Gå til innhold

Tråden for OLED monitorer


Evil-Duck

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
HåkonN skrev (2 minutter siden):

Mulig Apple har fått til det med Macbook Pro 14, men min iPad med mini-LED har skuffende mye blooming. Har en Dell XPS med OLED, og det er klasseforskjell. På enkelte mørke scener er jeg fristed til å kalle den ubrukelig. 

Da skal du se på MiniLED med 576-soner, for det er ikke noe bedre. Forøvrig ser jeg ingen blooming med min Pro 14, men mulig jeg ikke ser godt nok etter :)

Lenke til kommentar

Å skru av TPC og GSR  gjorde en stor forskjell må jeg si, det gjorde at jeg kunne skru videoområdet til begrenset og dynamisk tonetilordning av

Etter ny hdr kalibrering so endret det seg fra 350 til 750 nits.

edit, hvis man ønsker å fjerne fargeprofilen hdr kalibrering lagde så kan man gå inn på fargebehandling og under alle profiler så kan man slette dem. Deretter starte pcen og den vil gå tilbake til stock.

Endret av Musefella
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å være streamer kan være gøy, men det virker som et mareritt om man prøver å leve av det. Da må man omtrent ha tusenvis av seere hver gang man logger på. Dessuten forandrer plattformer som YouTube og Twitch sine retningslinjer omtrent en gang i måneden. Men jeg ser at mange streamere liker å ha to eller tre skjermer, gjerne en av dem i portrettmodus.

Lenke til kommentar

RGB er best, har satt min til 12bit.

Bruker også fargeprofilen under win 10 driverne til denne monitoren, har win 11 men bare legger den inn manuelt:

https://www.lg.com/ca_en/support/software-firmware?csSalesCode=48GQ900-B.AUS

Vet ikke om det gjorde så mye forskjell, eneste jeg har merket meg at jeg får melding på skjermen iblant at den trur den koblet til en Panasonic spiller.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (På 28.1.2023 den 23.35):

Fått spilt en del Dead Space remake denne helga, må bare si at OLED i dette spillet er

God Of War Perfection GIF by Santa Monica Studio

Mørke dystre spill med en del lys kontraster får virkelig et enormt løft på en god OLED skjerm

Enig. Sitter med samme setupen selv, med C2 og 4090. Dead Space Remake ser bare helt magisk ut. Hadde ikke blitt det samme med LCD, ikke i nærheten.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
bshagen skrev (På 30.1.2023 den 11.19):

Får du HDR i Chrome da? F.eks med Netflix

Bruker heller native appen for Netlfix. Alt via browser er jo rævva imo. En av fordelene å ha en faktisk TV som monitor, er at når man faktisk vil strømme innhold, så får man full kvalitet (via appene) og ikke masse kompromisser pga. rot med HDCP og riktig fargerom. Selv Plex er jo helt utdatert på desktop. Får jo ingenting av det som var bra med Plex-desktop i utgangspunktet lengre (slik som syncing av refresh rate til å matche innholdet i TV/film). 

Lenke til kommentar

Det er helt tragisk å prøve å streame filmer og serier via de forskjellige streamning tjenestene i windows, dessverre. I netflix appen får jeg ikke mer enn HD fordi jeg har en sekundær monitor tilkoblet, Disney+ og prime appen får jeg max 720P av en eller annen grunn. Så har vel egentlig bare gitt opp på hele den farsen 😅. i Plex appen får jeg i det minste native oppløsning men ja.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

YouTube er helt greit. Sjeldent at jeg må se noe i 4K HDR der. Men i det minste så får man valget der :) Så det er ikke noe stress. Tror macOS håndterer dette mye bedre. HDR blir automatisk HDR. Bruker browser og Infuse (mot Plex-Server) på MBP14, og det bare funker. 

Tok også og skrudde av 
TPC og GSR i går (har hatt service remoten i ett års tid i forbindelse med C1 ^^) og det var meget nais. Har ikke brydd meg nevnverdig over det, men at man slipper det (altså dimminga) helt, er faktisk nais. Bruker C2en også til hjemmekontor mot Macen, så da er det gull verdt å slippe dimminga. Takk for tips!

Lenke til kommentar

Litt *facepalm* for meg, jeg tenkte rett og slett ikke på at TVen har alle disse appene innebygget, har skrudd av Home-skjermen når jeg slår den på. Så da er jo HDR bedre der selvsagt :) 

Syns det er en smule kjipt å skjule taskbar heletiden, foretrekker å ha den synlig. Vurderer å ta sjansen på det. Hva tenker dere om det? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...