Jump to content

Dark Archon

Medlemmer
 • Content Count

  1938
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

309 :)

About Dark Archon

 • Birthday 07/05/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6827 profile views
 1. Anbefaler at ingen benytter seg av dette smutthullet, i neste update vil nemlig juksemakerne bli jaget gjennom det postapokalyptiske landskapet av en gigantisk brusflaske!
 2. Jeg liker godt å lese wikiene, men jeg klarer stadig å spoile diverse ting for meg selv. Jeg spoilet flere identiteter til karakterer siste gang jeg sjekket f.eks., men håper at et av tilfellene muligens skiller seg fra bøkene.
 3. Jeg tror Baelish nå vil prøve å dra nord ut av Boltons hender, han har fått bifall fra kongen virker det som, og han kan kanskje alliere seg med wildlings og/eller misnøyde hus i nord. Ulikt nord som har tappet mye av styrken sin i diverse konflikter, er Dalens styrker fortsatt intakte og det er mulig og få tak i leiesoldater også, om pengene er der.
 4. Han er nok ved the Last Hearth (setet til Umbers) nå, om da Osha har gjort jobben sin. Han hadde ikke gitt opp, det var først når han så den enorme mengden fiendtlig kavaleri han ga opp. Han hadde hatt en mulighet til å beleire om han ikke hadde tapt slaget. Og han ga ordre om å grave grøfter og sende ut jaktgrupper til generalen sin, før han ble angrepet.
 5. Hvorfor skal han ikke drepe henne? Den eneste grunnen til at han ikke har gjort det før, er at han ble stoppet. Han holder henne ansvarlig for sin sønns død, og nå også sikkert Stannis og etterhvert Shireen. Tror ikke Davos er så naiv at han ikke klarer å tenke seg til at Melisandre hadde noe å gjøre med Shireen sin død, han virker som en nokså oppegående mann. Det kan hende jeg tar feil og han lar henne gå, eller at han blir stoppet av Alliser eller noe slikt. Kanskje han begår selvmord og blir skrivet ut av serien, hvem vet? Med Stannis død er jo hans oppdrag i livet avsluttet for godt virker det som.
 6. Myrcella? Synes det er litt pussig at alle fortsatt kaller Theon for Reek, nå når han tydeligvis er tilbake til sitt gamle jeg igjen. Jeg håper at Stannis, Sansa og Theon er døde, det virker usannsynlig at noen av dem skulle overlevd, Stannis hadde svære sår, og Theon og Sansa hoppet ned fra en høy borgmur. Men vi får sjå. Jeg tviler på at det blir noe opprør ved the Wall. Thorne virker å ha støtte fra de fleste der. Mer spennende blir det å se hva wildlings og Tormund vil foreta seg nå. Vil de havne i konflikt med Boltons f.eks.? Roose har jo ingen anelse om at flere tusen wildings er på vei for å slå seg ned i Nord. Jon er nok død, om da ikke Thoros kommer på besøk. Var litt overrasket at Davos ikke prøvde å drepe Melisandre, men det skjer kanskje noe der neste sesong. Myrcella har tydeligvis blitt forgiftet og det finnes nok ingen motgift ombord på skipet (det skipet har seilt ). Lurer på hva dette vil føre til mellom Lannisters og Dorne, kan se for meg at Cersei vil ønske Trystane død, men kanskje Jaime og Kevan kan forhindre dette. Tviler på at Cersei har endret seg, hun vil nok forsøke å hevne seg på de religiøse og sikkert også Kevan. Jeg vet ikke om det vil bli noen rettsak. Arya er trolig blind nå, jeg hadde ærlig talt håpet at hun skulle bli tatt av dage, men den gang ei. Dany er i kjempetrøbbel, men jeg tviler på at hun stryker med da dragene er viktige for historien. Dario og Jorahs jakt på henne kan bli spennende, jeg kan tydelig merke at Jorah ikke kan fordra Dario, men går ut fra at han legger stridsøksen ned til de eventuelt har reddet dronningen sin. Kanskje han vil smitte ham med greyscale?
 7. Stannis er en erfaren general, han forlot the Wall fordi det ikke var nok forsyninger der til å brødfø hæren hans. Valget sto mellom å sulte der eller marsjere til Winterfell. Stannis valgte å marsjere mot Winterfell. Tvilsomt, jeg tviler på at Tormund og gjengen er særlig lysten på å hjelpe Stannis etter det han gjorde mot Mance Rayder. Kanskje, men det er i såfall pussig at flere harpies prøvde å bryte gjennom ringen for å nå Dany.
 8. Det gjør likevel ingen forskjell i dette tilfellet. Thoros har uansett bevist at han kan være bindeleddet mellom lord of light og gjenoppliving, mens Melisandre ikke har vist at hun kan dette.
 9. Han og Thoros er på turne i Essos med sitt magishow. Melisandre kan ikke bringe mennesker tilbake fra de døde. Dette kommer tydelig fram noen sesonger tilbake når hun og Thoros møttes, og da virket hun overrasket over at Thoros hadde fått denne gaven fra lord of light og ikke henne.
 10. Dette kommer ikke til å skje, Ramsay er en psykopat, Jamie var en klassisk drittsekk. Jeg tror det er liten grunn til å anta noe annet enn at Lillefinger ønsker å overta nord og muligens gifte Sansa med Robert (som jeg tror kan være hans sønn, da Lillefinger lignet på ham som ung). Det er vanskelig å se at Lillefinger kan få noe ut av å drepe henne. Jeg synes denne sesongen har vært kjedelig så langt, men tar seg sikkert opp på slutten. Stannis mot Boltons og Tyrells mot Lannisters tror jeg kan bli festelig. Greyjoys og Highsparrows gutter kommer kanskje også inn som et mulig element senere.
 11. Ad hominem er fint å ty til når man ikke har noen gode argumenter.
 12. Hvem er dette "vi"? Aviskommentarene flommer over av folk som definerer seg ut av denne gruppen, og en betydelig andel av den voksne befolkningen ønsker ikke mer innvandring. Vi blir ikke respektert av verdenssamfunnet, de smiler oss i fjeset, og ler av oss bak ryggene våre. Japan tar nesten ikke mot noen innvandrere, gjør det at de blir respektert mindre i andre folkeslags øyne? Egentlig ikke, japanere har rykte på seg for å være smarte og hardtarbeidende, og kun utenlandske klakkører i presse og politikk og hjemlige selvhatere lager leven av at de ikke tar imot innvandrere. Dette er den typen av patrotisme som er selve mottesen til nasjonalisme. Utenlandsk intervensjon, frihandel og åpne grenser. Disse rikingene du snakker om støtter stort sett denne politikken mer eller mindre helhjertet. Invade the world, invite the world. Det selvhatet du kaller "medmenneskeligheten" er slettes ikke noe nordmenn bør være stolte over, hvor er medmenneskeligheten med de eldre som får dårlig stell, de unge som ikke får jobb eller egen bolig, de narkomane som ikke får behandling osv.? Moral er smak og behag, jeg har generelt lite til overs for det. Men om man mener det er en legitim måte å dømme handlinger på, må man i det minste veie for og imot før man gjør sitt valg, i steden for å blåse i de menneskene som lever her i dag som journalister, politikere et al. elsker å gjøre.
 13. Jeg skulle kanskje ha ordlagt meg annerledes, man kan jo være "seg selv nærmest" på mange måter. Den måten jeg henviste til er de fleste nordmenn desverre ikke "seg selv nærmest" på, selv om det ville vært bedre. Nordmenn er i ferd med å bli en minoritet i Oslo, og om dagens politikk fortsetter, vil vi etter hvert bli en minoritet i andre byer også, og deretter i landet som helhet. Se på Kosovo, en gang for ikke så lenge siden var serbere majoriteten der. Jeg er sikker på at serbiske liberalister hardnakket påstod at serbere aldri ville bli en minoritet der heller. Dette har lite å si, om man går litt tilbake i tid var det bred konsensus om at Norge var for nordmenn, at dette faller deg tungt for brystet er forståelig. Samene hadde ikke blitt utsatt for "fornorsking" om alle delte dine forfedres liberalistiske tanker. Ingen ønsker å "bygge landet", slik at mennesker vi har lite til felles med kan overta det, jeg håper at hele systemet faller sammen, så får vi heller lete etter muligheter i ruinene. Tvilsomt, katolikker har i moderne tid vært mindre aktive i å bruke vold mot meningsmotstandere enn islamister er, færre barn får de også. Nå som økonomien er bedriten, og vil være det i lang tid, vil mange arbeidsinnvandrere flytte tilbake til hjemlandene sine, og de som bor her vil få færre barn. Samtidig kommer innvandrerne fra Afrika og Vest-Asia til å øke sin andel av tallene, og fortsatt få flere barn enn nordmenn og øst-europeere. Ja, det kan jeg skjønne. Om det politiske hegemoniet ikke stilte seg 100% bak "progressiv" politikk ville det nok vært annerledes. Det er enkelt å være tolerant om det kun er en side som må bøye seg.
×
×
 • Create New...