Jump to content

Spoki0

Medlemmer
 • Content Count

  1770
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1435 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. All utregning som ikke har irrasjonelle tall er jo uansett 100% nøyaktig, og mange irrasjonelle tall kan vi jo uansett representere helt nøyaktig i videre utuyregning.
 2. Problemet er som nevnt igjen at det kan virke mot sin hensikt å systematisk blåse opp småting utav proporsjoner, bare for å gjøre noe. I stor grad blir nok dette heller symbolske saker slik at vi slipper å ta tak i faktiske problem. Jeg tror ingenting på at master/slave begrepet har noe utslag på hudfargefordeling blant databaseadministratorer. Nå får derimot selskaper mulighet til å reklamere med "vi tar oppgjør mot rasisme!", fordi de endret ett utrykk, og ingenting ellers... De kan trolig også skyve unna andre ting fordi de nettopp brukte så mye tid og ressurser på dette. Er vel Microsoft som endret Master til Main i Github, men samtidig selger kontroversiell ansiktsgjenkjenningteknologi, som attpåtil er stusselig med mindre du er hvit, til ICE i USA. Tror sistnevnte har betydelig mer å si for rasisme, men det havner i bakgrunnen. . Flere av begrepene har ikke opphav som knyttes til hudfarge. Derfor er det feil grunnlag å kreve at disse endres fordi noen tror det e knyttet til hudfarge, og derfor tolker det som støtende. Jeg synes vi i stor grad bør se på opphavet av ordet og ser om det er passende bruk, ikke om noen blir fornærmet. Det er alltid noen som blir fornærmet, og også blir fornærmet på vegne av andre også. Hvor går grensen i så fall? Eksempelvis master i seg selv har ikke noe direkte med slaveri å gjøre, så å systematisk fjerne det på bakgrunn av at noen assosierer det med slaveri og hudfarge, blir på feil grunnlag. Redskin er derimot ett historisk nedlatende begrep om indianere, når maskotten også var en indianer, er det ikke så mye tvil om at det er snakk om indianere. Siden det ikke har noe videre assosiasjon med indianere, eller gjør det på noe respekterende måte, så er det rimelig solid grunnlag å kreve at det endres. . At lys assosieres med positivt og mørk med negativt er tilsynelatende veldig universelt, så det er rimelig søkt å prøve å vri det til noe rasisme. Da burde jo det motsatte være assosiasjonen i Afrika, med mindre de er systematisk diskriminerende mot seg selv? At rød assosieres med varme og blått med kjølig er fordi det er ting vi nesten universelt observerer. Menneske er ikke nattedyr, så mørket har historisk sett vært usikkert og farlig, med solen og lyset som motparten hvor vi føler oss tryggere.
 3. Du sier at det er lett å bagatellisere når en selv ikke opplever det, og som oftest følger det da at med mindre du tar det alvorlig, så bagatelliserer en det kun fordi det ikke gjelder seg selv. I praksis kan en ikke ha en mening med mindre det er den "riktige" meningen. Det er ikke slik at så lenge vi gjør noe så er det utelukkende bra. Det kan virke mot sin hensikt å lage mye problemer utav ingenting. Jeg antar ikke at alle har samme synspunkt som meg. Det er alltid noen som blir fornærmet av ting. Derimot skal vi ikke la dem diktere hvilke ord og begreper som det er lov å bruke, og spesielt ikke på feil grunnlag...
 4. Master/slave brukes nok utrolig mange rare steder rundt om kring. Hvis en selv ikke får ha en mening om temaet fordi en ikke er svart, hvorfor kan en ha en mening om temaet uten å ha vært slave da? Ellers har jo master i seg selv ingenting direkte med slaveri å gjøre. Allikevel skal det byttes ut i Git i stor grad fordi noen få blir fornærmet. Det er ett svakt argument for at Main gir mer mening, men det hadde aldri ført til endring alene. Svarte penger, svart market, jobbe svart, dark web, osv. kommer av at det ikke tåler å se dagens lys. Så det har ikke noe med hudfarge å gjøre i seg selv. Det treffer vel ellers helt feil. Tipper det er flere IT folk som får fordommer når de sitter å løser rare feil fordi noen "sutrer seg til navneendring på ting som er støtende", fremfor å bli bevist på diskriminering og faktiske problem.
 5. Virker som om de byttet retten til å saksøke prosjekter basert på åpen kildekode, hvor de fleste ikke har penger i utgangspunktet, mot at de nå har presedens på at patentene er gyldige.
 6. Ved siden av at du trolig ikke vil akseptere noen bevis uansett, så er det jo fundamentalt umulig å bevise at noe ikke eksisterer... Ikke at jeg er enig med Zuckerberg, og tviler sterkt på at Facebook kan gjøre nevneverdig for å stoppe noe innblanding i noe valg noen steder.
 7. Du vet du har tynt grunnlag når de som krever noen form for bevis for påstandene dine er troll... Men for all del, du kan mene det du vill, mange som mener jorden er flat i disse tider eksempelvis...
 8. Det er nok mye mer relevant ja. For en student i USA hjelper det lite at USA har bra helsevesen, hvis behandlingen som følge av viruset etterlater dem med ett par millioner i gjeld.
 9. Hvor mange av disse 50 har jobbet eller jobber med den tekniske siden av teknologi, fremfor eks. HR I ett teknologiselskap? Må jo være forferdelig deprimerende hvis alle rollemodellene i teknologibransjen ikke faktisk er teknologer.
 10. Er dette inkludert stabile og oppnåelige bonuser, eller bare fastlønn? Hvis Lars bare lister fastlønn, og ikke bonus, mens Sara lister fastlønn+bonus, så kan det fort være en del jevnere. Ikke halve lønnen til tross for 3 ganger så mye utdanning og erfaring.
 11. Helt tullete tittel ja. Innsatsen til Apple er i praksis bare å ikke være vanskelig og forbrukerfiendtlige...
 12. Folk skal få styre landet? Studier viser vel at i USA er det store bedrifter som styrer landet, det har lite til felles med hva folket ønsker. Liker at folk skal ha frihet? USA har for-profit fengsel hvor statene får bøter hvis det ikke fengsles nok folk. De er også ganske glad i å gjøre folk til gjeldsslaver. Korrupsjon og komraderi? Er vel ikke mangel på korrupsjon i USA heller. Stadig vekk toppsjefer fra private selskap havner i høye offentlige stillinger og skal fatte vedtak som gjelder for industrien de kom fra. Komraderi mellom politikerne og industrien er jo tullete sterk ellers... Misliker konsentrasjonsleir? Guantanamo Bay er vel fremdeles i drift i USA. Er vel lite som skiller det fra en konsentrasjonsleir. Hvis det er "gratis arbeidskraft" som er kravet så er det mange fengsel i USA som er innafor. Etnisk rensing? Statistikken på antallet ikke-hvite som er i fengsel i USA tyder vel på en "etnisk rensing - lite" ihvertfall. Rettsvesenet som er uavhengig av Arbeiderpartiet tror jeg de har i USA. Derimot er det jo ramaskrik hver gang det skal utnevnes ny høyesterettsdommer, siden det er så tung politisk innflytelse av partiet som styrer. . Ikke helt svart - hvitt med hvilke verdier vi deler med USA nei...
 13. Venter egentlig bare på at USA sier at Kina har tilgang til systemene via Huawei, fordi USA nå har funnet og utnyttet en sårbarhet som gir dem tilgang. - og dette naturligvis var planlagt av Huawei! Ellers faller jo troverdigheten litt når det avsløres at USA har levert kryptografiske løsninger med bakdør til halve verden. Inkludert, igjen, allierte.
 14. Trenger Frankrike muligens penger fordi store internasjonale selskap ikke betaler nevneverdig med skatt, siden de flytter overskuddet til skatteparadis? Er vel heller bra at noen straffer selskap som svindler forbrukerne og lurer unna skatten de bør betale til samfunnet. Hvis det ikke er noen andre som er villige så er det helt topp at Frankrike gjør det.
 15. Hvor mye kan vi estimere at Facebook tjener på dataene de innhentet på ulovlig vis?
×
×
 • Create New...