Gå til innhold

Harddisk plutselig endret filsystem til RAW


Anbefalte innlegg

Switters skrev (3 timer siden):

Tok også ut MBR for begge to, og den forskjellen jeg ser, er at snurredisken mangler 80 i feltet for "active partition"

Har ingenting å si. Brukes kun for å boote OS. Boot flag

Merkelig problem, det pleide å være innlysende feil de gangene jeg har sett RAW 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
20 hours ago, Switters said:

Fryktelig fristende etterhvert å trykke på valget Boot her - Boot sector recovery? Eller kan det holde å editere inn 80 der det mangler over?

Det har ikke noe med boot-flagget å gjøre.

Men det bildet du viser her er ulikt det du viste tidligere. Her har du f ex valget "Undelete" - er denne partisjonen slettet?

Virker som du er forbi problemet med at den "endret til Linux.", nå vises den som NTFS. Hva er resultatet når du lister ut filer via TestDisk?

Endret av Phantom Software
Lenke til kommentar

Hei igjen!
@Hårek Det ser ut omtrent som startbildet nå i nyere versjon; Ser slik ut nå:
image.jpeg.e93215db89560b1fae31f0798b55d45b.jpeg

Velger jeg Proceed kommer valget av type og jeg velger Intel:

image.jpeg.48af24cb41e2d858c1ebda149e65f3eb.jpeg

Trykker jeg Analyse her, får jeg opp Linux-greiene.... Nå valgte jeg Advanced

image.jpeg.7c969e238dd6808a471424a16eac7a23.jpeg

....Og deretter "List" og da finner den i alle fall alle mapper og filer ser det ut som.

image.jpeg.ac557cb84f3d145718e6fc1905def38f.jpeg

 

 

Lenke til kommentar

Skal jeg være helt ærlig her hadde jeg nok tatt sjansen på å reparere dette uten å klone først, rett og slett fordi problemet ditt virker så enkelt å fikse. Hadde det vært feil i fil-listingen og/eller filsystemet hadde jeg definitivt klonet først.

Alt gjøres uansett på eget ansvar selv om jeg anser risikoen din som mikroskopisk så lenge du bare gjør disken lesbar. Vet ikke hvorfor du vil gjøre den bootbar.

Det å klone først er en veldig smart løsning som gir en better safe than sorry approach.

Lenke til kommentar

Har brukt TestDisk flere ganger selv til å fikse slike relativt enkle problemer, og det har aldri rotet til noe for min del, men så er jeg også forsiktig med de valgene jeg tar og sjekker minst tre ganger at det er riktig før jeg går videre.

Husk å alltid bruke en så ny versjon av TestDisk du får tak i.

Tror nok du må ut med en neve dollars om du vil bruke noe annet. Det er vel flere programmer nå som viser deg at de kan berge ting uten at de gjør det før du har betalt.

Lenke til kommentar
On 14.4.2024 at 2:39 PM, RRhoads said:

Kjør CMD i admin

Chkdsk disk /r

 

 

Aldri gjør dette på disker som har trynet med mindre du ikke bryr deg om å hente ut data fra den. Klon eller lag et image av den og jobb kun med dette.

Switters: Bare for moro skyld; jeg ser andre er på godt på vei til å hjelpe deg, hvordan ser SMART (bruk f.eks CrystalDiskInfo eller HDD Sentinel til å lese disse på Windows) ut for disken du har problemer med?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Lch Smart ser slik ut, så disken har nok begynt å få noen feil; Det er hhv 3, 4 og 4 observasjoner på hver av de gule.
image.thumb.jpeg.fa57dee6780b4d8e40f66095529572a2.jpeg

 

Ellers skal jeg nå ha klart å lage en klone av denne. Om jeg har skjønt det riktig, så er den klonen jeg bør jobbe med, og ikke originalen? Tenker å koble bort den gamle så lenge og teste å reparere via Testdisk. @vidor Hvilket valg ville du testet først i TestDisk?

Lenke til kommentar

Disken din er sliten og har gått tom for reserveplass når feil oppstår. Dette gjør det veldig smart å jobbe på klonen, selv om det er litt ekstra hassle hvis den er større når du vil ha all plassen over 1,5GiB etterpå når filsystemet er fikset.

Hadde uansett gitt TestDisk en sjanse på klonen. Om det ikke skulle virke kan du uansett klone igjen.

Edit: En kan jo også fikse originalen direkte hvis det fungerer på klonen.

Edit2: Ser du spør etter spesifikke valg i TestDisk. Spørs om du ikke er best tjent med å gjøre det samme som i siste posten din fra TestDisk og bare kopiere filene ut der i.o.m Linux feiltolkningen i Analyze.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
10 minutes ago, vidor said:

Disken din er sliten og har gått tom for reserveplass når feil oppstår.

Nei, disken har overhodet ikke gått tom for reserveplass. 05 Reallocated sector count er fremdeles på 100 med terskel på 36. Så det er langt igjen.

De to andre er også fremdeles på 100 med terskel på 0.

Dog bør man likevel arbeide på klonen siden man ikke vet om flere sectorer ryker. Skal man fortsette å bruke disken bør man også kjøre en full diagnose med f.eks. Seagates egne diagnoseprogram (Seatools) gjerne med full sletting først. Men på en så gammel og liten disk hadde jeg heller kjøpt ny.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, sedsberg said:

Nei, disken har overhodet ikke gått tom for reserveplass. 05 Reallocated sector count er fremdeles på 100 med terskel på 36. Så det er langt igjen.

Ser poenget ditt. Programmet bare merker hva en bør sjekke, og varsler ikke sånn sett reelle problemer. Litt uheldig designet da jeg ikke er vant med dette programmet.

Lenke til kommentar
14 minutes ago, vidor said:

Ser poenget ditt. Programmet bare merker hva en bør sjekke, og varsler ikke sånn sett reelle problemer. Litt uheldig designet da jeg ikke er vant med dette programmet.

Ja det er fort å få panikk med CrystalDIskInfo. 😛 Det er ganske paranoid og gir advarsel på første feil. Man kan konfigurere dette selv om man vil. 

Lenke til kommentar

Det virker ikke som klonen er heeelt lik som den gamle, da den oppfører seg litt annerledes. Active Disk Editor viser dette:
image.thumb.jpeg.861ec8a7bcadbaf81f9c165308a6675a.jpeg

Måtte også kjøre en CHKDSK /F for å kunne se den skikkelig, før det var det Primary Root og Primary Bitmap INVALID. Det er de store mappene "Bilder" og "Video" som er problemet mistenker jeg, da jeg ikke kommer inn på de i Active Disk Editor, og de er endret på av CHKDSK på klonen. Ale av repair via TestDisk sier bare at alt ser OK ut. Skal jeg lage et nytt image via Testdisk kanskje, og så forsøke å kjøre CHKDSK /R på den gamle for å fikse/flytte på det som er i ødelagte sektorer?

Lenke til kommentar

Som jeg sa i forrige posten min så tror jeg du kommer best ut av å kopiere filene i TestDisk. Dette virker som en farbar vei uten noe risiko. Dette er en ren leseoperasjon så om du trenger plass kan du formattere den nye disken din som du klonet til.

Hadde nok ikke kjørt noe chkdsk på originaldisken, nei. Dette er en alt for stor risiko.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...