Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Skadet bil OnePark parkeringsplassen


NorseAi

Anbefalte innlegg

Hei!

 
Bilen min sto parkert på P6 ved Gardermoen flyplass mellom 19.12 og 30.12. Bilen ble skadet av en snøfreser (ser ut som bilen ble truffet av en skuffe), men OnePark nekter å ta ansvaret for skadeverket.
 
Jeg tok kontakt med leasingselskapet og de anbefaler å ta kontakt med forsikringsselskapet. Forsikringen min dekker parkeringsskade, men da må jeg betale egenandel på 4000,-.
 
Vedlagt bilder jeg tok før avreisen og etter ankomst. 
 
Er det noe jeg kan gjøre for å slippe å betale egenandelen? 

PXL_20231231_093651664.jpg

PXL_20231231_093619801.jpg

PXL_20231231_093616151.jpg

PXL_20231219_061440547.jpg

IMG_1185.jpg

IMG_1198 (1).jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Salvesen. said:

Finn ut hvem som måker for de og ta kontakt?

Onepark sier at de har vært i kontakt med de som har ansvaret for brøyting på deres områder og de har ikke forårsaket dette. 

Bør jeg finne ut hvem det var og ta kontakt selv?

Lenke til kommentar

Har du taksert skaden, tror du hele fangeren må byttes? Ved første øyenkast syns jeg ikke det ser ut som en veldig stor skade, nesten så det kan holde med spotlakkering for 3-4 tusen. Tenk også på om du mister bonus hvis du bruker forsikringen. 

Lenke til kommentar
likferd skrev (19 minutter siden):

Jeg forstår ikke helt hvorfor du er så sikker på det er brøytingen som har skadet bilen din. For meg ser det ut som en typisk skade der noen har rygget inn i fronten på bilen. Brøyteskjæret hadde nok skapt større skader.

Min fyrste tanke er at dette er ein skade som liknar på den ein får om snø blir pressa opp mot bilen under brøyting. Det kan også forklare kvifor brøytebilsjåføren meiner seg uskuldig sidan det ikkje har vært direkte kontakt mellom brøytebilen og bilen. 

 

Uansett så er vel parkeringsselskapet utan ansvar her? Trådstartar må vel gå etter eigaren av parkeringsplassen som i dette tilfellet er Avinor? 

Lenke til kommentar

Hvis det har skjedd en påkjørsel her, så er det den som har påkjørt, og/eller dennes arbeidsgiver, som er ansvarlig. Verken eier eller driver av parkeringsplassen har nok opptrådt erstatningsbetingende, og det er vanskelig å se grunnlag for at de skulle være ansvarlig for dette på objektivt grunnlag. 

Når det er sagt: Dette er åpenbart en skade som er utført av en annen motorvogn. Det er vel teoretisk mulig at det er gjort av brøytemannskap som har brukt annet verktøy enn motorvogn, men det fremstår som lite sannsynlig (og Onepark kan presumptivt klarne opp i det). 

Skader utført av ukjent motorvogn kan kreves dekket av trafikkforsikringsforeningen. Du må da såvidt jeg vet kun dokumentere at det er en motorvogn som har gjort dette, ikke hvilken. Så kan TFF, hvis de ønsker, forsøke å finne ut hvilken motorvogn som har gjort det. 

Edit: Scratch that. Ved sammenstøt er det bare grunnlag for ansvar etter bilansvarsloven når fører har opptrådt erstatningsbetingende eller brutt trafikkreglene eller kjøretøyet ikke har vært i forskriftsmessig stand. Det er jo på ingen måte gitt i denne saken. 

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...