøre

Endret av bshagen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så lenge du har tilgang til tunge nok manualer ser jeg ikke helt hva du går glipp av. Potensiell bedre bevegelsemønster på bunnen kan du få også da stangen ikke stopper ved brystet. Noe man kanskje føretrekker uansett, men for senene sin del så vil det nok lønne seg å ta noen runder med full rom. Klart driver man å konkurrerer trenger man kanskje både manualer og stang, men det er vel ikke vits å gjøre det vanskeligere enn strengt tatt nødvendig på hobby basis. 5% mer masse/ytelse/andwhatnot fra eller til(viss det i det hele tatt finnes) er lite interessant for min del i alle fall.

Lenke til kommentar
Powertrainer skrev (8 timer siden):

Styrke mandag,onsdag og fredag. Kardio på tirsdag ,torsdag og søndag

Da gidder jeg ikke, hvis det er «eneste riktige». Rett og slett. Ønsker meg ikke tilbake til trening igjen om det må være 6 dager i uka. Men hvis det er eneste løsningen for at man skal få utbytte av det så gir jeg faen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...