Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Anbefaling av drill til enkel hjemmebruk


Anbefalte innlegg

Mag ne skrev (10 minutter siden):

er selvsagt at alt er i søpla om få år

Og det er absolutt en uting! Min Bosh (med ledning) fungerer utrolig bra etter minst 20 år i skapet.. Sammen med en aldeles ubrukt (omtrent) Hilti som jeg tok med meg fra en tidligere arbeidsgiver.. Sammenligner de jo med ikke mindre enn tre batteridriller som alle har avgått med døden. Grunnen til at de IKKE kastes er jo at jeg KAN finne på å bytte de oppladbare cellene en dag..  (Helst ikke!) De få gangene jeg trenger en drill så er det ledningsmodellene som får oppdraget her.
Men jeg forundrer meg over alle de fantastiske tipsene TS får her uten at det er noen som har fått utredet BEHOVET noe mer konkret. Sånn jeg leste første tråden tyder jo ikke dette på noe STORT bruk og da vil jo batteri-utstyr ha store sjanser for å gå en tidlig død i møte. 😲😦

Endret av Woff
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fordelen med grønn Bosch er at det finnes utrolig mange apparater som går på samme (type) batteri; alt fra håndlyskaster over batteristøvsuger, hekksaks, drill, vinkelsliper og gud vet hva ellers. Ryobi har vel også mye men jeg er usikker om dette var tilfelle i 2007.

Bosch har forøvrig gitt fra seg eneretten for batterisystemet for en liten stund siden. Kan derfor hende at det kommer produkter på markedet som ikke er fra Bosch men passer til batteriene - eller omvendt.

Blå Bosch er for proffene (eller idioter) som torturerer utstyret sitt (*). I husholdningen og hobbyverkstedet holder grønn Bosch  lenge. Har selv begynt med gB (batteri) i 2007 og ikke kastet et eneste verktøy så langt til tross for intensiv fritidsbruk. Noen batterier gikk i elsøpla i løpet av årene, men ikke maskiner.

(*) Jeg har en 'hacket' saksejekk hvor sveivet er erstattet med en påsveist 21 mm mutter og en 19 mm på den igjen. Ikke noe problem å kjøre opp og ned en V40 under dekkskift 2 ganger i året (forutsetter ikke der dårligste batteri) med en grønn 'PSR LI-2 18'. Nåværende Tesla greier den ikke.

Endret av trikola
Lenke til kommentar

Kan ikke hjelpe med boring i mur / betong, men for boring i gips er et vanlig trebor helt fint å bruke.

Hva drill angår så er merke en personlig preferanse som hobbybruker. Jeg hadde en Makita drill en periode, men tilbehør og ikke minst tilgjengelighet var omtrent mangelvare. Så jeg driver å bytter ut utstyret, og skifter til DeWalt for alt. Kanskje ikke like "profft" som Milwaukee eller Bosch Blå, men mer enn godt nok og DeWalt selges omtrent overalt.

Jeg har en Bosch Grønn 14,4V og 18V drill, med 2 batterier og lader til hver, og en komplett Bosch utstyrskoffert jeg ønsker å få solgt.

Hva du trenger av utstyr kommer an på hvor ofte du ser for deg å bruke det. Og kraften på utstyret kommer an på hva slags prosjekter du driver med. Skal du snekre en veranda, så trenger du noe med litt mer kraft og et større batteri enn de minste modellene.

Skulle jeg erstattet hele verktøypakken min idag med ètt verktøy, hadde jeg gått for denne, DeWalt DCD791 (18V)
https://prisguiden.no/produkt/dewalt-dcd791p2-2x5-0ah-250683

Jeg har storebrormodellen, DCD991, og den er vel tung å håndtere over lengre tids bruk.

Og skal du både bore og skru mye, så vil jeg sterkt anbefale 2 verktøy så du slipper å bytte mellom bor og bit hele tiden. Og ved litt større prosjekter er en slagskrutrekker veldig praktisk i kombinasjon med en enklere drill for forboring. F.eks. DeWalt DCF887 (18V):
https://prisguiden.no/produkt/dewalt-dcf887n-uten-batteri-314013

Skal du derimot sette sammen Ikea-møbler hele dagen eller kun pusle med små skruprosjekter, så kan jeg anbefale denne, DeWalt DCF601 (12V) (OBS: denne kan ikke brukes til boring - er kun for skruing):
https://prisguiden.no/produkt/dewalt-xr-dcf601d2-2x2-0ah-524764

Lenke til kommentar
Woff skrev (1 time siden):

Og det er absolutt en uting! Min Bosh (med ledning) fungerer utrolig bra etter minst 20 år i skapet.. Sammen 
Men jeg forundrer meg over alle de fantastiske tipsene TS får her uten at det er noen som har fått utredet BEHOVET noe mer konkret. Sånn jeg leste første tråden tyder jo ikke dette på noe STORT bruk og da vil jo batteri-utstyr ha store sjanser for å gå en tidlig død i møte. 😲😦

Ts er ganske klar på at han skal feste lister og hyller i leiligheten, og han blir anbefalt borhammer som det ene av to verktøy han "trenger"😉. Jeg har hatt borhammer lenge, men har aldri tenkt på å ta den inn i stua.

Lenke til kommentar
Mag ne skrev (34 minutter siden):

men har aldri tenkt på å ta den inn i stua

MIN Hilti forblir nok i skapet den ja! Jeg har riktignok EN Makita (batteri), to Bosh (grønne skrutrekkere) og en Bosh (blå skrutrekker), men de tre siste er kun egnet til å skru pc med.. Makitaen funker bra til å bore hull i trevegg samt enkle skrujobber. Siden den er relativt NY hos meg, kun 3-4 år gammel så blir den faktisk BRUKT fem til ti ganger å året.. 🙂 

Lenke til kommentar
onkel_jon skrev (16 timer siden):

12 volt begynner vel å bli ganske gammeldags bedre å gå for 18 volts så får man litt mere krefter og.

18V er fint om du skal drive med tungt arbeid over lengere tid, feks om du skal skru 2000 terasseskruer, sage eller tilsvarende. Men til det TS øsnsker så er formfaktoren til 12V perfekt, og verktøyet blir lettere.

Lenke til kommentar

Ang merker:

Billig: Ryobi. Ikke velg noe annet enn ryobi om du skal ha budsjettutstyr. De har veldig mye forskjellig og generellt god kvalitet til prisen.

Middels proff: Blå bosch eller tilsvarende priset (Dewalt, Makita feks)

Dyrt: Milwaukee (eller Hilti om du har vunnet i lotto). Milwaukee pga de har lie mye forskjellig verktøy som ryobi.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ryobi har jeg ikke prøvd men du sparer mye penger på batteri hvis du skal ha forskjellig utstyr. På 90 og begynnelsen av 2000-tallet var det mye Hitachi og Hilti som brillierte i håndtverkerbransjen, Dewalt,Makita&Metabo var også annerkjente merker. I de siste årene virker det som Panasonic,Milwalkiee og Festo har overtatt tronen. Blå bosch'en skal visstnok ha blitt bedre men det tar jeg med en klype salt etter at jeg svidde av to maskiner på ei uke etter ei såkalt "oppdatering/forbedring" på begynnelsen av 2000-tallet. Den taklet ikke noen hull med spiraltreborr for skjultanlegg engang, skremmende!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...