Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Leste nettop Collected Novels vol. 1 av William S. Maugham, ble positivt overrasket. Enkel og grei engelsk, mer eller mindre relevante temaer. Jeg gir den en 5er  :)

6546267[/snapback]

 

En 5er på hvilken skala?

6546675[/snapback]

5/6. Egentlig blir vel ternigkast paa boeker regnet som userioest :hrm:

6560250[/snapback]

 

Ikke af mig. Jeg kendte bare ikke til den skala. Tak for opklaringen. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leser Sult - Knut Hamsun

 

Har vel 50 sider eller noe sånt igjen. Språket er litt danskpreget, men det er noe en må forvente. Synes den er ganske interessant, forteller mye om et tema jeg ikke vet så mye om. Temaet er fattigdom og hva som skjer med det fysiske og psykiske når et individ blir utsatt for det.

Lenke til kommentar

Jeg leser for tiden On Beauty av Zadie Smith, Timbuktu av Paul Auster og The Accidental av Ali Smith.

 

On Beauty er velskrevet og veldig morsom satire om akademikerfeider, utroskap, familierelasjoner og identitet. Jeg liker den veldig godt (men jeg er Zadie-fan, er så glad i formuleringene hennes og persongalleriet hun disker opp med).

 

Timbuktu er en gjenlesning -- jeg er fryktelig förtjust i Auster, og Timbuktu er en av mine favoritt-Austere. (Absolutt førsteplass går vel til The Book of Illusions.) Den handler om hunden Mr Bones og kan virkelig anbefales til absolutt alle. Leken og alvorlig og overraskende.

 

The Accidental får jeg ikke noe grep på. Noen som har lest den som likte den? Jeg irriterer meg grønn over hele opuset. Formuleringene og fortellergrepene går meg komplett på nervene, i den grad at jeg ikke en gang kjapt kan fortelle noen hva den handler om.

 

Nettopp ferdig med Until I Find You av John Irving. Jeg er så ambivalent til Irving. Jeg synes han er en spradebasse og en juksepave og merker at forakten liksom sitter litt bak brystbenet. Han er en så innmari show-off, og gjeter personene sine som sauer gjennom absurditeter og usannsynligheter for å vise frem triksene sine.

Samtidig satt den godt i hodet mens jeg leste den og en liten stund etterpå, så jeg ville vel anbefale den, selv om den detter litt fra hverandre og er litt i overkant transparent.

 

En annen bok jeg nettopp fullførte var Elliot Perlmans novellesamling The Reasons I Won't Be Coming. Den var superimponerende, som alt jeg har lest av Perlman. Tror neppe det appellerer til alle, dog, det er mange som synes han er fryktelig overspent, og enda flere som misliker koblingen mellom økonomi og følelsesliv.

Lenke til kommentar

Holder på med The Rule of Four av Ian Caldwell & Dustin Thomason akkurat nu. Også har jeg nettopp lest ferdig Den Siste Tempelridder, Doppler og Deception Point.

 

Noen som kan foreslå noen bøker a la Da Vinci Koden, Den Siste Tempelridder, The Rule of Four? Altså bøker som baseres på myter og fakta og som har med mye interresant fakta inne i historien.

Lenke til kommentar

Driver nå og leser en bok som heter "Rachel's Tårer". Den handler om det åndelige livet til en av de uheldige kristne menneskene som ble henrettet den 20.april 1999 i Columbine..

 

Har vel kommet meg rimelig halvveis gjennom den (den er 200 sider kort) og må si det er en virkelig sterk bok som anbefalles alle som interesserer seg for hva som foregikk på Columbine den skjebnesvangre dagen.

Lenke til kommentar

I det siste har jeg lest bøker av Robert Ludlum, bøkene som handler om Covert-One & Col. John Smith, utrolig spennende bøker,anbefales.

 

Elles så begynnte jeg på "Den fjerde regel" igår,virker som en ok bok så langt.

Leser mye forskjellig,men Sci-Fi er min favoritt sjanger, her er noen bøker som burde leses hvis man er en fan av den sjangeren :)

 

Alistair Reynolds - Bøkene som omhandler Revelation Space universet, utrlolig bra serie, min favoritt bok er Chasm City,har vel lest den 5 ganger så langt.

 

Peter F Hamilton - Pandora's Star & Judas Unleashed, 2 bøker som hører sammen,tung sci-fi ,900 sider pr bok, tunge bøker å begynne på,men når man er inne i de,så går det unna :)

"Fallen Dragon" er og en annen bok av peter f hamilton som jeg anbefaler.

 

Hele "Rama" serien til Arthur C Clarke er noe av det beste som man finner innen for sci-fi.

 

Ellers leser jeg mye! bøker, og begynner å få et par hundre av dem :)

 

Ps: ganske ny forfatter duo som er verdt å få med seg "P.J Tracy" mor og datter som skriver bøker under det navnet, polito krim med litt data hackere med på laget,alltid morsomt :D

Lenke til kommentar

Leste nettopp Howl's Moving Castle av Dianna Wynne Jones. Eventyrbok som går sine egne veier. Søt og noe sjangerparodierende humor, mangel på klisjeer og ellers veldig bra historie gjør den til et forfriskende stykke foredlet cellulose. De som har sett filmen (norsk tittel: Det levende slottet) bør lese boken med et åpent sinn (og omvendt), for de to har ikke mye annet til felles enn navnet, persongalleriet og de absolutt grøvste hovedtrekkene i historien. Sitt med andre ord ikke og vent på ting du tror skal skje. ;) Boka fant jeg i den engelske barnebokhylla på Norli, til gibortprisen 99,-. 304 sider, paperback.

Bestill den også på Play.com .

Lenke til kommentar

En regel jeg følger ihvertfall er : Er boken skrevet på engelsk,så må den leses på engelsk, så slipper man dårlig oversettelse.

 

Kjøpte Hitchikers guide to the galaxy tidligere, hele saken, fant den bare på norsk, har ikke orket å lese den ferdig en gang fordi jeg syntes den var kjedelig og tipper det er pga at den er på norsk. Skal prøve å få kjøpt den på engelsk, så skal jeg sammelikne.

 

Men for min del,så går det mest i engelske bøker her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...