Jump to content

Spoki0

Medlemmer
 • Content Count

  1779
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1448 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5577 profile views
 1. Driver å ser på noe TV i området 7-8k, og har funnet disse på komplett: https://www.komplett.no/product/1156828/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/lg-55-nanocell-4k-smart-tv-55nano81 https://www.komplett.no/product/1168441/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/samsung-55-qled-4k-smart-tv-qe55q70 https://www.komplett.no/product/1161431/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/philips-58-the-one-58pus8505-2020 Er fan av Phillips Ambilight, men det virker jo som om både LG sin NanoCell og Samsung sin QLED er bedre panel, og bedre tilbud for øyeblikket. Bruksområdet er hovedsaklig streaming og film, og litt casual gaming. Lyd kjøres via eget anlegg uansett, så det krever såvidt bare ARC. Er oppgradering fra ~9 år gamel 42" med FullHD, så det meste blir jo en betydelig forbedring. Ser det er anbefalt å vente til Mai-Juli for beste tilbud, og jeg kan gjøre det hvis det er sterkt anbefalt.
 2. Høres vel egentlig mer ut som om han vil straffe Twitter for å sensurere Trump. At han får dårlig rykte skyldes dårlig oppførsel. Hvilke legitim del av reprasjon går ut på å se igjennom og lese alle dokumentene på maskinen? For det var vel ikke godt oppsummert i "illegal_activity.txt" som lå midt på skrivebordet... Greit at maskinen ble overlevert til FBI, spesielt siden den ikke ble hentet, men der er jo ingen legitim grunn til at en kopi av data skal sendes til Giuliani.
 3. Hvor mye har Google og Amazon tjent på denne praksisen da?
 4. WHO greide å vaksinere alle i India mot kopper, selv om en skulle tro mange av dem langt uti skogen ikke var omfattet av infrastruktur for vaksine. Det er nok bare ett spørsmål om vilje dersom vi faktisk ønsker å vaksinere alle mot covid-19.
 5. Joda, med nok vilje og resurser kan du kartlegge all aktivitet på nett, men det gjelder jo absolutt alt annet også. Poenget er å gjøre det så ressurskrevende at det ikke er praktisk mulig. Det er jo kjernen i kryptering eksempelvis.
 6. Kan vel ikke være vanskelig å komme seg rundt en slik blokkering...
 7. "Tesla-sjef Elon Musk skal selv ha vært involvert i saken, og den kontroversielle teknologigründeren skal blant annet ha hentet inn privatetterforskere for å samle bevis mot fabrikkarbeideren. Privatetterforskerne skal ha blitt instruert av Musk til å hacke den saksøkte ansattes telefon, overvåke meldingene hans og de skal også ha feilinformert lokale myndigheter om en fremtidig terrorhandling som vedkommende skal ha planlagt, skriver The Verge." Er vel ulovlig å hacke telefonen og overvåke meldingene, og det å" feilinformere" om terrorhandlinger er vel ganske ulovlig det også, men får Elon Musk noe problemer her?
 8. Placebo er ett godt dokumentert fenomen ja, mens absolutt ingen som påstår de blir dårlig av strålingen fra AMS målere har kunnet passert en elementær blindtest med mangfoldig mye mer stråling enn det en enkelt AMS måler produserer... Burde derimot ha fått mulighet til å gått igjennom kildekoden til AMS målene, det kan jeg være enig med.
 9. All utregning som ikke har irrasjonelle tall er jo uansett 100% nøyaktig, og mange irrasjonelle tall kan vi jo uansett representere helt nøyaktig i videre utuyregning.
 10. Problemet er som nevnt igjen at det kan virke mot sin hensikt å systematisk blåse opp småting utav proporsjoner, bare for å gjøre noe. I stor grad blir nok dette heller symbolske saker slik at vi slipper å ta tak i faktiske problem. Jeg tror ingenting på at master/slave begrepet har noe utslag på hudfargefordeling blant databaseadministratorer. Nå får derimot selskaper mulighet til å reklamere med "vi tar oppgjør mot rasisme!", fordi de endret ett utrykk, og ingenting ellers... De kan trolig også skyve unna andre ting fordi de nettopp brukte så mye tid og ressurser på dette. Er vel Microsoft som endret Master til Main i Github, men samtidig selger kontroversiell ansiktsgjenkjenningteknologi, som attpåtil er stusselig med mindre du er hvit, til ICE i USA. Tror sistnevnte har betydelig mer å si for rasisme, men det havner i bakgrunnen. . Flere av begrepene har ikke opphav som knyttes til hudfarge. Derfor er det feil grunnlag å kreve at disse endres fordi noen tror det e knyttet til hudfarge, og derfor tolker det som støtende. Jeg synes vi i stor grad bør se på opphavet av ordet og ser om det er passende bruk, ikke om noen blir fornærmet. Det er alltid noen som blir fornærmet, og også blir fornærmet på vegne av andre også. Hvor går grensen i så fall? Eksempelvis master i seg selv har ikke noe direkte med slaveri å gjøre, så å systematisk fjerne det på bakgrunn av at noen assosierer det med slaveri og hudfarge, blir på feil grunnlag. Redskin er derimot ett historisk nedlatende begrep om indianere, når maskotten også var en indianer, er det ikke så mye tvil om at det er snakk om indianere. Siden det ikke har noe videre assosiasjon med indianere, eller gjør det på noe respekterende måte, så er det rimelig solid grunnlag å kreve at det endres. . At lys assosieres med positivt og mørk med negativt er tilsynelatende veldig universelt, så det er rimelig søkt å prøve å vri det til noe rasisme. Da burde jo det motsatte være assosiasjonen i Afrika, med mindre de er systematisk diskriminerende mot seg selv? At rød assosieres med varme og blått med kjølig er fordi det er ting vi nesten universelt observerer. Menneske er ikke nattedyr, så mørket har historisk sett vært usikkert og farlig, med solen og lyset som motparten hvor vi føler oss tryggere.
 11. Du sier at det er lett å bagatellisere når en selv ikke opplever det, og som oftest følger det da at med mindre du tar det alvorlig, så bagatelliserer en det kun fordi det ikke gjelder seg selv. I praksis kan en ikke ha en mening med mindre det er den "riktige" meningen. Det er ikke slik at så lenge vi gjør noe så er det utelukkende bra. Det kan virke mot sin hensikt å lage mye problemer utav ingenting. Jeg antar ikke at alle har samme synspunkt som meg. Det er alltid noen som blir fornærmet av ting. Derimot skal vi ikke la dem diktere hvilke ord og begreper som det er lov å bruke, og spesielt ikke på feil grunnlag...
 12. Master/slave brukes nok utrolig mange rare steder rundt om kring. Hvis en selv ikke får ha en mening om temaet fordi en ikke er svart, hvorfor kan en ha en mening om temaet uten å ha vært slave da? Ellers har jo master i seg selv ingenting direkte med slaveri å gjøre. Allikevel skal det byttes ut i Git i stor grad fordi noen få blir fornærmet. Det er ett svakt argument for at Main gir mer mening, men det hadde aldri ført til endring alene. Svarte penger, svart market, jobbe svart, dark web, osv. kommer av at det ikke tåler å se dagens lys. Så det har ikke noe med hudfarge å gjøre i seg selv. Det treffer vel ellers helt feil. Tipper det er flere IT folk som får fordommer når de sitter å løser rare feil fordi noen "sutrer seg til navneendring på ting som er støtende", fremfor å bli bevist på diskriminering og faktiske problem.
 13. Virker som om de byttet retten til å saksøke prosjekter basert på åpen kildekode, hvor de fleste ikke har penger i utgangspunktet, mot at de nå har presedens på at patentene er gyldige.
 14. Ved siden av at du trolig ikke vil akseptere noen bevis uansett, så er det jo fundamentalt umulig å bevise at noe ikke eksisterer... Ikke at jeg er enig med Zuckerberg, og tviler sterkt på at Facebook kan gjøre nevneverdig for å stoppe noe innblanding i noe valg noen steder.
×
×
 • Create New...