Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Ser at det er 14 bøker i serien, samt en hel haug flere skrevet av andre forfatterne. Blir like paff hver gang det viser seg at det jeg tror er kjente verk, viser seg å inneholde langt mer enn det man først trodde. Til og med noen som er skrevet nå nylig.

Det er 14 fra L. Frank Baum, ja. Men offisielt er det hele 43 bøker (så langt) som regnes som canon, og da tar vi ikke med spin-offs. Aner ikke hvor lang tid det vil ta å lese alle, men jeg har skal gjøre et forsøk. :) Er for øvrig rundet 40, så det er ikke bare for barn. Er mer for hele familien. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er meget skeptisk til sånt. Er jo vanskelig nok for en enkelt forfatter å prestere godt i noen få bøker med sammenheng. Det må nødvendigvis gå ut over kvaliteten når man setter kvantitet over kvalitet, i en og samme setting. Det fins jo så mange andre gode bøker, og noe av det som kjennetegner en god historie er jo at den er avgrenset på et eller annet vis - hvorfor ikke lese noe annet istedet?

 

Såklart, er man helt opphengt i en enkelt setting og helt hekta, så skjønner jeg impulsen om "mer" derfra - men er det ikke bedre å gi seg når man fremdeles ønsker mer - framfor å lese seg gjennom tvilsomme bøker som ikke helt... holder kvaliteten som gjorde at man i utgangspunktet ble fascinert?

 

---

 

Herlig å være ferdig med Ulysses sånn at jeg kan ta fatt på litt mer lettleste og varierte bøker igjen.  :blush:

 

Leste nylig disse to:

June: A Novel av Miranda Beverly-Whittemore

 

 
Tja. Hva skal man si? Den er basert på en sann historie om 51 filippinske hodejegere som blir fraktet til amerika i 1905 og utstilt som underholdning i datidens fornøyelsesparker...  :ermm:
Endret av Jann - Ove
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hvordan er Stormlight Archive? Leste Mistborn-serien, likte første godt, så tapte det seg litt i bok 2, men med en ekstremt kul twist på slutten, før en bok 3 som gjennom hele ikke engasjerte for min del. Synes Sanderson gjorde en god jobb i Wheel of Time, likevel.

Leser Children of Dune selv, etter å ha fått en anbefaling om å komme meg gjennom den og God Emperor of Dune før jeg legger bort serien.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Slem konge banket opp alle tjenerne til de døde. Deretter solgte han kona og alle de ti barna til en gnom, som brukte magi for å forvandle dem til pyntegjenstander i hulen sin. Da kongen angret prøvde han å få familien tilbake, uten å lykkes. Den eneste tjeneren han hadde igjen var nå en robot, så han låste roboten inn i en stein, kastet nøkkelen i havet, og løp så ut i havet å druknet seg. Roboten var levende nok, men fanget i steinen. Den ropte på hjelp helt til stemmen ikke virket lengre. Deretter lette den i hulen i steinen helt til den ikke kunne røre seg, og til slutt fungerte ikke hjernen lengre. Dermed var den fanget helt til en viss jente fra Kansas fant den igjen, og fikk liv i den.(og dette er ment for barn?)

 

Jepp, leser fortatt Oz-bøkene.  :evil:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jomsviking, av Bjørn Andreas Bull-Hansen. Jeg har lest mange bøker av fyren og han har ikke skuffet meg ennå. Skrivestilen i Jomsviking er gjenkjennelig for de som har lest Horngudens Tale eller Lushon-trilogien, men nå er settingen Nord-Europa på slutten av 900-tallet og for min del er det mer interessant enn en rent fiksjonell setting. Historiske skikkelser som Olav Tryggvason og Svein Tjugeskjegg spiller en viktig rolle, og boka nyter godt av Bull-Hansens kunnskaper om båter og seiling.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvordan er Stormlight Archive? Leste Mistborn-serien, likte første godt, så tapte det seg litt i bok 2, men med en ekstremt kul twist på slutten, før en bok 3 som gjennom hele ikke engasjerte for min del. Synes Sanderson gjorde en god jobb i Wheel of Time, likevel.

 

Leser Children of Dune selv, etter å ha fått en anbefaling om å komme meg gjennom den og God Emperor of Dune før jeg legger bort serien.

Mindre og annerledes fokus på politikken, hvis det var det som ødela mye for deg i Mistborn.

Ellers veldig likt, magi med regler som avsløres litt og litt, ofte med en twist i historien.

Lenke til kommentar

Etter å kjøpt Kindle har leselysten bare blitt større og større. 

Avslutta akkurat "En sommer med fotball" av Arild Stavrum. En bok om forhold far-sønn(artig og koselig)  og mann- kreftsyk kone..  (trist/alvorlig).. en god bok som kildrer en liten familie. 

 

Ellers har jeg i høst vinter lest.

Britt Marie var her og Björnstsd av Fredrik Backmann, menget gode bøker.. dåg ganske så forskjellige. 

Biografien til John Arne Riise... fått litt mer sympati og forståelse for han, (og litt mer respekt)

ellers er BANNED ON THE RUN: The music THEY wouldn't let YOU buy en artig bok. 

 

Nå starter jeg på 

The Lost Boys: Inside Football’s Slave Trade

Endret av fjottzki
Lenke til kommentar

Leste Ivanhoe av Sir Walter Scott. Veldig god bok. Tror den passer for de som liker Ringenes Herre, Tidshjulet, Harry Potter etc. Litt i samme gate, selv om det er en realistisk skildring fra middelalderen. Men les den i oversettelsen til Nancy Kobro. Kikket litt på en annen oversettelse, -det virket til å være en annen bok.

Endret av Vaniman
Lenke til kommentar

Innsirkling 2 av Carl Frode Tiller. Mange skjebner og historier flettet sammen rundt en mann med hukommelsestap; historiene er dels personenes egne fortellinger og dels deres brev til ham for å hjelpe ham med å huske hvem han er. Mye god psykologisk innsikt, men tidvis noe langdrygt. Tre bøker i alt, såvidt jeg vet. Anbefales dersom du liker hverdagsrealisme og ikke har nynorskallergi :)

Lenke til kommentar

Fordi den har stått på leselisten lenge og jeg plutselig oppdaget at den skal tvatiseres av Netflix (februar i år): Altered Carbon av Richard Morgan.

 

Omtrent halvveis, og ikke spesielt imponert. Ganske typisk privatetterforsker-plot med science fiction-elementer integrert. Men ganske lettlest, så satser på å lese den ferdig i løpet av helgen.

 

Tror dog Netflix-serien kan bli bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...