Gå til innhold

aldersgrense på spill


Anbefalte innlegg

det var en solfylt dag. jeg hadde syklet hele veien til elkjøp( 6km) for å kjøpe bf vietnam. jeg hadde penga klar i lommeboka og sto ved disken og ventet på min tur. når jeg la spillet på disken spurte mannen bak kassa om legitimasjon. jeg var 15 år og aldersgrensen var 16. da sa han at jeg ikke kunne kjøpe spillet her og jeg måtte sette nesen hjemover. var dette unødvendig av kassemannen?

 

Hva er deres mening om disse aldersgrensene på spill?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ettersom det var en solfylt dag fikk du deg hvertfall en finfin sykkeltur da? Bedre det enn å sitte inne foran datan? :laugh:

 

Men til topic: Jeg synes aldersgrense på spill er helt greit. Mye bedre det enn at man setter ned forbud mot enkelte voldelige spill. Er man ikke gammel nok så bør det være opp til foreldrene om de vil kjøpe et spill til barna sine eller ikke.

Lenke til kommentar
Ettersom det var en solfylt dag fikk du deg hvertfall en finfin sykkeltur da? Bedre det enn å sitte inne foran datan? :laugh:

 

Men til topic: Jeg synes aldersgrense på spill er helt greit. Mye bedre det enn at man setter ned forbud mot enkelte voldelige spill. Er man ikke gammel nok så bør det være opp til foreldrene om de vil kjøpe et spill til barna sine eller ikke.

Godt poeng der. Men jeg syns de kunne være litt fleksible, syns at bjerre skulle fått kjøpt BFV.

Lenke til kommentar

Det er samme håndheving av aldersgrenser på spill som andre ting. Ingen kiosker som selger røyk til 16-17 åringer heller. Det de risikerer er faktisk å miste løyvet sitt i det hele tatt for å bryte salgsreglene. Når EN først har kjøpt, er han sikkert både glad og stolt over at han greide å lure dem i butikken til å tro han var gammel nok, og skryter av det til kompisene. Så blir det da tilslutt et rykte at den butikken selger røyk/leier ut filmer/spill til folk under aldersgrensa, det når rette personen som anmelder det til politiet.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

på ram&rom i bogstaveien(der jeg har kjøpt 90% av alle spillene mine)

 

har de en kar som spør det om alder når man kjøper 18grense spill.(eller spurte lenge siden sist)

 

husker da jeg skulle kjøpe SOF da spurte han: får du lov av foreldrene dine til å spille slike spill,

jeg svarte da ja,

og han spurte videre, jeg kommer ikke til å få sinte foreldere ned hit etter på og vil bytte spillet,

jeg svarte da nei,

og da fikk jeg kjøpe det.

 

husker ikke når spillet kom ut, tror jeg var 15,

 

faen nå følte jeg meg gammel, tror jeg tar å laster ned litt Ducktales og mimrer

Lenke til kommentar

Poenget med aldersmerkinga er jo at folk under den alderen ikke skal få kjøpe spillet.

 

Et sted må jo grensa gå. Hadde selgeren solgt det til han, selv om han kanskje bare var noen dager fra 16, så kunne det kommet en annen 15 åring som var enda litt yngre og sagt at "men han fikk jo kjøpt det..." Hvor skal grensa gå i så tilfelle?

 

Selvfølgelig skal man ikke kunne kjøpe ting som er satt til 16 år, når man er 15!

Lenke til kommentar

Intressant.

I Sverige tolkas åldersgränsen mer som en rekommendation, och det är helt upp till föräldrarna att avgöra vilka spel som är "tillåtna" eller inte för barnen.

I mitt eget fall är det än så länge närmast den omvända problematiken som gäller; min dotter är 2½ år, och alla spel som är märkta med 3-års åldersgräns är ändå av praktiska skäl inte lämpliga för småbarn. Jag tror t ex det kommer dröja mer än ett halvår innan min dotter klarar Flightsim 2004...

 

/Olle

Lenke til kommentar

Aldersgrense på spill er bra.

 

Mange spill jeg ikke ville latt mine barn spille. Tror ikke en 11 åring har

godt av å slå ihjel personer med balltre. Dette er akkurat på lik linje med

film (finnes vel filmer jeg tror ingen har godt av å se, f.eks Baise-Moi).

 

Poenget er vel at den som spiller bør være moden nok til å være kritisk

til hva en faktisk driver med.

Lenke til kommentar

Jeg har alltid spillt voldelige spill , helt siden jeg var 10 år.

Og jeg blir ikke gal eller voldelig av dette...

 

Men personer er forskjellige , noen blir påvirka andre ikke. Så jeg synes det er bra med aldersgrenser til spill. Men ikke bare pågrunn av vold , men vansklighetsgrad. :wee:

Lenke til kommentar

Aldersgrensene på spill er satt for å veillede forbrukeren om spillets innhold. Dersom du er 15 år og vil ha et 16-års-spill, så er det opp til dine foresatte om du skal få spille det spillet, og ingen problem om de vil kjøpe det til deg.

 

At butikkene faktisk følger aldersmerkingen er gledelig. Dersom butikkene driter i aldersmerkingen kommer en eller annen avis sammen med barneombudet til å sende en masse unger inn i forskjellige butikker for å prøve å kjøpe GTA: San Andreas eller Punisher når de kommer, så kommer det til å bli store avisoppslag, også kommer regjeringen til å sitte å gråte i hendene sine over de stakkars barna som er ofre for den kapitalistiske butikkulturen som ikke eier moral, og det kommer til å bli forslag om konsesjonsordninger slik at butikker som ikke overholder aldersgrenser blir straffet, og filmtilsynet kommer til å få ansvaret for å godkjenne ethvert spill som skal selges i Norge, og alle spill i Norge vil komme en måned etter resten av verden og bli 50 kroner dyrere fordi staten må ansatte ti ekstra mennesker til å overvåke alle spill som kommer samt alle butikker som får konsesjon, og i tillegg klistre "Godkjent for salg av den norske stat"-klistremerker på ethvert eksemplar av ethvert spill som skal selges i Norge.

 

Så alt i alt var det bra at Elkjøp nektet deg å kjøpe Battlefield: Vietnam.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...