Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mopedbil


Ronja Aune

Anbefalte innlegg

Hei, har nylig kjøpt meg en Ligier js60. Den er brukt et sommerhalvår før jeg kjøpte den, så litt brukt. Men de gamle eiern’e leverte den inn til motorsenteret de kjøpte den av. Der har bilen fått full service, deler byttet ut og alt fylt på. Nå kom vinteren og jeg har hadd Div problemer med bilen.. sendte den inn til sjekk og service, olje ble fylt på, dekk ble byttet om osv. Bilen står tett under tak om natten, men likevell om morgenen når jeg skal kjøre bilen så kan den finne på å stoppe, uten noe tegnet til at den skal det, både i oppoverbakker/ nedoverbakker/ rundkjøringer/ kryss osv, det er litt skummelt.. Oljelampen viser seg også til å lyse hær og da, jeg stopper såklart å stanser motoren, når jeg starter motoren igjen så går den som normalt uten at oljelampen lyser.. I tillegg kan den finne på å la dørene gå i deadlock, eller de blir umulig å åpne, både når det ikke er annen temp inne i bilen, og når det er lik temp ute som inne i bilen. Litt kjipt da jeg feks har ting liggende inne i bilen som jeg trenger på sekundet. Feks telefon/ medisiner osv.. Har ringt å snakket med motorsenteret vi kjøpte bilen av, de sier at dette ikke skal skje, og at bilen må inn til service, det er allerede gjort.. de fant ingen problem.. lar bilen stå å gå litt før jeg starter å kjøre så den får til til å varme seg litt opp.. men likevell skjer dette.. har fått tips om å kjøpe en kupevarmer, men bilen står varmt isolert med tak og vegger rundt over natten, så skjønner ikke helt hvor dette kommer fra? Noen som har noe fornuftig svar?🥰 Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis oljelampen lyser så stopp umiddelbart og sjekk oljen!!! Selv om den bare lyser litt. Som oftest betyr det at oljetrykket har forsvunnet og det er det samme som at du kjører uten olje. Det kan skade motoren permanent veldig fort.

Er du uheldig har den vært kjørt tom for olje og har nå så store skader i sylinderne at den brenner olje. Det kan tulle til veldig mye for motoren.

Lenke til kommentar

Om oljelampe bare lyser av og til, kan det være noe som blokkerer Oljepickup/sil, når du stopper motoren så renner det ned i bunnpanna igjen og lyset skrus av, når du starter motor og den går en stund så vil dritten igjen havne i oljepickup/sil du mister da oljetrykk på motor og kan gjøre stor skade.

Så dette ville jeg absolutt funnet ut av.

Lenke til kommentar

Pass på å ta video* og bilder når dette skjer sånn at du har dokumentasjon på problemene samt ta vare på all skriftlig og elektronisk kommunikasjon mellom deg og der du kjøpte den; greit å ha dersom det kommer til det at de nekter å ta regningen, at du ønsker å heve kjøpet etc. Sier ikke at du havmer der men greit å ha ting dokumentert fra din side.

*husk å ikke ta video mens du kjører eller sitter sånn at du kan få bot for å bruke mobilen mens du sitter i bilen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...