Gå til innhold

Anbefalte innlegg

hei..!

 

Nå har jeg i det siste lastet ned endel programmer og slikt til iBook'en jeg sitter og venter på.. :devil: (mangler 2k bare nå)

 

Det jeg lurer på er hva de forskjellige filtypene er, spesielt dmg, sit, sitx og toast.. Veldig spesielt dmg filer, siden disse gjentar seg ofte..

Og selvfølgelig lurer jeg på hvordan man bruker disse filene. Hørt noe om mounting av dmg filer, brenning av de, konvertering for brenning, blah blah blah.. :ermm:

 

Har lest litt rundtomkring, og på mange forumer sier Mac-folkene at filene kan bli korrupte :scared: av å ha ligget på en windows partisjon. Er dette tilfellet? Tenker fordi det er kjipt hvis jeg må laste ned 7.6 GB med programvare på nytt når iBook'en kommer.. :scared:

 

 

TUSEN hjertelig for de svarene dere kommer med.. (sånn standard setning vet jeg, men jeg har behov for å vite det)

 

Vennlig Hilsen Robin... :cool:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

.sit og .sitx er Stuffit-filer, .sitx har ekstra kryptering. Stuffitfiler er det samme som .zip og .rar-filer

 

.dmg er disk images, du mounter dem med å dobbeltklikke på dem, så dukker dem opp på desktop. Disse kan sammenliknes med f.eks. .iso-filer, men du slipper programmer som deamon tools for å mounte.

 

.toast-filer tilhører programmet Toast Titanium, som er, etter min mening det beste brenneprogram på Mac-platform, er vel nærmest det eneste ;)

Dette er også image-filer, men man trenger trolig Toast for å mounte dem.

 

Ellers har man jo .tar og .gz som er standard unix-komprimering, disse dekomprimeres uansett lett med stuffit expander.

Lenke til kommentar

Har i perioder lastet ned mye mac-programmer på PC på jobb og tatt med hjem på zip-disk o.l. Min erfaring er at .dmg (og andre filtyper) blir omtrent like mye korrupte som andre windows filer på PCen. Dvs korrupte filer skyldes nok nedlastingsproblem i hvert enkelt tilfelle (evt diskfeil ved kopiering) og ikke formatet på disken det har vært oppbevart på :)

Lenke til kommentar
Tusen takk! Det hjalp bra.. hug.gif

 

N¨lurer jeg da fortsatt på om filene kan bli korrupte av å ha ligget på en windows disk...?

De blir nok ikke korrupte, men du kan miste "resource fork"-en (hva i svarte er norsk oversettelse av dette?) som m.a kan inneholde ikoner. Problemet oppstår hovedsaklig med filer fra eldre Mac OS, da applikasjoner i OSX helst ikke skal bruke data fra "resource forks".

Lenke til kommentar

Det var en gang jeg skulle gi en annen Mac-bruker et program fra min Mac. Siden jeg hadde samba-fildeling stående på (for å være kompatibel med alle mine PC-venner), tok vi det over det. Da oppdaget vi at programmene hadde blitt til utførbare unix-filer i stedet for de Mac-programmene de opprinnelig var... Da vi prøvde med vanlig Apple fildeling etterpå, funka det helt greit... Skyldtes dette at vi mista resource-forken eller noe?

 

Uansett, hvis det ikke funker første gangen du har prøvd å overføre filene dine fra PC'en til Macen, kan det hende at problemet ligger et annet sted enn at de er korrupte, tenkte bare jeg skulle nevne det...

Lenke til kommentar
Da vi prøvde med vanlig Apple fildeling etterpå, funka det helt greit... Skyldtes dette at vi mista resource-forken eller noe?

Uten at jeg skal si det helt sikkert så kan det være grunnen ja. dmg og sit-filer skal gå greit å dele med samba. Men jeg tror også det skal gå greit med de fleste ".app"-filer da disse vanligvis har ressursene sine i filer, og ikke i "ressursgaflene".

 

ressursgaffel, ressursgaffel, ressursgaffel .... Nei, jeg føler meg ikke helt komfortabel med den oversettelsen ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...