Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Terminator Genisys

Er som en parodi på de tidligere filmene, klarte ikke ta den seriøst. 

Og kjedelig.

Mangler spenning, nerve og alt det der som de hadde. Dette ble et surr av 

de samme tingene igjen i nye tullete polerte varianter. Unødvendig  film som ikke anbefales

 

4/10

 

Trenger ikke se denne eller den nye TMNT for å skjønne at de ikke er det helt store , det kan man gjette seg til ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

70j61i.jpg

 

TREMORS 5: BLOODLINES

 

Den nesten mytiske femte filmen i Tremors-serien. TV-serien kom i 2003, og den fjerde filmen i 2004. En femte film har vært bekreftet og avkreftet regelmessig siden da, og det var vel ingen som trodde det noen gang skulle komme flere filmer. Men nå er den her, og igjen møter vi Michael Gross som Burt Gummer. Så var det verdt ventingen? Dessverre må jeg nok si nei.

 

Handlingen denne gangen er lagt til sør-Afrika, av alle steder. En og annen fjott blir drept av noe som kan ligne mye på ass blasters, så dermed blir Burt Gummer hentet inn fra Nevada for å ta seg av sakene. Med andre ord er det et nytt kontinent og nye folk, men ellers er det nok mest rutine. Det kjipe er at vi stort sett kun har ass blasters her. Shriekers er ikke å se noe sted, og selv om det er en og annen graboid, er det svært få av dem, og de er ikke spesielt farlige. Eller rettere sagt har vi som i de fleste monsterfilmer en svær "boss" på slutten, og denne er selvsagt større og farligere enn alt vi har sett før. Dessverre følte jeg aldri at folkene her var i noen særlig fare noengang.

 

Videre er en god del av filmen delt inn i to deler som foregår side om side, men ikke har noen særlig kobling til hverandre. Det er først mot slutten de to historiene møter hverandre, og selv da er det på et rimelig tynt grunnlag. Hadde helt klart foretrukket om de holdt seg til Burt Gummer hele veien, og gav blaffen i alt det andre tullet ingen bryr seg om.

 

En annen ting jeg mislikte sterkt var effektene. Den fjerde filmen og tv-serien kom for over et tiår siden, men begge to hadde langt bedre effekter enn denne filmen. Her har de dynget på med CGI, men av rimelig laber kvalitet. Ta en mini-graboid, for eksempel. Den beveger seg på overflaten nå, men det ser aldri ut som den har noen spesiel kontakt med bakken den liksom skal krype på. Det ser helt urealistisk ut, og ødelegger for innlevelsen. Selv den svære på slutten ser ganske teit ut. Den er større og prøver å se farligere ut enn de vi er vant med, men på grunn av effektene ser den bare teit ut. Fikk faktisk følelsen av at den er rimelig liten til tider. Kanskje mest pga kameravinkelen. Eller at den flyr gjennom luften som om gravitasjon er et fremmedord den ikke har lært seg ennå.

 

Huff, nei, dette var kjipe saker. Jeg liker de fire første filmene, og selv tv-serien var rimelig bra til tider. Hadde lenge gledet meg til en eventuell femte film, men dessverre var det ikke verdt ventingen.

 

Vurdering: 4/10

Har ikke sett disse , Marksommer , Critters.......eller Men in Black for den sags skyld ;)

Lenke til kommentar

Men det aller mest befriende er at filmen ikke har noen antagonist. Her kunne man lett dratt Hollywood-kortet og gjort for eksempel NASA-sjefen (spilt av Jeff Daniels) til en slem og kald byråkrat, men hovedfokuset er på vitenskapen og redningsaksjonen. Jeg finner egentlig ikke så mye negativt, men skal jeg peke på noe er det at vi gjerne kunne sett Watney prøve og feile enda mer for å understreke ensomheten. Castingen er stor og god, men er det troverdig at en så ung dame som Jessica Chastain er "commander" på en ferd til Mars?

 

Jessica Chastain er nesten 40. Omtrent samme alder som Armstrong var når han gikk på månen. :)

Lenke til kommentar

Whiplash (2014)

 

Bra film om en ung trommer som presses av en streng lærer til å bli den beste. Filmen har utrolig fin jazzmusikk som får en ikke-jazzinteressert fyr som meg til å høre på noen toner i ettertid. Slutten er helt fantastisk og filmen stiller flere dype spørsmål om suksess. Begge hovedskuespillerene er supre i rollene deres, men noen av sidekarakterene var litt skuffende. 

 

Det som skinner mest ved denne filmen er spenningen. Satt meg opp i stolen flere ganger, spesielt mot slutten.

 

9/10, would recommend

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Men det aller mest befriende er at filmen ikke har noen antagonist. Her kunne man lett dratt Hollywood-kortet og gjort for eksempel NASA-sjefen (spilt av Jeff Daniels) til en slem og kald byråkrat, men hovedfokuset er på vitenskapen og redningsaksjonen. Jeg finner egentlig ikke så mye negativt, men skal jeg peke på noe er det at vi gjerne kunne sett Watney prøve og feile enda mer for å understreke ensomheten. Castingen er stor og god, men er det troverdig at en så ung dame som Jessica Chastain er "commander" på en ferd til Mars?

 

Jessica Chastain er nesten 40. Omtrent samme alder som Armstrong var når han gikk på månen. :)

 

Ja, vet hun er såpass gammel irl, men jeg mener egentlig selve rollen. Kanskje bare jeg som synes hun virket å spille en dame på 25-30 år!

Lenke til kommentar

Bridge of Spies

 

Visste absolutt ingenting om denne filmen. Kjedet meg en dag og bestemte meg får å dra til et kjøpesenter. Jeg så trynet til Tom Hanks på plakaten og bestemte meg derfor for å se den.

 

Den er inspirert av virkelige hendelser, og jeg hadde faktisk litt forhåpninger etter å ha sett de første 10 minuttene. Men filmen skuffet stort. Den var uengasjerende og endimensjonal. Visste ikke at Spielberg hadde noe med den å gjøre før jeg så rulleteksten, men det forklarte for meg en hel del. Den kan oppsummeres med ett ord: kjedelig. 4/10

Lenke til kommentar

sdgvhg.jpg

 

Elevator to the Gallows (1958) av Louis Malle

 

"You see madam there are always several photos in a camera"

 

Denne praktfulle 1958 noir perlen er et desperat drama som viser Hitchcockian standarder for overraskelse og spenning, og en ung regissør som prøver å bryte med begrensningene av sitt yrke.

 

Malle's navn er ikke den første man vanligvis forbinder med den franske nybølgen, men hans debutfilm spiller elegant på innovasjonen fra denne bevegelsen. Som når hans kvinnelige stjernen Jeanne Moreau søker desperat etter hennes morderiske elsker på Champs-Élysées, Malle filmet henne kun ved hjelp av lyset fra butikkvinduene i stedet for det "vanlige oppsett". Hans kamera var i en barnevogn; en konvensjonell tracking shot ble ansett som for dyrt for filmskapere som anså seg selv å gjøre opprør mot de klassiske rigide teknikkene.

 

Åpningen av filmen illustrerer et annet manifest av bølgen: Anti-helten Julien Tavernier (Maurice Ronet) vakler på et kontorvindu, kameraet trekke sakte tilbake for å vise han som bare en ansiktsløs kube i en navnløs bygning med andre kuber. Han er i ferd med å handle med makt, men hans resultater er meningsløse i lammende isolering av moderne liv. Teknikken blir aldri forstyrrende, eller "too much". Plottet knitrer med energi og bortforklaringer, mens et nydelig svart-hvitt foto forsterker skyggene som lurer i hver korridor.

 

Så er det musikken. Elevator to the Gallows er nesten mer kjent nå for sin Miles Davis score, som uttrykker en cool-jazz følelsen av 1950-tallet Paris. Davis så filmen to ganger og raskt komponert musikk for viktigste stedene, som aldri overskygger historien eller karakterene. Den avdøde Malle skrev at den totale musikktiden bare var på 18 minutter. "Det han gjorde var bemerkelsesverdig," sa Malle. Han har helt rett.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Warrior (Bluray)

 

http://www.imdb.com/title/tt1291584/

 

Ikke er jeg noe fan av kampsport eller MMA, men fy f*** for en knakende god film! kort fortalt, 2 brødre deltar i en MMA turnering, så er det ikke vanskelig å tenke seg til resten. Slutten fikk frem tårer i øyekroken, og det samme med dama. Tom Hardy er en ufattelig flink skuespiller. Denne anbefales på det sterkeste.

 

5/6

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...