Gå til innhold

Hvordan vet Telenor dette om meg?


Anbefalte innlegg

For to måneder siden var jeg innom Telenor-butikken i nabolaget, for å sette på en skjermbeskytter. Da jeg skulle betale, spurte selgeren om mobilnummeret mitt. Det er vanlig prosedyre mange steder, slik at de slipper å spørre om hvilket navn som skal stå på kvitteringen.
Da fikk jeg beskjed om at det var registrert 17ish trusler mot e-postkontoen min.


Jeg skjønte jo at dette var et salgstriks. Telenor inkluderer diverse sikkerhetsløsninger i abonnementene sine, og dette var et klart forsøk på å få meg som kunde. Greit nok, for så vidt.


Så er spørsmålet: hvordan i huleste kan Telenor vite at det er registrert trusler mot en G-mail-konto? At de finner min e-post på bakgrunn av telefonnummeret er ikke noen stor sak, der tipper jeg at det holder med et Google-søk.


Men hvordan finner de ut at e-posten min er under angrep, når jeg ikke har hørt et kvekk fra Google? Bløffer de, eller har de en dør inn i Google?
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Si du registrerte epostadressen din hos nettbutikkA. NettbutikkA blir så hacket og de hadde elendig sikkerhet så brukernavn/epost samt passord var lagret i klartekst eller ellers enkelt å dekryptere. NettbutikkA sender forhåpentligvis ut epost til sine kunder om at de bør skifte passord, men de færreste gidder endre passord, og de fleste gjenbruker uansett brukernavn (epost) og passord andre steder. Dumpen av brukernavn og passord selges så ørten ganger på svartebørsen og til slutt ender databasedumpen opp hos hederlige sikkerhetsselskaper som da deler brukernavnene og passordene (separat) med haveIbeenpwned. Dette igjen gjør at f.eks. nettleseren din kan advare deg når du på NettbutikkB prøver å bruke et passord nevnt hos haveIbeenpwned..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...