Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Batman: Dawn of Justice

 

Eller vent. Den heter vel strengt tatt Batman v Superman: Dawn of Justice. Fort å glemme det, med tanke på at Superman ikke er med noe særlig her. Dette føles som 70% Batman og 30% alt mulig annet tull. Ikke at det er spesielt mye Batman heller, for den saks skyld. Det er så mye rot her at jeg knapt aner hvor jeg skal begynne, så vi kan jo starte med Wonder Woman. Jeg har lenge vært skeptisk til hvordan Gal Gadot skal klare seg som Wonder Woman, og etter denne filmen er jeg like blank. Hun gjør en helt grei jobb som "Diana Prince" (dvs anonym spion? WTF?), men så godt som samtlige scener der hun sloss i Wonder Woman-kostyme er ren CGI. Joda, hun får stå og posere noen ganger, men slossingen er ren CGI.

 

Historien er et salig rot. Da mener jeg ikke at jeg slet med å følge med på hva som foregår (det gjorde jeg, til jeg sluttet å bry meg), men det absurd mange små historier her som er mer eller mindre blandet inn i hverandre. Vi har flashbacks, drømmesekvenser, en hel drøss historier i nåtid som fokuserer på en hel drøss personer, og så videre. Trodde du Spider-man 3 og Amazing Spider-man 2 var rotete? Tro om igjen. Det verste er at veldig mange av disse "sekvenseene" er for korte til å gi et inntrykk av noen sammenhengende historie, og selv sekvenser basert på samme karakter henger ikke alltid sammen. For eksempel surrer Bruce Wayne rundt og gjør ett eller annet som skal være "spennende". Neste gang vi ser ham gjør han noe helt annet i et helt annet sted, i en ny sekvens som ikke har noe å gjøre med forrige. Med mange små sånne sekvenser gjennom hele filmen blir det bare rotete. (verste scene? Dawn of Justice... dere som har sett filmen vet hva jeg mener. Hva har den med resten av filmen å gjøre? Og var dette virkelig den beste måten de kunne gjøre dette på?)

 

Sluttkampen i seg selv var også en gedigen skuffelse. Byen er i ferd med å bli rasert! Folk er i livsfare! Da må vi jo... hoppe til en seig, romantisk scene med Lois og Superman? WTF? Seriøst. Wonder Woman og Batman denger løs på noen, men akkurat når det begynner å bli bra hopper de over til en lang, treg, romantisk scene med Superman og Lois? Hvorfor i svarte kunne de ikke vente med den til scenere? I tillegg er det jo dette med Batman v Superman, da. Herregun, så gørr og forutsigbart. Superman er usårbar og supersterk osv, så Batman burde strengt tatt ikke ha en sjanse. Men Superman er jo svak mot kryptonitt. Hva tror dere skjer? Jepp, nettopp. Superman denger Batman. Batman bruker kryptonitt og denger Superman. Kryptonitten slutter å funke, og Superman denger Batman osv i en evighet. Gørrkjedelig.

 

Helt elendig er filmen heldigvis ikke. Den har i det minste potensiale. En god del av første halvdel dreier seg om slutten av Man of Steel, og våger å spørre viktige spørsmål som om Superman i det hele tatt bør få eksistere. Han er snill nå, ja, men han følger sine egne lover. Lover menneskene har laget gir han blaffen i. Hva vil skje hvis han da en dag bestemmer seg for å være slem? Han kan utslette hele byen på egenhånd, og det er ikke en dritt noen kan gjøre for å stoppe ham. Bør en person få ha så stor makt? Men også dette klarer de å kuke til. Å stille så viktige spørsmål er jo bra, men hvorfor våger de ikke svare på dem? Akkurat som på slutten begynner ting å ta seg opp her, før de dropper hele greia og går over til noe helt annet. Dette skjer veldig ofte. Mange ganger føles det som om de strevde med å skrive en fullstendig historie, men endte opp med mange små, uferdige historier. Men i stedet for å skrote alt bare slengte de alt sammen i ett eneste stort manus, og håpet på det beste.

 

Men som sagt, helt elendig er filmen ikke. Jeg hater å innrømme det, men jeg likte faktisk Ben Affleck som Batman. Han er ikke akkurat førstevalget mitt hvis jeg fikk velge hvem som skal spille Batman i de neste filmene, men har heller ikke noe imot Ben Affleck. Henry Cavill er også utrolig bra som Superman. De andre, derimot... fuck sake...

 

Begynner kanskje å bli litt lang denne anmeldelsen, så tror jeg setter strek her. For å si litt hvor ræva denne er kan dere bare se trailerne. Da har dere sett alt filmen har å by på.

 

Vurdering: 3/10 Bra potensiale, men alt for mye rot

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

10 Cloverfield Lane - 6.5/10:

 

Bra mystisk film, mystisk helt til slutten, og avslører akkurat nok. Ikke så veldig spennende eller skremmende, men litt. John Goodman er super og løfter filmen. Mysterier kan noen gang være litt irriterende, noe det delvis var under en del av filmen, men det løste seg jo. Generelt bra laget film, men kunne godt vært enda bedre. Det ble litt mye av det samme.

 

God underholdning, ikke for sarte sjeler, men heller egentlig ikke for fan av skrekk og gru og hoppe i stolen filmfans. Det er vel egentlig en interessant mystisk thriller.

Lenke til kommentar

The Fantastic Four (1994)

 

Det er mye man kan si om denne filmen, og mye av det stemmer. I hovedsak eksisterer filmen utelukkende fordi studioet bak holdt på å miste lisensen til Marvel, så de lagde en film i all hast for å få en lengre frist på seg. Men siden de måtte lage en film, lagde de Fantastic Four på veldig kort tid. Selve innspillingen tok vel tre uker, eller noe sånt. Noen effekter er latterlig dårlige. Spesielt det "episke" klimakset på slutten er rimelig dårlig laget. Videre har vi en rekke dialoglinjer som er så cringe worthy at jeg grøsser med tanken. (Moren ti Johnny og Sue: "Look at you... the fantastic four...") :p På toppen av det hele var filmen aldri ment å bli vist offentlig. Det er derfor veldig mye som taler imot at denne filmen skal bli noe bra. Men "taler for" er en ting. Hvordan er den i praksis?

 

Ganske bra, faktisk. For all del, dette er en B-film. Ikke forvent all verden av dialog, kostymer, plott og alt det der. Men det sier litt at filmen er laget av Roger Cormac, en av kongene av B-filmer. Han vet helt klart hva han gjør. For å ta en liten avstikker liker jeg mange av superhelt-filmene som er kommet de siste årene, men de fleste har en stor svakhet: De hater å være superhelt-filmer. For eksempel har vi jo den siste Fantastic Four-filmen. Den hadde enormt potensiale, men alt for ofte virker den som om den er flau over å handle om superhelter. Batman-filmene fra Nolan gjør mye av det samme. De er basert på en tegneseriefigur, men takler ikke å godta helt at det er nettopp det. De prøver å være svært seriøse, men nettopp derfor mener jeg de feiler. Why so serious? Marvel gjør en mye bedre jobb med akkruat det der, og lar ofte superheltene leke seg med kreftene sine "bare for moro skyld". Det er en grunn til hvorfor vi fikk hele Avengers, komplett med kostymer osv, allerede i starten av Avengers: Age of Ultron, og hvorfor vi nå får Cap America: Civil War. Dette er og blir superhelter, og det er nettopp det vi får. De gidder ikke bruke halve filmen på å ikke vise hovedpersonen i kostyme, som i Batman Begins. Det er jo kostyme-fyren vi kommer for å se. :) Både de vanlige og brannsikre.

 

I denne Fantastic Four-filmen har vi Dr. Doom i fullt kostyme allerede ca 30 minutter inn i filmen. Vi har "clobbering time!" hele tre ganger, og selv Johnny Storm aktiverer flammene sine med "Flame on!". Plottet er todelt (vel, tredelt), med en tulling som bor under jorden (Weasel, ikke Mole Man, som jeg først trodde) og kidnappet dama til Ben Grimm, og Dr. Doom som prøver å gjør som vanlig. Kanskje ikke det aller beste plottet her. Men hva så? Tar man dette for hva det er, vil man neppe bli skuffet. Dette er og blir en film basert på en tegneserie, og ulikt nyere filmer våger de å dra den helt ut. På den måten vil jeg faktisk påstå dette er en av de beste superheltfilmene vi har pr dags dato. Så fremt man takler å godta at det er en B-film med lavt budsjett som er laget for å underholde, og lite annet. Man kan selvsagt ikke sette den side ved side med Avengers, Man of Steel og X-Men med tanke på budsjett osv, men tenker vi utelukkende på underholdning er denne rimelig bra. Denne er i en litt annen klasse enn dem, men den er til gjengjeld den beste i klassen. :)

 

Vurdering: 8/10 For en... fantastisk... film. :p

 

BTW: Vet mange her elsker å krangle diskutere filmer, og å gi denne filmen høy karakter er nok risikabelt. Men bare for å ha det nevnt er jeg her for å anmelde filmer, og ingenting annet. Er bare å krangle til kuene kommer hjem, men ikke forvent at jeg deltar.

 

Trivia: Som nevnt var det aldri meningen at filmen skulle slippes offentlig, men den kan ses (lovlig) på youtube, for de som er interessert.

 

 

 

Endret av Schreiber
  • Liker 2
Lenke til kommentar

The Fantastic Four er helt kanon. Herlig campy Roger Corman-produsert søppel, men den er utrolig sjarmernede og underholdende. Jeg er fan!

 

 

Gleder meg som en liten unge til dokumentaren Doomed! The Untold Story of Roger Corman's "The Fantastic Four" blir tilgjengelig. Blir bra!

Lenke til kommentar

post-388664-0-20401400-1460137748_thumb.jpg

 

 

The 5th Wave (2016)

"Four waves of increasingly deadly attacks have left most of Earth decimated. Against a backdrop of fear and distrust, Cassie (Chloë Grace Moretz) is on the run, desperately trying to save her younger brother. As she prepares for the inevitable and lethal 5th wave, Cassie teams up with a young man who may become her final hope - if she can only trust him."

 

Enda en "young adult" bokserie. Dette er utvilsomt en film for tenåringsjenter med "ubertøffe tenåringsjenter" som bekjemper aliens... yay feminism. Apokalypsen er her, aliens er kjekke menn med sixpack som protagonisten på ulovlig vis (da hun er 16) vil pule, og selv månedsvis etter dommedag er håret hennes perfekt frisert og make-up'en frisk.

 

3/10 - Får to bonuspoeng fordi det er scifi. Ellers er det ræl.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mystic River (2003)

 

Clinter'n er flink å lage filmer, men dette er en av mer mislykkede forsøk på å lage en god kriminal thriller.

Det meste virker riktig, med gode skuespillere stemning og alt det der. Men renner egentlig ut i lite og ingenting.
Sitter igjen med spørsmålet som: Hva var poenget med dette? 

Mye surr som foregår om hverandre med personer som er involvert her - der, sånn - ikke sånn i et forsøk på å gjøre det interessant.mystisc? 
Etter som handlingen bar hen lå gjespet mer og mer på lur, og det endte mest opp som en kjedelig daff affære.
En sånn situasjon som denne filmen skisserte kan på sett og vis skje, men det ble for overdrevent konstruert på en måte.

 

5.2/10

 

 

Lenke til kommentar

Du kan begynne med å innrømme at det er en knallfilm. Herlig mørk, dyster og jævlig grim film.

Ja, den er jo forsåvidt det. Dyster og jævlig grim var den sannelig.. :p

 

Ikke helt hva jeg forventet bare. Spesielt ikke det horrible damevesenet.. ikke så fan av sånt, så jeg ble skeptisk første gang hun dukket opp.. :p

 

Kan anbefale en annen fransk film, Frontier(s).

Lenke til kommentar

Digger store deler av den new french extremity-bølgen med filmer som Martyrs, À l'intérieur, Haute Tension, Ils, Sheitain, Dans ma peau, Seul contre tous, Irréversible osv. Rimelig ekstreme greier, men for min del er de ekstreme på en god måte. Mmmmh.

Lenke til kommentar

Inside (À l'intérieur) fra 2007.

 

Frenchy l'horrorrr av typen voldelig satanskap. Best å ikke spoile for mye, jeg visste lite om filmen på forhånd og det hjelper alltid.

Stemning til å ta og føle på, selv om noen handlinger er av typen "hvorfor gjorde du det der?" Det ødela ikke filmen for meg heldigvis.

Som sagt deilig blodig film, og det liker vi.

 

Fem av seks av ti av tjue.

 

Fem av seks da.

 

 

Edit piaf: Hey, så ikke at det ble snakket om denne typen film over her før etter posting. Coincidence? I think naaaawt!

Endret av Tharos.
Lenke til kommentar

Aldri skjønt fascinasjonen for slike extremity-filmer. Hvorfor er de så bra?

 

For min del handler det enkelt og greit om stemning. De mørke, ødeleggende, intense og helt grusomme stemningene de greier å mane frem i disse filmene er helt top notch og gjør virkelig susen i mine øyne. I tillegg er jeg er en rimelig stor fan av blod, gørr, brutalitet og faenskap generelt på lerretet, noe som selvfølgelig hjelper på. Men det handler om stemning og den følelsen disse filmene gir meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...