Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Erfaringstråden for Ozempic og Wegovy


Gjest 73c13...d0a

Anbefalte innlegg

ilpostino skrev (15 timer siden):

Over to måneder på intensivavdelinger

Bare der har du nok brukt alt på din kvote resten av livet. Dvs at blir du mer syk nå så spar de deg ned uten noe mer behandling! 😷 😷 :evil:
Dette hvis du kun skal følge økonomene om hvordan sykehusdrift skal 'betale seg'.. 🙂
Jeg var nok absolutt heldig for min del da MINE problemer kun har kostet en akutt-innleggelse og ei uke på sykehus hvorav to døgn på intensivavdeling. Men for å ta tallene så hadde nok den uka kostet MANGE doser med Ozempic / Wegovy og også gitt meg bedre trivsel og ikke minst et lengre liv i arbeidslivet. (Nå er jeg havnet på uføretrygd, faktisk med en av grunnene nevnt som overvekt, en annen som diabetes, begge to er jeg nå på vei til å bli 'kurert' for. Bare håper at det denne gangen er PERMANENT! 🙂

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er enig med det dere skriver om at samfunnet sparer mye penger når folk går det (mye) i vekt, får lavere blodsukker osv. På en annen side er det alt for mange som synder ved å få tilbake til gamle vaner etter de har nådd målet om å gå ned i vekt. Resultater er jo at de går opp til cirka samme vekt som de hadde før. Selv om det er veldig tungt er det veldig viktig å ha varige vaner som man klorer seg fast i når man har fått ned i vekt. 

Hjernen er "gammel" of gjør det den kan for å lagre energi (fett) til det blir dårligere tider slik at kroppen kan overleve dårligere tilgang på mat. 

Kanskje typisk sykehus så har jeg vært på hurtigvirkende og langtidsvirkende insulin mens jeg har vært på sykehus. Nå er dette endret of jeg har begynt på Metaformin og der ser heldigvis ut som jeg slipper Ozempic.

Lenke til kommentar

Uke fem på Wegovy, trappet opp til 0,5 mg på onsdag og baderomsvekten lyste opp med 118 kilo i dagtidlig fra en startvekt på 128 kilo, så da var de første 10 kiloene bankers. Det innebærer selvfølgelig en svært drastisk livsstilendring å nå dette resultatet, men at slipper å gå rundt å føle at magen vrir seg fordi en er så sulten har defintivt vært en hjelpende hånd i det hele fra tidligere forsøk på slanking. De store bivirkningene som enkelte får har heldigvis latt vente på seg selv etter opptrapping :)

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Veldig bra!!  Gratulerer så langt med et lettere liv!
Da mangler du bare å gå ned 30 til da før du skal ha på deg strand-drakta..  🙂 
(JEG er ned 45 kg, omtrent samme startvekt som deg men bruker diabetes-medisinen jeg da, Ozempic... Har snart holdt på i 1,5 år og bruker 2 mg i uka 🙂 )

 

Endret av Woff
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Woff skrev (23 timer siden):

Veldig bra!!  Gratulerer så langt med et lettere liv!
Da mangler du bare å gå ned 30 til da før du skal ha på deg strand-drakta..  🙂 
(JEG er ned 45 kg, omtrent samme startvekt som deg men bruker diabetes-medisinen jeg da, Ozempic... Har snart holdt på i 1,5 år og bruker 2 mg i uka 🙂 )

 

Takker! 45 kilo av kroppen kan jeg nok tenke at en merker godt ja!

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (På 16.3.2024 den 12:09 PM):

Takker!

Jeg gleder meg på dine vegne, du vil vel rase ned når du kommer til max-dosa.. MEN det krever (som du har funnet ut) også en skikkelig innsats fra deg, Wegovy gjør ingen underverker alene. SÅ hold deg skjerpet og fortsett den fantastiske jobben du gjør!

Endret av Woff
Manglet et ord
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg pløyer faktisk ikke nyhetsoppslag, men kom over denne utrolig kjekke fyren her:
https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/tore-64-har-tatt-slankesproyter-i-ett-ar-det-er-det-skumleste/16363238/
Liker å lese om flinke folk som har erfaring på området ja!  😁:evil:
Forøvrig enda en milepæl opplevd: Nå endret vekta mi seg til å starte med tallet 7! Det betyr at jeg nå må stabilisere vekta sånn at den ikke blir for lav!
Har ingen interesse av å slå min gamle rekord på slanking som var 67 kg. Da var jeg så svak grunnet katastrofalt lite kalori-inntak at jeg svimet av for ofte. (Jeg Inntok faktisk KUN 300 kalorier i døgnet i et halvt års tid.. Alt er pinlig nøyaktig loggført!)
Hva jeg spiser nå har jeg ikke regnet på. det er nok fortsatt ganske lite..

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Fo et par uker siden ble jeg satt tilbake på Metaformin. Jeg har vært innlagt på sykehus sidne august og jeg mistenker sykehusene setter diabetikere på insulin for å slippe å forholde seg til alle medisinene som finnes. Det viste seg nyrene ikke tålte Metaformin så jeg er tilbake på langtidsvirkende insulin. Ozempic har det heldigvis ikke vært snakk om at jeg skal begynne med. Jeg tror noe av det skyldes at jeg har gått ned nesten 20 kilo siden jeg ble innlagt. nå er jeg ve nesten normalvektig.

Lenke til kommentar
ilpostino skrev (11 minutter siden):

Det viste seg nyrene ikke tålte Metaformin

Helt riktig... Var iallefall min leges mening om Metformin ja, jeg fikk akutt nyresvikt grunnet Metformin, lå på sykehus ei (helvetes)uke..

 

ilpostino skrev (13 minutter siden):

nå er jeg ve nesten normalvektig.

Jeg nærmer meg 'normalen' selv, heldigvis MED Ozempic for min del. Insulin-nivået faller hele tiden og blodsukker-verdiene er stabilt lave.

Lenke til kommentar
Woff skrev (På 24.3.2024 den 5:29 PM):

For øvrig er jo disse preparatene ikke SÅ dyre hvis vi ser hva Norge soper inn på firmaet..
https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/slanking-har-gitt-milliardavkastning-for-oljefondet/16422299/

Om alle som lider av fedme som er ca 120 000 nordmenn skulle fått medisinen ville det ha kostet staten fire milliarder i året, som er alt for dyrt i følge de som bestemmer dette. Da er det litt gøy at de drar inn 34 milliarder kroner det siste året fra selskapet som produserer medisinen. Så tatt det i perspektiv så er preparatet relativt rimelig vil jeg og si :) 

Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (22 minutter siden):

rimelig vil jeg og si

Og da tar du altså ikke med hva hver enkelt KOSTER staten..Som nevnt i tråden og ellers så er mange av disse en relativt stor utgiftspost da de for det første kanskje ikke jobber, de har legeutgifter, medisinutgifter og mye mer. Så å få denne gruppa lettere er en fornuftig kostnad for oss alle..

Lenke til kommentar

Woff GRATULERE med vekttapet! Så mye har ikke jeg tapt .... men jeg spiser stor sett hva jeg vil (eller få av kona).

Jaså, metformin er ikke bra for nyrene ..... oioi ..... og jeg som ble pumpet full med det. Vel det er jo det første man får om man har diabetis! Har tatt det i ca 10 år nå! Skulle ta 2x500mg på morgen og samme på kvelden. Men det gikk SCHEISSE!!! Istedenfor en fiss kom det litt mer ... og det var ekkelt om du må bytte undertøy og ta deg en dusj etter en slik hendelse. Så jeg fordelte dosis på 1 tablett om morgen, til lunsj, til middag og til kvelds .... da overlevde jeg bedre ;)

Nå har legen gitt meg Sitogliptin/Metformin Sandos ....... det er jammen meg en 800mg metformin tablett DIGERT :( 

Vel jeg tapte kanskje 5 av mine ca 130kg da jeg begynte med Metformin. Så kom det en vikarlege og skrev FORXIGA til meg og det gikk ytterlige 10 kg.

1 år siden fikk jeg vel OZIMPIC ... men synes ikke det hjalp noe særlig. Jada mistet litt matlyst, men vekt gikk ikke noe mer ned. Litt små kvalme en sjelden gang. 2-3x det var utsolgt siden noen influenser trengte det for å slanke seg ytterlig ;) Men de som slanker seg må vel sprøyte daglig, diabetiker tar den jo bare 1x uka. Og om du slutter da går vekta sannsynligvis opp igjen. Evig avhengig :) Derfor NOVO Nordisk i Dannmark går så bra ;) 

Nå slepper jeg å slåss om ozempic ... jeg har fått Xultophy som må sprøytes daglig og det er med insulin (og det vil vel ikke folk som må slanke seg ha). Begynte med 15enheter men må over 26 før det forhåpenligvis bevirker noe.

Har alt for høyt sukker .... men snart er vel sommern her og da kan jeg bade litt +++   Akkurat nå orker jeg ingentingen :( Slapp som bare det .... sikkert deprimert (var det ikke en bivirking av Ozempic - haha.

Få ta meg en bit trøsteSCHOKOLADE :) 

God natt! Må stå opp kl 4:20 ... skiftjobb er ikke bra for helsa!

 

Lenke til kommentar
ca119 skrev (13 timer siden):

Jaså, metformin er ikke bra for nyrene

Ser GJERNE at du diskuterer dette med legen din, det var ikke langt unna en begravelse hos meg og som vi ser også hos @ilpostino. Felleskatalogen skriver følgende:

"Ved ev. dehydrering (kraftig diaré eller oppkast, feber eller redusert væskeinntak) bør metformin seponeres midlertidig, og det anbefales å kontakte helsepersonell."

Og dette: " De vanligste bivirkningene, som kvalme, oppkast, diaré, abdominalsmerter og nedsatt appetitt, forekommer ved behandlingsstart og forsvinner spontant i de fleste tilfeller. For å forhindre disse bivirkningene, anbefales det å ta metformin i 2-3 daglige doser, for så å sakte øke dosen. Alvorlige komplikasjoner som laktacidose kan forekomme svært sjelden."

Altså kan folk reagere forskjellig på stoffet, noe ikke min fastlege forstod!

ca119 skrev (13 timer siden):

1 år siden fikk jeg vel OZIMPIC ... men synes ikke det hjalp noe særlig. Jada mistet litt matlyst, men vekt gikk ikke noe mer ned.

Ble denne brukt RIKTIG? Du trappet opp som anbefalt? JEG tar kun Ozempic en gang i uka, jeg tar riktignok 2 mg, men den hjelper utrolig bra på blodsukkernivået. Jeg er nå NESTEN stabil på 4 til 7 i verdi ved samtidig bruk av 30 enheter Insulin i løpet av dagen, jeg brukte før jeg begynte med Ozempic minst 240 enheter daglig..
Og har som en bi-effekt redusert vekta fra 125-130 kg ned til dagens 79 kg! 😊

ca119 skrev (13 timer siden):

Få ta meg en bit trøsteSCHOKOLADE

Kos deg med sjokkoen du! Jeg er ikke veldig misunnelig selv om konas sjokoladekake ER en høydare!

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Beste måten å behandle diabetes type 2 på er å kutte ned på raske karbohydrater og buffre de ved å spise grønnsaker først, eller få i seg en spiseskje eddik (f.eks eplecider eddikk i vann). Dette sinker blodsukker-spikes med opp til 75%. Trening øker musklenes lagringskapasitet for sukker, noe som reduserer blodsukker, så det er effektivt ved insulinresistens som kommer før diabetes type 2.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...