Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

bilhold - service


Anbefalte innlegg

kjører wolkwagen passat. 

Hvem bør man ta service hos? merkeverksted eller andre?

Men det står hvis bilen er eldre, så "tar dem" bare å skifter olje og filter. De har to service programmer. 

Men service er for meg at du tar status av alle slitasje deler etc. For at bilen skal være skikket på vei. Eller bør man ta eu-kontroll for at bilen skal gå igjennom et program?

Hva med ac? pollenfilter? Annet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du en nyere VAG, så står det intervaller for alle større oppgaver, og individuelle bokser som skal krysses av for i hver service i serviceheftet. Da sjekker man hvert punkt for når det var gjort sist opp mot intervallet, så ser man hva som skal gjøres.

Du bør nok se over hva som er gjort og hva som forefaller av oppgaver før du bestiller. Verkstedet, merkeverksted (*) eller ikke, vet ikke hva som er gjort når, så om du f.eks skal ha olje og filter på Haldex-kobling eller girkasse så bør du si ifra. Er du usikker tar du med serviceheftet og snakker med dem når du bestiller.

Pollenfilter er en 1-2 minuttersjobb uten verktøy på mange biler, så du kan jo sjekke hvordan det er på din og vurdere om det er vits å betale noen for å gjøre det. Det er nok inkludert siden det er veldig god margin på jobben for verkstedet. Bør gjøres ihvertfall annenhvert år, kanskje hvert år om man kjører mye.

* Merkeverkstedet vet nok hva som er gjort hos dem, men ikke det man har gjort andre steder eller utført selv.

Lenke til kommentar

Det er alt for store forskjeller fra verksted til verksted at man kan gi en fasit. Noen har en lokal mekonomen som er bra, andre har en som er håpløs. Noen for god service hos sitt merkeverksted andre får ræva service. Sjekk verksteder i nerheten av deg og deres anmeldelser på f.eks google.

 

Det står i manualen for bilen din når man bør ta forskjellige servicer. Eu kontroll er ofte nok til at man finner de største problemer med f.eks bremser og liknende. Hvis du skal sjekke status på alle slitasjedeler så kan du det, bare å be om, men du blir jo fakturert i henhold til timer brukt så det blir fort dyrt.

 

Moderne biler har etter at de påkrevde garantiservicene er over ingen fast service utenom faste slitasjepunkter som olje, bremseveske og bremser. Men du kan allikevel ta med bilen inn for en sjekk av f.eks understell hvis du føler for det. Det er mer vanlig å bare ta med bilen inn hvis den begynner å fuske litt i oppstarten eller man hører en rar lyd i en sving.

 

Eksempel på forskjellige servicer.

https://www.bos.no/bilverksted/stellantis-service-5

Lenke til kommentar
sedsberg skrev (29 minutter siden):

Nei. Pollenfilter og kupéfilter er det samme. Luftfilteret er til motoren.

ok, pollenfilter skifter man innvendig på passasjer siden, og luftfilteret litt fremfor batteriet. Faktisk enkelt å bytte selv. 

Dessuten er det lett å bytte oljefilter selv, og skifte olje. Så film rull på det akkurat nå. 

Det jeg trenger er kjørerampe av konstruksjon. Ser når jeg kjører i Sverige så er det en del svensker som har det ferdig rigget på gården sin. Hvor finner jeg kjørerampe slik at det blir enklere å jobbe under bilen?

Lenke til kommentar
5 minutes ago, stamkunde said:

Hvor finner jeg kjørerampe slik at det blir enklere å jobbe under bilen?

Det finnes vel steder der du kan leie en verkstedshall på timebasis, og der finner du vel enten rampe, "smøregrav" eller løftebukk, som alle gjør at du kommer til under bilen. Men det er jo fort gjort og kanskje like greit å overlate til et veksted m/ mekaniker?

Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (På 4.8.2023 den 16.26):

Det finnes vel steder der du kan leie en verkstedshall på timebasis, og der finner du vel enten rampe, "smøregrav" eller løftebukk, som alle gjør at du kommer til under bilen. Men det er jo fort gjort og kanskje like greit å overlate til et veksted m/ mekaniker?

Dette tror jeg ikke finnes lengre før hadde man gjør det selv haller men det er det slutt på 

https://www.tv2.no/broom/dette-er-det-nesten-helt-slutt-pa/9922839/

 

Til våren skal løftebukk opp hjemme det gleder jeg meg til :D 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (8 timer siden):

Jeg vet om en, men der må du antageligvis være medlem for å slippe inn.
Egen løftebukk hadde vært noe, ja ...

Du gjør det ja 😀 kjenner en jeg også der trengs det ikke medlemskort 😀 frisk av han og skru bil i en alder av 86 år  ja uten løftebukk kan man kunne ha bil sa NAF mannen til meg på forrige PKK 😀

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...