Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Lenge siden sist nå, jeg synes vi kan ta den diskusjonen igjen.

 

Men ærlig talt, er det virkelig noe å diskutere da? Smaken ER nettopp som baken, og så lenge dette faktisk er et diskusjonsforum, hvor diskusjon tar sted, så får folk egentlig bare finne seg i akkurat det, at forskjellige folk forskjellige meninger. Diskusjon er hele poenget med dette forumet, og da trenger vi ikke å diskutere mer om det, for å si det slik. :wee:

 

EDIT: Blir noen skriftlige selvmotsigelser her, jeg er nok ikke den flinkeste personen i hele verden til å ordlegge meg. :p

 

Uansett, det jeg mener er at det absolutt skal diskuteres. Desto hetere diskusjoner, desto morsommere er det. Men når man diskuterer, må man alltid ha det i bakhodet at andre folk ikke har samme mening som du/meg/oss/vi/dere/dem/whatever. Det må da være lov å si at man er uenig? Bare så lenge man ikke sier "nei, du tar feil" når det gjelder subjektive diskusjonsområder.

 

EDIT2: Og dette trengte jeg ikke engang å fortelle deg, Steffy! :p

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm av og til lurer jeg på om jeg faktisk har sett en ghetto utgave av 40 year old virgin. Hvis jeg har sett riktig film, får jeg ikke kommentarene av folk som liker den til å passe sammen med filmen. Snakker vi om den filmen som avsluttes med en uutholdelig lang Aquarius sang? Rett etter han fyren endelig har hatt sex? Hvis ja, så har jeg sett filmen, og jeg står 100% for alt det negative jeg har sagt om den. Den er elendig, og jeg tror muligens jeg har fått kreft i øyet etter jeg så den.

Endret av geir_er_1337
Lenke til kommentar
"Smaken er som baken" - "Dette er et diskusjonsforum"-diskusjonen igjen? Den har vi bare hatt en milliard forbanna ganger, gutter. Vi vet alle at smaken er som baken (den er delt, og min er bedre enn din), dette er et diskusjonsforum (og "Nehei - Joho - Nehei" kvalifiserer visstnok til diskusjon), så hva med at vi bare kommer med anmeldelser?

7104102[/snapback]

Jeg synes det er ok at folk kommenterer anmeldelser de er veldig uenige i, men det må gjøres fra riktig perspektiv, man må ha i bakhodet at det er sin egen opplevelse man skal få frem, ikke prøve å rakke ned på "motpartens".

 

Når det er sagt, er smaken som baken - den er ræva :)

 

Kan like godt slenge med et par anmeldelser her:

 

Dear Frankie

En julekveld slår faren sin 2 år gamle sønn døv. Mora tar med sønnen og begir seg ut på en mangeårig katt-og-mus-lek. Hun skriver falske brev til sønnen hvor hun utgir seg for å være faren, og må etterhvert utføre en større dekkoperasjon etterhvert som sønnen kvikner til.

Litt rørende, men tok meg ikke med storm. Ble til tider litt kjedelig for meg, og en av hovedskuespillerne var pinlig å se på, delvis pga. dårlig manus.

 

6/10.

 

The Importance of being Earnest

 

Klabb, babb, forelskelser og harselering over viktorianske verdier i det gammeldagse britiske aristokrati, basert på roman av Oscar Wilde. Imponerende rolleliste, med bl.a. Colin Firth, Frances O'Connor, Judy Dench og Reese Witherspoon.

Jeg sluker stort sett alt av drama fra britisk 1800-tall/tidlig 1900-tall rått, og således var filmen fornøyelig for meg.

Dette er imidlertid en slags dramakomedie, og noen av "morsomhetene" var bare pinlige og trakk ned en del i mine øyne.

 

7/10.

 

Mozart and the Whale

 

Fornøyelig, interessant og til dels rørende historie om to mildt autistiske personer som forelsker seg. Filmen sies å ljuge litt om fremtoningen av autisme fra de som har efaring med det, men det spiller ikke så stor rolle for min del hvor "virkelig" den er, så lenge historien fungerer på premissene den setter for sykdommen.

Eneste innvending jeg har, er at det hele ble litt forutsigbart, og resulterende småkjedelig mot slutten, slik mange romantiske filmer har en tendens til.

 

8/10.

 

Phone Boot

En uinteressant, glatt, selvsentrert PR-manager fanges av en snikskytter i en telefonkiosk, og tvinges gjennom en og en halv time til selvransaking, tilståelser og voldelige handlinger. Forest Whitaker spiller en klisjefylt rolle som den samvittighetsfulle og smarte politimannen som trosser "systemet" i sin tro på menneskeheten (hovedpersonen).

Denne filmen engasjerte meg overhodet ikke, og jeg satt stort sett bare og ventet på at den skulle ta slutt.

 

3/10.

 

Raising Victor Vargas

 

Vet ikke helt om jeg kan gi anmeldelse, men uansett:

En film som omhandler Victor Vargas, en ung eplekjekk selvutnevnt sjarmør i et fattig bystrøk, og hans forandring når han blir fiksert på å oppvarte drømmejenta.

Jeg har prøvd å se denne filmen 5 ganger, hver gang blir jeg lei og skrur av etter 20-40 minutter. Det må vel si noe om fremdrift i handlingen, evt. min avtagende toleranse for middelmådige filmer.

 

2/10.

Lenke til kommentar
Ahahha, Aquarius <3

 

Tidenes avslutning. "Gonna got get me some hoooos"

7105232[/snapback]

 

Avslutningen er faktisk filmens dårligste del. Men frem til da er den ganske så fornøyelig.

7107958[/snapback]

 

Slutten er kanskje en stor klisjè, men jeg ser ikke akkurat noen annen måte en slik film kunne slutte på. Selvmord, liksom? Nei takk.

Lenke til kommentar

Star Trek: The Final Frontier!

 

Ja jeg er Star Trek-fan jeg, ikke noe Trekker og ikke noe Trekkie heller. Men jeg liker serien og filmene, og har vel sett alt som er nå! (med untak av Deep Space Nine og Entreprise-serien). Men den filmen her, som er regissert av William Shetner sjæl er så skuffende gjennomført TÅPELIG at den aldri skulle vært laget. Skuespillet er greit nok, men selve handlingen og måten filmen er redigert sammen er helt forferdelig. Den siste halvtimen er rein tortur faktisk. Jeg hata den her.

 

2/10 ... fordi Spock var rå! (som alltid)

Lenke til kommentar
Ahahha, Aquarius <3

 

Tidenes avslutning. "Gonna got get me some hoooos"

7105232[/snapback]

 

Avslutningen er faktisk filmens dårligste del. Men frem til da er den ganske så fornøyelig.

7107958[/snapback]

 

Slutten er kanskje en stor klisjè, men jeg ser ikke akkurat noen annen måte en slik film kunne slutte på. Selvmord, liksom? Nei takk.

7109146[/snapback]

Avslutningen på en komedie om sex er et nummer fra musikalen Hair, og dette er en klisjé? Eller mener du det med at han faktisk fikk seg noe? Det er noen filmer som ikke ender med klisjéer, de har bare en happy ending. Det er sånn lettvinte komedier skal fungere.

Lenke til kommentar

Oliver Twist (2005)

 

Så igår Roman Polanskis nye tolkning av Dicken's Oliwer Twist. Veldig bra film, enorme skuespillerprestasjoner i mine øyne. Likte serlig Harry Eden i rollen som the Artful Dodger. Visuellt nydelig film, mange vakre scener.

Rett og slett god underholdning. :)

 

8/10

Lenke til kommentar

Borat (2006)

 

Så den i går, førpremiere på BIFF. Hysterisk morsom og uskikkelig film som ikke tar mange pauser i å dynke tilskuerne i ufin humor. Jeg må si jeg var noe skeptisk siden Cohens humor ikke alltid treffer innertier hos meg, men jammen ble jeg overbevist. Det eneste jeg måtte ha å si på filmen er en liten feil som ødelegger mockumentary-illusjonen litt.

Årets komedie. EDIT; sammen med Little Miss Sunshine.

 

9/10

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

AVP

 

så denne filmen da den først kom på dvd, og kjøpte den egentlig bre fordi den kosta £3, har hatt den i hylla i 3 måneder uten at jeg egentlig har giddet å se den, men i dag hadde jeg ikke noe mer å gjøre.

 

filmen stiller seg egnetlig ganske likt Predator fimene, men syns det er dumt at de fjerna AVP fra Aliens universet som tegneseriene og spillene er i. nesten ok underholding i ca. 90 min.

 

 

4/10

Lenke til kommentar

Running Scared

 

Blod, gørr og ultravold. Tidenes heftigste bruk av raske klipp, spinnville overganger og epilepsifremkallende effekter. Filmen er like troverdig som norske skuespillere, antakelig på samme underholdningsnivå også. Det vil si at denne filmen er en fin lørdagsunderholdning man kan se på med the boyz og kakle uten de store problemene. Historien kan være så smart den bare vil, men så lenge de framstiller hovedrollen for å ikke være Supermann og fremdeles har med alle de bombastiske elementene, kan de ikke kreve at vi skal ta det seriøst. Det funker jo forsåvidt greit nok. Denethor i rollen som mannen med tatovering på brystet og halliken var skamkule. I tillegg har filmen tidenes sitat.

 

John Wayne was a faggot

3+

Lenke til kommentar

Zoolander

 

Hehe, så denne på TV2 lørdag kveld. Og denne filmen vil nå jeg si er typisk Owen Wilson og Ben Stiller humor, og for den som liker den slags humor er denne bra, og for den som ikke er vel denne ganske så dårlig.. Jeg personlig syntes denne er en helt OK film, men ingen latterbombe :)

 

6,5/10

Lenke til kommentar
Ahahha, Aquarius <3

 

Tidenes avslutning. "Gonna got get me some hoooos"

7105232[/snapback]

 

Avslutningen er faktisk filmens dårligste del. Men frem til da er den ganske så fornøyelig.

7107958[/snapback]

 

Slutten er kanskje en stor klisjè, men jeg ser ikke akkurat noen annen måte en slik film kunne slutte på. Selvmord, liksom? Nei takk.

7109146[/snapback]

Jeg hadde lenge et håp. Det ville kanskje reddet stumpene av en film som var crap fra første sekund. Sykeste er at jeg så den med 3 venner også, 2 gutter og en jente. Samtlige syntes den var dårlig. Skjønner meg ikke på dere :p

Lenke til kommentar

ON Topic:

 

Heat

HeatPoster.jpg

Etter å ha sett både Collateral og Miami Vice, var det endelig klart for å se filmen mange omtaler som Mann sin beste noensinne. Jeg må si jeg likte filmen meget godt. Har alltid vært svak både for Robert DeNiro og Al Pacino (spesielt DeNiro). Å se dem begge i samme film var fantastisk. Filmen virker forholdsvis realistisk, og actionscenene er en fryd for både øyet og øret. Den er blant de beste filmene jeg har sett i genren, men den mangler det lille ekstra som skal til for at den når helt opp på toppen av favorittene mine.

 

Konklusjon: 8,5/10

Lenke til kommentar
Borat (2006)

 

Så den i går, førpremiere på BIFF. Hysterisk morsom og uskikkelig film som ikke tar mange pauser i å dynke tilskuerne i ufin humor. Jeg må si jeg var noe skeptisk siden Cohens humor ikke alltid treffer innertier hos meg, men jammen ble jeg overbevist. Det eneste jeg måtte ha å si på filmen er en liten feil som ødelegger mockumentary-illusjonen litt.

Årets komedie. EDIT; sammen med Little Miss Sunshine.

 

9/10

7117119[/snapback]

Dette er den eneste filmen jeg virkelig har gledet meg til å se på Kino i år.

Throw the jew down the well, so my country can be free!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...