Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fagerli har skrevet noe på facern også, myoreps er jo "ett sett" så har man 2 min pause før man begynner igjen på samme muslekgruppe i form av annen øvelse ol, så blir det win-win slik jeg tolket det. 

 

http://forum.fitnessbloggen.no/topic/34600-drivende-program/#comment-1171538

 

Enda en vip-member som trur man kan bygge biff på underskudd så lenge man tror på det eller hva det var. 

Hvor mange ganger har ikke jeg/vi deffa med høyt proteininntak uten å gaine ett gram biff.

Men nå har man altså funnet løsningen, man må bestemme seg for at man blir biff på deff, da løsner det. 

 

En sånn jalla blogger, så hiver alle seg på og klamrer seg til denne lenka. 

Så vil tiden vise da, hvor mange av de man hjelper som får resultater verdt å skrive hjem om på et slik underskudd med en dose tro

  • Liker 2
Lenke til kommentar

At media ikke evner å gi en realistisk bilde av forskningen og ofte feiltolker/overdriver betydningen kan ikke vitenskapen belastes for. Hva gjelder styrketrening så må en ha i bakhodet at det tidligere har vært svært lite god nok forskning på dette. Mye er bygget på empiri, som nå bekreftes under kontrollerte forsøk. Dette må anses å gi god og viktig kunnskap og viser at det er flere enn én vei til Roma. Eksempel fysikk og gravitasjon har lenge vært bekreftet av empiri, om jeg hopper ut av en bygning vil jeg falle nedover, ikke oppover. Slike observasjoner har i "nyere" tid blitt bekreftet av blant annet Einstein og kan beskrives matematisk. Og for alle som har hatt fysikk vet at denne beskrivelsen har kommet oss mennesker til gode.  

Ta en titt på denne jævla vitenskapsfornektere (siste var et forsøk på en spøk :)

http://www.forskningsradet.no/no/Nyheter/Forskerne_onsker_mer_tid_til_a_kommunisere/1254013717103/p1174467583739?WT.ac=forside_nyhet

 

forskerne er, kanskje ikke så uventet, kritiske til media. Over 75 prosent mener at mediene ikke skiller mellom god og dårlig forskning, at de overforenkler forskning, mens 67 prosent mener at media mangler kunnskap om forskningsprosessen. Samtidig får vi i undersøkelsen torpedert en gammel myte om at forskerne ikke tør å uttale seg til media i frykt for å bli uglesett av sine kolleger. Bare 20 prosent er enig i dette.
Lenke til kommentar

chins som nedtrekk, men styrke om ikke.

benk med hantler er.

 

isåfall burde en deload hos deg være litt ned på vektene, men ingen pause.

Du får begynne så lett at du får inn mengden iallefall, klarer 5 sett med 5reppere iallefall , men hadde klart 10 rep egentlig, så bare øke ett hakk ukentlig helt til 5rm vektene er nådd og du må endre på rep for å fullføre, det er først da morroa starter

Lenke til kommentar

 

ja etter ett par økter, Du bygger like mye biff med 8kg biceps som med 20 nå

 

Hva mente du med "etter et par økter". Nå løftet jeg -20% av hva jeg gjorde i benk m hantler i morges. Hva skal jeg da løfte neste økt i benk m hantler?

 

Greia med deload innen volumtrening er at du svekker bindevevet som har bygget en forsvarsmur rundt muskelfibrene. Å skade fibrene etter en deload er enkelt, i ditt tilfelle en mega-deload, og da er det derfor ikke behov for å løfte tunge vekter for å kunne skade dem slik at nytt bindevev kan bygges.

-Snarere vil det være mot sin hensikt, og det er derfor progresjon er så viktig.

 

Om man løfter for tungt til å begynne med vil bindevevet bygge seg sterkt tidlig - noe som igjen gjør det umulig å rakne det allerede etter et par uker.

Derfor begynner man med lette vekter etter deload, slik du har gjort idag, og øker og øker belastningen for hver uke inntil videre progresjon blir umulig = ny deload

 

Løftet du 10kg idag (lett) kan du løfte 12kg (litt tyngre) neste uke, eller neste treningsøkt innen samme øvelse.

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Hvordan er det med bearbeidet kjøtt?

 

En kompis sa til meg at det blir anbefalt (vet ikke av hvem) å spise maks 200 gram bearbeidet kjøtt i uka.

 

Jeg spiser lett den first price kyllingkjøttdeigen (400gram) med tilbehør til middagsmat flere ganger i uka. Har vel bare sett på næringsinnholdet (makronæringsstoffene) - som ser bra ut.

 

Er bearbeidet kjøtt fyfy?

Lenke til kommentar

Kjøtt kan inkluderes i et ellers sunt kosthold, rådene er 700-750 (rå) som tilsvarer ca 500 g stekt hver uke. Disse anbefalingene er hovedsaklig for rødt kjøtt som storfe, sau, geit og svin. Andre arter som eks elg er det usikkert om helseeffekten. Et alternativ kan være å bytte ut mot mer hvitt kjøtt. 

http://kreftforeningens-blogg.no/2015/10/rodt-kjott-og-kreftrisiko/

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Det er anbefalingene ja. Det er utrolig mange faktorer som må ta hensyn til. Det er eksempel stor usikkerhet i befolkningstudier hvor personer som spiser bearbeidet kjøtt også har et høyere inntak av alkohol, røyking og har en lavere sosioøkonomisk status. Så hva er det som øker risikoen? Kjøtt eller generell ugunstig levestil? Hva som defineres som bearbeidet kan variere. Motsatt, personer som ikke spiser rødt kjøtt er en gruppe som ofte følger helserådene. Er disse sunnere som en konsekvens av å følge rådene, røyke mindre og spise mer frukt og grønt eller fordi dem spiser mindre kjøtt? Slike faktorer kan en justere for statistisk, men vil også inkludere mer tilfeldige feil i datasettet en analyser. Velkommen til kompleksitet innen ernæringvitenskap!

Kjøtt blir fort kontaminert av mikroorganismer. Derfor tilsettes det blant annet mye salt og andre saltkonservater i kjøttdeig. Salt øker også risikoen for kreft i magesekk, mekanismene er ukjente men er foreslått å gjøre skade på arvestoffet i slimhinnene. Andre stekemutagener og konservater ser ut til å gjøre skade på arvestoffet i andre områder i GI-traktus (mage-tarm) og øker risikoen for tarmkreft. Se statistikken her, forbrukerrapporter viser at nordmenn spiser mye kjøtt. Samtidig er vi i verdenstoppen innen denne kreftsykdommen: http://www.kreftregisteret.no/no/Generelt/Fakta-om-kreft-test/Tykk--og-endetarmskreft/

Trøst deg med at det beste for miljøet er også det beste for helsen, altså et plantebasert kost.  :)

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dukien, ta inuitter og eskimoer med i sammenligningen. De opplever ingen livsstilsykdommer som vesten ser.

Og der er kjøtt og animalsk føde størsteparten av kostholdet. Beint fram LCHF :mrgreen:

 

Annet enn avsindig alkoholisme da, men det stiller jeg meg bak. Alkohol løser mange ting. Pun intended very much... :lol:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...