Gå til innhold

Forbud mot elbil for å sikre energi ved krise?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I Norge, med verdens støste elbilandel, utgjør elbilens strømforbruk vel under 1 % av totalen. I Sveits utgjør det nok betydelig mindre. Dette virker som et forslag fra noen som enten hater elbiler, eller ikke forstår seg på strømforbruk. Det er nok av mer fornuftige ting å kutte ut enn elbil-lading.

Forøvrig, om alternativet er at folk fryser ihjel, så er det selvfølgelig bedre å midlertidig forby kjøring med elbil. Men det vil åpenbart være med på å svekke tilliten til myndighetene, og i særlig grad det grønne skiftet.

 

For øvrig veldig glad jeg fremdeles har den gamle bensinbilen :) 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det første vi kan stenge ned her i Norge er strømeksporten, når magasinfyllingen blir langt under et normalår. I Støres språkbruk er visst dette nasjonalisme, og må unngås til enhver pris. Men prisen skal det norske folk betale. 

Forøvrig er vel elekrifiseringen av alt mulig, inkludert oljeinstallasjoner, en ganske tvilsom gesjeft. Det er grønn galskap. El-bilene utgjør ikke noen stor trussel ennå.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (36 minutter siden):

Dette var i den tiden da de tilsynelatende la ned ett atom- eller kullkraftverk til dagen, for å støtte Putins innsats for å fryse Europa.

Dette var den grønne støtten for at Putin skulle få makt over Europa, slik at han kunne kalkulere med at erobringen av Ukraina skulle gå smertefritt. En grov feilvurdering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Deechon skrev (På 5.12.2022 den 15.26):

Aktuell artikkel: https://www.tv2.no/broom/vekker-oppsikt-vil-forby-privatpersoner-a-kjore-elbil/15331170/

 

Nå er det ikke direkte relevant for norge enda, men spørsmålet bunner i hvor langt kan et land tøye strikken mot sine egne innbyggere for å sikre energi i tøffe tider.

Hva er folks tanker om dette? 

Nå er det viktig å huske på at denne energikrisen hovedsaklig er en fossilenergikrise. Det er mangel på gass pga putin forsøker å fryse ut Europa og mangel på olje pga diktatorer i opec kutter i produksjonen for å hjelpe putin. 

Strømprisene blir bare høye pga de har lyttet for mye til Putin og Ola Borten Moe, og satset for mye på gass istedet for å følge det grønne skiftet og bygge ut mer solcelletak og vindkraft.

Siden en elbil ladet med dieselaggregat bruker mindre diesel enn en dieselbil på samme strekning så bør man kanskje heller forbeholde dieselen til aggregater? 

Det er mange bedrifter som har reservekraftaggregat som kan kjøres for å produsere strøm hvis det blir helt krise.

Lenke til kommentar

Årsaka til problema er vel at ein har forsømt- og lagt ned atomkraft over mange år og i staden gjort seg avhengig av russisk gass. Vindkraft er både ustabil og omstridd, og produserer ikkje ein kald vinterdag når det ikkje bles. Sol- og vindkraft vil aldri kunne erstatte atomkraft som energikjelde, og ein er avhengig av magasinert vasskraft som balansekraft. I Sverige er det no gått så langt at det er fare for utkopling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...