Gå til innhold

Passord-teneste i 2024, til iPhone og PC


Anbefalte innlegg

Eg har hatt eit 10-års abonnement på Premium hos Lastpass som akkurat gjekk ut, og vurderer eg å skifte til ein anna tilbyder.

Er det ein spesiell tilbyder de føretrekk? Eg brukar stort sett FireFox på iPhone og Chrome på PC. Må kunne vere innlogga på minst 2-3 einingar samtidig pga. telefon og fleire PC-er i bruk. Betyr ikkje så mykje om det er gratis eller kostar eit par hundre i året. Tryggleik og funksjonalitet er førsteprioritet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 minutes ago, dTd said:

Anbefaler bitwarden, er open source, valgfri betaling, man kan til og med velge om man skal bruke lokal sky eller bitwarden sin. Finnes vel også extensions/apper til det meste. 

Støtter denne. Valgte "Premium" til 10$/år ($1/mnd) for det er det uansett verdt for meg, og jeg vil gjerne at de som vedlikeholder sw og tjeneste skal ha et incentiv til å fortsette med det.

Lenke til kommentar

Mine kommentarer etter å ha testet litt:

Lastpass (gratis versjon)

+ Blant de aller beste mtp. utvalgt av funksjoner

+ Sikkerhet på detaljnivå som jeg liker: Timeouts (Tast inn masterpassord om X tid), krav til ekstra autorisering ved åpning av passord/note, valg av hvilke land man har tilgang til, bannlysning av TOR nettverk etc.

+ Prompt app: Herlig at det har en egen app med 2 faktor prompt man bare trykker OK på telefonen uten å måtte taste inn kode.

+ Gode recovery muligheter, støtte for både recoverykoder og telefonnummer. 

- Har blitt hacket og det gjør meg bekymret for sikkerheten.
 


1Password (betalt versjon)

+ Finest GUI av alle

+ Funksjonelt bra og har det meste man trenger.

- Mangler flere funksjoner på detaljnivå: F.eks kan man kun kan sette timout når PCen logges ut, ikke f.eks når browser restartes, ekstra autorisering når man oppnår notat, begrense innlogging til land. 

+/- Dårlig med gode recovery muligheter: Mister du telefonen din eller 2 faktorenheten er du låst ute - hjelper ikke med sikkerhetsnøkkel - med mindre du vil bruke emergency contacts noe jeg ikke er fan av. Ingen mulighet til å knytte tlf. til 2 faktor konto, en tlf vil man kunne gjennopprette hvis tlf blir stjelt. Dette utgir en risiko man må være veldig klar over, og evt. ha sikkerhetsnøkler lagret flere steder. 
 

- Dyr og tilbyr lite ekstra valua for pengene mot selv gratis versjoner av Lastpass og Bitwarden

Dashline

Ble en kort test, har bra overordnet bra funksjonalitet og ligner på 1password men mangler alt for mye på hva man kan innstille på detajnivå som jeg liker. 


Bitwarden (gratis versjon)

+ Ca på høyde med Lastpass
+ Prompt app som jeg liker, slippe å taste inn passord. Kan anses som mindre sikkert dog hvis noen får tilgang til telefonen, men frivillig å bruke. 
+ Gode recovery muligheter, støtte for recovery kode og tlf. 

+ Mobil app inkl. i gratis versjon, totalt sett kanskje beste vault for gratisbrukere. 

- Mangler litt småting - eks. begrense innlogging fra enkelte land - ubetydlig for de fleste. GUI på nettsiden ikke så bra, men app og extension ser det bra ut. 

Konklusjon
Må nok si mine favoritter er Lastpass og Bitwarden, selv har jeg brukt Lastpass i mange år og vurderer nå å bytte til Bitwarden pga Lastpass sine innbrudd. 

 


 

 

 

Endret av MrL
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Jeg gjorde noe research for en stund siden, for å finne noe som både var gratis og plattformuavhengig, og valgte Bitwarden. Fungerer fint på både Windows, iOS/iPadOS og Android, både i nettlesere og i de fleste apper, og klarer stort sett å fylle ut korrekt. Du kan også lagre andre ting, som adresser, kredittkort etc, og som kan fylles ut fra Bitwarden.

Litt høyere brukerterskel enn andre, men funksjonaliteten dekker mitt behov (og sikkert mye jeg ikke bruker).

Lenke til kommentar

En ulempe med LastPass er den er veldig lite fleksibel med tanke på å fylle ut andre felter som i koden heter noe annet enn "username" eller "password". Programmet sikter mot å kun brukes til pålogging, og ikke andre felter som også kan være veldig greit å ha automatisk utfylling av. Programmets manglende fleksibilitet gjør at pålogging ikke alltid være være støttet på siter som bruker noe annet enn standard engelske navn på sine påloggingsfelter.

Der er BitWarden mye mer fleksibel, som for de litt mer datakyndig kan spesifisere navnet på input-feltet, label og til og med regex for å finne rette html-attributtet.

Både BitWarden og Lastpass støtter 2FA og kan fylle ut Google Authenticator koder for deg, men BitWarden krever en betalt tilleggstjenste for det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...