Gå til innhold

96%-tastatur med stille (mekaniske?) taster


Anbefalte innlegg

Har et eldgammelt 96%-tastatur som har gjort jobben sin, og vel så det, så det er på tide med et bytte. Jeg har vært veldig fornøyd med størrelsen og ønsker egentlig ikke noe større. Det gamle tastaturet har taster som er litt laptop-aktige uten å være fullstendig laptop.

Jeg kunne derfor tenke meg et tastatur i samme størrelse med taster som ikke lager noe særlig lyd (mekaniske?), og som samtidig har trykkemotstand (jeg kan hvile på WASD uten at de trykkes ned).

Er det noen som har noen gode anbefalinger her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen personlig erfaring med akkurat disse men som et gjett: Glorious GMMK 2 eller Keychron Q5 barebone med en passende silent type taktil switch? Min tanke er ihvertfall at taktile brytere gjør det lettere å hvile fingrene på tastene og at det har vel så mye å si som fjærmotstanden. Men YMMV.

Ser også et ferdigbygd Iqunix F97 som kommer med TTC silent brown, men har ingen kjennskap til iqunix. Denne bryteren har også fått noe blandet omtale (men ingen silent brytere kommer til å få god omtale blant tastaturreviewere som mest av alt later til å gå etter lyd...)

Bygger du opp selv og kan velge fritt så tror jeg jeg hadde valgt Durock T1 silent shrimp brytere med ett av barebonetastaturene ovenfor de har 67g fjærer som er ganske høyt (kanskje for mye det må du vurdere selv)

 

https://www.maxgaming.no/no/gaming-tastatur/f97-coral-sea-wireless-rgb-ttc-silent-brown-96-tradlos-tastatur

https://www.maxgaming.com/en/switches/t1-shrimp-silent-tactile-switch

https://www.maxgaming.no/no/gaming-tastatur/gmmk-2-96-barebone-iso-hvit

https://www.maxgaming.no/no/gaming-tastatur/q5-qmk-96-iso-barebone-knob-version-rgb-hot-swap-bla

 

Endret av sverreb
Lenke til kommentar
4 hours ago, GTHvidsten said:

@sverreb Jeg hadde faktisk tittet på iQunix F97 tidligere. Jeg er ikke så kjent med tastaturbrytere. TTC eller Cherry? Og i så fall hvilken farge (for minst klikkelyd)?

Det har blitt for mange brytere til å bare angi farge 🙂

Brytere som kalles silent i en eller annen form har gjerne puter inne i bryterne som demper der stempelet kolliderer i bryterhuset, det gjør de stillere enn andre typer.

Hvis du vil kjøpe komplett tastatur ender du da med noen veldig få valg. Stort sett cherry brun/rød i silent utgave, eller her TTC bryterne. Kjøper du barebone har du mer valg, men da blir det litt pusling for å sette det sammen. (men det er ikke vanskelig, så ikke noe å bekymre seg over), da er som sagt mitt forslag duroc bryterne jeg nevnte ovenfor. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...