Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Jagten (2012)

Utrolig vellaget og bra film. Temaet er i utgangspunktet litt vanskelig å skildre, men er presentert på en veldig realistisk og spennende måte, med god fokus på alle sider av saken som gir den ekstra dybden. Masse vakre scener og flotte settinger. Veldig godt skuespill som gjør at man får god forståelse av stemninger, hendelser og tankegang uten at filmen må fortelle deg det direkte, noe jeg likte godt. Litt brå overganger på slutten, men det gir også en litt mer åpen slutt som tillater litt egen tolkning og jeg følte at det egentlig holdt helt fint sånn. Må være en av de beste drama-filmene jeg har sett på veldig lenge. Burde absolutt sees! 9/10

Helt enig, utrolig sterk film! Det beste Norge har indirekte har utrettet på filmlerretet https://www.aftenposten.no/kultur/i/9vWAr/Ny-dansk-film-erbygget-pa-Bjugn-saken Endret av Saftis
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

War for the Planet of the Apes (2017)

 

Tja. Det er ikke en dårlig laget film.
Det er en typisk føle-film, for de som har sans for det. Tror den er ganske god på selve det.
Men den kan være drøy for de som ser mest etter fart og action.
Litt vanskelig å bli særlig engasjert i disse apefigurene. Tror det ville vært fordelaktig med
mer energisk driv i handlingen for en film som dette.

Gir den en (svak) sekser mest for godt filmarbeid.

6/10

 

Lenke til kommentar

Samurai Cop (1990)

Satan, dette var virkelig en klassiker i sjangeren "så ræv at den er bra".

Her var det mye rart som skjedde. Det beste er vel dameparykken som plutselig kommer på hovedrollen innimellom. Fyren trodde visst de var ferdig filmet og klippet håret sitt, før regissøren plutselig kom og ville filme mer.

Endret av Tharos.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samurai Cop (1990)

Satan, dette var virkelig en klassiker i sjangeren "så ræv at den er bra".

Her var det mye rart som skjedde. Det beste er vel dameparykken som plutselig kommer på hovedrollen innimellom. Fyren trodde visst de var ferdig filmet og klippet håret sitt, før regissøren plutselig kom og ville filme mer.

 

Helt nydelig film. Toern var dessverre en liten skuffelse, men severdig lell.

 

Jeg antar at filmer som Miami Connection, Hard Ticket to Hawaii og Deadly Prey er neste på lista? Kanskje ikke fullt så absurde, men like fete. Miami Connection er best! Men alt er reint gull. Ost overalt!

 

Lenke til kommentar

The Snowman (2017)

 

Basert på Jo Nesbø's Snømannen. Har ikke lest boken så sammenligning er ikke tema. Syntes traileren så spennende ut og jeg elsker en god krim. Dessverre levde ikke denne opp til forventningene og hva man ser i traileren. Ikke overraskende når ting i traileren ikke blir med i endelig resultat. Bortsett fra at filmen er spilt inn on-location, er den typisk Hollywood-produksjon. Mister litt av realismen når det er få skandinaviske skuespillere og selv de ikke prater riktig språk. Ventet en rolig og oppbyggende første akt, men selv den var også ganske rett fram. Lite karakteroppbygging. Største minuset for min del ble redigeringen. To av de beste editorene skal visstnok ha gjort den jobben, men var for brå skifting av scener iblant, og lurte på om scenene faktisk var sensurert med vilje. Rekkefølgen kunne også ha vært annerledes for å gjøre saken mer mystisk. Særlig bytting av lokasjoner gjorde meg forvirret hvor handlingen faktisk befant seg.

 

Det visuelle var godt gjennomført da. De vet at Norge har vakker natur og har fått meg seg en del kjente lokasjoner. Historien er også interessant i seg selv, men kunne vært bedre hvis redigeringen hadde vært bedre som sagt. Bør vel kanskje lese boka også for å vite den sanne historien.

 

Ellers en middelmådig film man kan bruke søndagskvelden på hvis man skulle kjede seg. Kan ikke si noe om mr. Fassbender's og andre skuespillernes prestasjoner da jeg ikke har noe grunnkilde å forholde meg til.

 

5,2/10 på IMDB og får 5,5 av meg også.

Lenke til kommentar

 

Adjø Montebello

 

Fantastisk filmopplevelse med en duo som mot alle odds har klart det kunststykket å lage musikk som er relevant og samfunnskritisk (når døde norsk rock?), 3 utsolgte Spektrum konserter og topper det hele med en kinofilm.

Synd at selve musikken er så forferdelig kjip.

 

Noen liker dattera, andre liker mora, og noen får begge.

 

Litt sånn smak og en bak.

Lenke til kommentar

Election (1999)

 

Denne snubla jeg tilfeldigvis over en sen vinterkveld, og ble meget positivt overrasket over denne herlige satiren! En ung Reese Witherspoon må vel i denne filmen gjøre sin beste rolle noensinne? Likte henne bedre i denne enn som June Carter, faktisk. Matthew Broderick gjør også en god rolle som denne litt stusselige læreren som ser seg lei av disse menneskene som gjør alt for å nå til topps.  

 

8/10.

Lenke til kommentar

Terminator (1984) - et etterlengtet gjensyn med denne klassikeren. Så den vel et par ganger på kino, noen ganger på vhs og dvd, og nå for første gang på Blu Ray. Herlig bilde på blu ray og overaskende bra surrlound mix - dog litt ujevnt - sett på 106" lerret og 7.1.4 Atmos anlegg.

 

Dette var en av de 6 store jeg så på kino i gamle dager, de andre var Halloween, Star Wars, Star Trek - The Motion Picture, Friday 13th og Alien. Filmer på slutten av 70- og begynnelsen på 80 tallet - som man fikk fullstendig hakeslipp av. Alt man hadde sett før ble fullstendig parkert og erstattet av noe man aldri hadde sett før - fantastisk.

 

Trenger ikke å si noe om Arnold, han er perfekt, samtidig er både Michael Biehn og Linda Hamilton kanskje 80 tallets kuleste skuespillere - excellent casting. Man merker godt James Camerons geniale håndtverk i denne filmen, noe som man kommer å se mer av i Terminator 2, Aliens og Abyss.

 

Jeg elsker det meste i denne filmen, den skriker 80 tallet, bilene, musikken, klærne osv

 

Har resten av Terminator fimene på blu ray og har planer om å se alle nå i julen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...