Gå til innhold

The Witcher-serien fortsetter uten Henry Cavill som Geralt


Anbefalte innlegg

Felvinter skrev (14 minutter siden):

Numenör er vel strengt tatt ganske likt slik det vises i bøkene. Du vet at numenorerne dør én mass fordi de angriper Valinor?

Nei. Numenor i Tolkiens univers er toppen av kultur for menneskeætten. Her er de redusert til MAGA-tilhengere. 

Ar-Pharazon ledet en hær til Mordor som var så mektig at Sauron selv kom ut fra Barad dur og bøyde kne. Han ble tatt med til øya og byen Armenelos hvor han klarte å sjarmere seg frem og etter hvert fikk Pharazon og hans tilhengere til å tilbe Morgoth. Han kom altså ikke på en flåte på motsatt side av kontinentet som i serien. 

For øvrig var ogs Elendil en leder av The Faithful og var 2,5 meter høy. Her en han "kun" en kaptein med en usikker og guttunge som sliter med å finne sin plass. Han rømte Numenor med familien, båret på Manwes vinder, da Pharazon og co gikk til angrep på Valinor som du sier. Sauron hygget seg på øya, men kroppen hans ble knust da Numenor ble styrtet og ånden hans reiste tilbake til Mordor, ute av stand til å skifte ham igjen. Deretter ser han kun ut som denne store, rustningskledde skikkelsen. 

Så elementer er riktig, men de var ikke lett overtalte romere som denne serien fremstiller de. 

Endret av Revie
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Felvinter skrev (4 minutter siden):

Det er helt legitimt det. Jeg liker ikke Rings of Power jeg heller. Men det har ingenting med en ikke-eksisterende «woke»-agenda å gjøre. Det er bare folk som vil nøre opp om en fiktiv kulturkrig som bruker de argumentene. 

Siden både du og Regensburg kommer med personlige erfaringer, kan jeg også komme med min egen. Min oppfatning er at problemene med serien hovedsakelig bygger på manus, skuespill og regi. Ikke hudfarge, jf det jeg skriver om House of the Dragon. 

Rasisme forekommer, det skal jeg ikke påstå at det ikke gjør, men det kan like fullt være legitimt å diskutere race- eller genderswap (grusomme ord for øvrig) uten at dette i seg selv er verken rasisme eller kvinnehat. Når man i tillegg ikke diskuterer dette, er det slitsomt at man ofte først må gjennom dette hinderet over en tid, før man igjen kan prøve å diskutere det kunstneriske.

Det er derimot den agendaen flere av studioene bruker for alt det er verdt mot en bred fanbase. Folkene bak Woman King har jo til og med prøvd seg med dette, når de nå vasker historien rundt slavehandlerne de portretterer. Er det rart at mange av disse produksjonene feiler? Fansen er fienden fra dag en, eller når enkelte - også mange mørke - kritiserer hvitvaskingen (sorry) av en grusom historie, så blir de direkte angrepet!?

Woke er et ord jeg helst ikke vil bruke, ettersom jeg føler det er for ladet umiddelbart når folk leser det. Likevel, alt som er woke (i den grad ordet brukes i dag) er ikke nødvendigvis dårlig. Tvert imot, The Matrix er en av mine favorittfilmer. Om ikke den er woke, så er vel ingenting det. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Felvinter skrev (4 minutter siden):

Dette har jeg aldri tenkt på i serien. Man ser vel det man vil se. 

Mener du at du ikke så noe i "The elves are coming to take our jobs?" Dette var da så innlysende man kan få det, men man overser ser kanskje det man vil?🙂

Endret av Revie
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det har vel kanskje de fleste som er interessert fått med seg allerede, men CD Projekt Red har annonsert en remake at The Witcher (utviklet av et annet studio), et spill i samme universet i samarbeid med et annet studio og en helt ny trilogi laget på Unreal Engine 5. 

Det kan godt være disse nyhetene også er litt leie for polakkene. Bøkene har utvilsomt blitt mer populære utenfor Polen grunnet spillene og TV-serien er et resultat av det selv om den ifølge HC skulle være basert på bøkene. En stor serieproduksjon ved siden av er derimot neppe skadelig publisitet. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QB4VTZbn
BeThomas skrev (På 30.10.2022 den 10.07):

Jeg kan prøve å gi deg ett eksempel om du synes woke er ett vanskelig begrep å forstå.

Game of thrones var ikke woke. På tross av at serien flyter over av gode kvinnelige karakterer. Arya, Sansa, Cersei, Brienne...listen er lengre, men den er full av kvinner og jenter som er mer enn ett mannlig "anheng" eller en romantisk interesse. Og viktigst av alt, de er alle godt skrevne og tredimensjonale karakterer. Med gode og dårlige sider. Aldri fremstilt som bedre enn menn, samtidig som at menn ikke er fremstilt som bedre eller dårligere enn dem. Det at de er kvinne er kanskje det minst interessante med dem.

Rings of Power er woke. Ta Galadriel selv for eksempel. I litteraturen er hun i stor grad en politisk leder. I Rings of Power er hun best i alt, hun er den som må redde de patetiske mennene hun har med på tokt fra ett istroll, hun er den eneste som "forstår" at faren ikke er over, hun er e den som har ide til hvordan man kan smi de magiske ringene (selv om hun ikke er noen artisan, og alvesmedene perfeksjonerer sin kunst gjennom årtusener.....). Hun er en patetisk flat karakter, kun ett kjøretøy for en politisk agenda som sier at damer kan gjøre alt menn kan og gjerne bedre også.

En burde ikke trenge voldsom analytisk evne for å se at i visse serier eller filmer så skinner denne politikken smertefullt gjennom, og stort sett alltid på bekostning av en god historie eller mer interessante karakterer.

Angående Witcher oppfattet jeg ikke andre sesongen som voldsomt politisk preikende, for jeg er ikke av den oppfatning at sterke kvinnelige karakterer er woke i seg selv, men det er ikke til å stikke under en stol at mye tid ble brukt på heksene og deres utvikling. Ikke noen krise i seg selv, da det er flere politiske krefter (in universe) i witcher som prøver på forskjellige ting, men Cavill har nok bedre oversikt enn hvermannsen over hvilken retning Witcher er på vei. Om han ikke likte det han så, så stoler jeg på Cavill. Han har gått i bresjen for å skape en fantasy serie som faktisk tar kildematerialet sitt seriøst. Som er mer enn hva man kan si om både Wheel of time og Rings of power.

Edit: Diskusjon spiste formateringen. + kommentar om Wheel of time.

Angående Wheel of time er det kanskje spesielt tragisk, da bøkene etter min mening kanskje er den mest feministiske (i positiv forstand) fantasy serien som er skrevet. Verdenen er full av mektige kvinnelige organisasjoner. Alt fra The Womens circle i landsbyene, til den internasjonale og styrende organisasjonen i det Hvite tårnet. Andor er styrt av en dyktig dronning, og blandt Aielene er det kvinnene som i realiteten styrer i alt bortsett fra navn. 

TV serien roter dette fullstendig til siden feminismen kommer fra karakterene selv i stedet for forfatteren. Mennene fremstår i stor grad som ubrukelige kløner mens kvinnene ordner alt. I bøkene er inntrykket at kvinnene rister på hodet over mennene, og mennene ler av kvinnene. Hvert kjønn har det klassiske problemet med å forstå hverandre, men det kommer kun til syne når de er i "sin egen leir". I serien blir overlegenheten til kvinner preiket ganske universalt. 

Takk, du skrev hva jeg ikke gadd å skrive. :)

Aktivismen i dagens filmer og TV-serier er utrolig oppe i dagen, hvis man er nogenlunde våken og reflekterer kritisk over hva man har fått servert av Hollywood og co de siste 6-7 årene. Men for all del, hvis noen synes Kurtzman-Star Trek, Rings of Power og Disney Star Wars m.m. er filmatiske genistreker, greit for meg.

Disney Star Wars-trilogien fikk meg til å innse at ting var forandret (filmene ydmyket og tok livet av begge de trad. mannlige heltene i serien, med en ny og ukarismatisk Mary Sue-karakter hvis hovedfunksjon var å bagatellisere Luke og Han. I tillegg var det et utrolig rotete og usammenhengende manus. Det ble heller ikke fulgt en overordnet plan for trilogien, hverken etter første eller andre film. Det viser bare en komplett gi f***-holdning til fansen, fra en stadig mer arrogant Hollwyood-elite.

 

Revie skrev (På 30.10.2022 den 11.34):

Det har vel kanskje de fleste som er interessert fått med seg allerede, men CD Projekt Red har annonsert en remake at The Witcher (utviklet av et annet studio), et spill i samme universet i samarbeid med et annet studio og en helt ny trilogi laget på Unreal Engine 5. 

Etter hva jeg har sett fra CDPR nylig, så er mine forventninger lavere mht. fremtidige Witcher-spill. De fleste sentrale personene som utviklet Witcher 3 er nå borte fra selskapet, og nå fremstår de mer som et typisk vestlig ESG-promoterende AAA-selskap a la Ubisoft. 

Endret av Slettet-QB4VTZbn
Lenke til kommentar
Geir T skrev (24 minutter siden):

Etter hva jeg har sett fra CDPR nylig, så har mine forventninger definitivt blir lavere til fremtidige Witcher-spill. De fleste sentrale personene som bidro til å utvikle Witcher 3 er nå borte fra selskapet, og nå fremstår de stadig mer som et typisk vestlig ESG-promoterende AAA-selskap a la Ubisoft. 

Jeg syns i det hele det er litt rart at de går på med så mange nye spill. Greit nok, remaken og et av de øvrige skal utvikles av andre studioer, men en ny trilogi er spenstig etter Cyberpunk 2077. Også Witcher 3 hadde problemer ved lansering. 

Nå er dog Cyberpunk revitalisert og uten å ha spilt særlig mange timer i spillet selv, virker fansen endelig å være bra fornøyd og det er mange brukere. Drahjelp av serien på Netflix selvsagt, men også etter patch 1.6.

Det går an å redde inn dårlige lanseringer, men det er klart at man ikke kan bruke denne strategien gang på gang. Det er synd at både kreativitet og polish stadig må vike for Q-rapporter. Utrolig at man ikke ser hvordan slike styreromsvalg skader et selskaps rykte og salg på sikt. 
 

Lenke til kommentar
BeThomas skrev (4 timer siden):

Her er du vel på like tynn grunn som Regenburg. Påstand mot påstand. Personlige erfaringer kanskje? Lite relevant i den store sammenheng. Hvordan definerer man nerdekultur? De som syter på twitter? De som spiller MTG? De som synes dataspill er fett?

Ekte rasisme er forsvinnende sjeldent. Heldigvis. 

Det er ikke påstand mot påstand.

Det ligger til den som hevder at det finnes en betydelig rasistisk del av fanbasen må kunne bevise dette. Jeg kan ikke bevise at den -ikke- finnes, da man ikke kan bevise en negativ. Dama di kan f.eks. ikke bevise at hun -ikke- har sugd Alex Rosên. 

Just saying.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Geir T skrev (2 timer siden):

Takk, du skrev hva jeg ikke gadd å skrive. :) Blir lei av å gjenta det helt åpenbare, inkludert overfor de sedvanlige 2-3 stråmann-rabulistene. 

Aktivismen i dagens filmer og TV-serier er så utrolig oppe i dagen, hvis man er nogenlunde våken og reflekterer kritisk over hva man har fått servert av Hollywood, Netflix og co de siste 6-7 årene. Men for all del, hvis noen synes Kurtzman-Star Trek, Rings of Power og Disney Star Wars m.m. er filmatiske genistreker, greit for meg.

Disney Star Wars-trilogien fikk meg til å innse at ting har blitt forandret (filmene ydmyket og tok livet av begge de tradisjonelle mannlige heltene i serien, med en ny og ukarismatisk Mary Sue-karakter hvis hovedfunksjon var å bagatellisere Luke og Han. I tillegg var det et utrolig rotete og usammenhengende manus. Det ble heller ikke fulgt en overordnet plan for trilogien, hverken etter første eller andre film. Det viser bare en komplett gi f***-holdning til fansen, fra en stadig mer arrogant Hollwyood-elite.

 

Etter hva jeg har sett fra CDPR nylig, så har mine forventninger definitivt blir lavere til fremtidige Witcher-spill. De fleste sentrale personene som bidro til å utvikle Witcher 3 er nå borte fra selskapet, og nå fremstår de stadig mer som et typisk vestlig ESG-promoterende AAA-selskap a la Ubisoft. 

Dette blir for dumt. Legitim kritikk av syltynne meninger avfeies som stråmenn. I stedet for å svare på noe som helst gjentar du bare ekstremt tynne argumenter du har hørt fra middelmådige YT-kanaler.

Jeg liker ikke engang Star Wars-filmene, men argumentene kan ikke få stå uten motstand.

Ingen plan for trilogien? Åpenbart. Akkurat som George Lucas ikke hadde en plan for sin egen trilogi. Luke og Leia var ikke ment å være søsken, Darth Vader var ikke ment å være faren deres, Ewoks ble til fordi Wookie-drakter ble for dyre. Hele forløpertrilogien er så full av motsigelser at den originale trilogien slår sprekker og kollapser under sin egen vekt.

Og Mary Sue-argumentet? Ska me sjå. Luke Skywalker, Harry Potter, Batman, Superman, James Bond, Aragorn, John Wick etc. Alle er tilnærmet udødelig så lenge historiene trenger at de er det. De har alltid rett og gjør alltid rett, vinner alle slag/kamper og har en naturlig nådegave som gjør de til de beste menneskene i verden. Hvis noe galt faktisk skjer med de kommer de uansett alltid tilbake og redder dagen. Akkurat som med Rey.

Jeg hater at moderne «fans» av ting alltid skal ha ting forklart i hjel. «mEn vI hAr iKke seTt hEnNe trEne». Nei, og hva så? Det er en barnefilm ment for barn, akkurat som alt annet av Star Wars. Hvem kritiserte forløpertrilogien? Jo, menneskene som så de originale filmene som barn og elsker de, og som var blitt voksne da forløperne kom ut. Hvem kritiserer de nye filmene? De som var barn da forløperne kom ut og elsket de, og som var blitt voksen da de nye filmene kom ut. Tror du virkelig foreldrene til unger på 70-tallet elsker Star Wars og mente dette var dyp historiefortelling? Selvfølgelig ikke. De mente dette var syltynn tullball for småunger. Gratulerer, du har blitt foreldrene dine. 

Men det er fåfengt å diskutere dette. Elendige YT-kanaler (la meg gjette, du ser på Critical Drinker) har gjort sitt beste for å overbevise deg om at kulturkrigen er i gang for fult, og at Hollywood vil hvite, heterofile menn til livs bare fordi det er noen flere kvinnelige hovedroller nå til dags.

Hvis du ser en kritikk i deg selv i all moderne kultur er det fordi du har blitt trent opp til å se det, selv der det ikke eksisterer. Dette er ikke et nullsumspill. Det er nok å ta av for alle. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (49 minutter siden):

Det er ikke påstand mot påstand.

Det ligger til den som hevder at det finnes en betydelig rasistisk del av fanbasen må kunne bevise dette. Jeg kan ikke bevise at den -ikke- finnes, da man ikke kan bevise en negativ. Dama di kan f.eks. ikke bevise at hun -ikke- har sugd Alex Rosên. 

Just saying.

For en usmakelig måte å argumentere på. Uhøflig, usaklig og vulgær.

Ikke akkurat overrasket over meningene dine når jeg ser hva du klarer å lire av deg. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Felvinter skrev (1 time siden):

Dette blir for dumt. Legitim kritikk av syltynne meninger avfeies som stråmenn. I stedet for å svare på noe som helst gjentar du bare ekstremt tynne argumenter du har hørt fra middelmådige YT-kanaler.

Jeg liker ikke engang Star Wars-filmene, men argumentene kan ikke få stå uten motstand.

Ingen plan for trilogien? Åpenbart. Akkurat som George Lucas ikke hadde en plan for sin egen trilogi. Luke og Leia var ikke ment å være søsken, Darth Vader var ikke ment å være faren deres, Ewoks ble til fordi Wookie-drakter ble for dyre. Hele forløpertrilogien er så full av motsigelser at den originale trilogien slår sprekker og kollapser under sin egen vekt.

Og Mary Sue-argumentet? Ska me sjå. Luke Skywalker, Harry Potter, Batman, Superman, James Bond, Aragorn, John Wick etc. Alle er tilnærmet udødelig så lenge historiene trenger at de er det. De har alltid rett og gjør alltid rett, vinner alle slag/kamper og har en naturlig nådegave som gjør de til de beste menneskene i verden. Hvis noe galt faktisk skjer med de kommer de uansett alltid tilbake og redder dagen. Akkurat som med Rey.

Jeg hater at moderne «fans» av ting alltid skal ha ting forklart i hjel. «mEn vI hAr iKke seTt hEnNe trEne». Nei, og hva så? Det er en barnefilm ment for barn, akkurat som alt annet av Star Wars. Hvem kritiserte forløpertrilogien? Jo, menneskene som så de originale filmene som barn og elsker de, og som var blitt voksne da forløperne kom ut. Hvem kritiserer de nye filmene? De som var barn da forløperne kom ut og elsket de, og som var blitt voksen da de nye filmene kom ut. Tror du virkelig foreldrene til unger på 70-tallet elsker Star Wars og mente dette var dyp historiefortelling? Selvfølgelig ikke. De mente dette var syltynn tullball for småunger. Gratulerer, du har blitt foreldrene dine. 

Men det er fåfengt å diskutere dette. Elendige YT-kanaler (la meg gjette, du ser på Critical Drinker) har gjort sitt beste for å overbevise deg om at kulturkrigen er i gang for fult, og at Hollywood vil hvite, heterofile menn til livs bare fordi det er noen flere kvinnelige hovedroller nå til dags.

Hvis du ser en kritikk i deg selv i all moderne kultur er det fordi du har blitt trent opp til å se det, selv der det ikke eksisterer. Dette er ikke et nullsumspill. Det er nok å ta av for alle. 

Jeg elsker Star Wars. 

Men å påstå at The Last Jedi er noe annet enn en drittfilm er på nivå med å forsvare The Phantom Menace og Attack of the Clones som gode filmer. 

At det er barnefilmer er et argument som er slått ihjel 100 ganger. Alle star wars filmene siden Force Awakens er rated pg 13 ifølge IMDB. Den opprinnelige trilogien hadde vel aldersgrenser mellom 12 og 15 år i skandinavia. Altså filmer for tenåringer.

Man senket alderen til demografien man sikte på etter det eventyrlige leketøyssalget etter Shadows of The Empire på 1990 tallet, en release av alt rundt en star wars film,  minus selve filmen (selv trailer laget de). 

Barnefilm blir misvisende. I så fall, hvorfor er Empire Strikes back så høyt rangert og elsket (sammenligne med Return of the Jedi som er viden ansett som en mangelfull film).

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, BeThomas said:

Rings of Power er woke. Ta Galadriel selv for eksempel. I litteraturen er hun i stor grad en politisk leder. I Rings of Power er hun best i alt, hun er den som må redde de patetiske mennene hun har med på tokt fra ett istroll, hun er den eneste som "forstår" at faren ikke er over, hun er e den som har ide til hvordan man kan smi de magiske ringene (selv om hun ikke er noen artisan, og alvesmedene perfeksjonerer sin kunst gjennom årtusener.....). Hun er en patetisk flat karakter, kun ett kjøretøy for en politisk agenda som sier at damer kan gjøre alt menn kan og gjerne bedre også.

Isåfall er nesten alle heltefortellinger siden tidenes morgen "Woke". Helten som den eneste som forstår hva som foregår og som den eneste som kan fikse opp i problemene finnes i stort sett alle liknende historier. 

 

8 hours ago, Revie said:

Likevel, Jordan skrev ikke dette ut fra et dårlig kvinnesyn. Tvert imot, han har tydeligvis høy kjærlighet til kvinner. Han uttalte vel også en gang at han elsket hvordan de pratet om ting, sikkert derfor enkelte av bøkene er indre samtaler om hva blikk betyr eller lange avklaringer om gevanter og smykker. 

Han har kanskje ikke dårlig kvinnesyn, men lurer på om han noensinne har møtt en kvinne. Jeg tror aldri jeg har lest en bokserie med svakere kvinneskikkelser. For meg er det et mysterium at folk har orket å lese alle bøkene hans.

 

1 hour ago, Regenburg said:

Barnefilm blir misvisende. I så fall, hvorfor er Empire Strikes back så høyt rangert og elsket (sammenligne med Return of the Jedi som er viden ansett som en mangelfull film).

Empire er vel den eneste av de gamle filmene der Lucas ikke skrev manus selv. Det førte til at den er mer voksen enn de andre filmene, og spesielt dialogen er langt bedre. Så hjelper nostalgien til samtidig som folk rett og slett blir lei når hollywood lager oppfølger nr 5000.

Endret av Reg2000
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QB4VTZbn
Felvinter skrev (5 timer siden):

Dette blir for dumt. Legitim kritikk av syltynne meninger avfeies som stråmenn. I stedet for å svare på noe som helst gjentar du bare ekstremt tynne argumenter du har hørt fra middelmådige YT-kanaler.

Jeg liker ikke engang Star Wars-filmene, men argumentene kan ikke få stå uten motstand.

Ingen plan for trilogien? Åpenbart. Akkurat som George Lucas ikke hadde en plan for sin egen trilogi. Luke og Leia var ikke ment å være søsken, Darth Vader var ikke ment å være faren deres, Ewoks ble til fordi Wookie-drakter ble for dyre. Hele forløpertrilogien er så full av motsigelser at den originale trilogien slår sprekker og kollapser under sin egen vekt.

Og Mary Sue-argumentet? Ska me sjå. Luke Skywalker, Harry Potter, Batman, Superman, James Bond, Aragorn, John Wick etc. Alle er tilnærmet udødelig så lenge historiene trenger at de er det. De har alltid rett og gjør alltid rett, vinner alle slag/kamper og har en naturlig nådegave som gjør de til de beste menneskene i verden. Hvis noe galt faktisk skjer med de kommer de uansett alltid tilbake og redder dagen. Akkurat som med Rey.

Jeg hater at moderne «fans» av ting alltid skal ha ting forklart i hjel. «mEn vI hAr iKke seTt hEnNe trEne». Nei, og hva så? Det er en barnefilm ment for barn, akkurat som alt annet av Star Wars. Hvem kritiserte forløpertrilogien? Jo, menneskene som så de originale filmene som barn og elsker de, og som var blitt voksne da forløperne kom ut. Hvem kritiserer de nye filmene? De som var barn da forløperne kom ut og elsket de, og som var blitt voksen da de nye filmene kom ut. Tror du virkelig foreldrene til unger på 70-tallet elsker Star Wars og mente dette var dyp historiefortelling? Selvfølgelig ikke. De mente dette var syltynn tullball for småunger. Gratulerer, du har blitt foreldrene dine. 

Men det er fåfengt å diskutere dette. Elendige YT-kanaler (la meg gjette, du ser på Critical Drinker) har gjort sitt beste for å overbevise deg om at kulturkrigen er i gang for fult, og at Hollywood vil hvite, heterofile menn til livs bare fordi det er noen flere kvinnelige hovedroller nå til dags.

Hvis du ser en kritikk i deg selv i all moderne kultur er det fordi du har blitt trent opp til å se det, selv der det ikke eksisterer. Dette er ikke et nullsumspill. Det er nok å ta av for alle. 

Wow, snakk om rote seg inn i en orkan av selvmotsigelser. For å være helt ærlig, så vet jeg knapt hvor jeg skal starte, fordi det er så mange logiske brister i ditt innlegg. Hvis du virkelig ikke klarer å se en kvalitativ forskjell på den originale SW-trilogien og Disney-trilogien, da vet jeg ikke hva jeg skal si.

Dessuten å påstå at det ikke er en kulturkrig i USA (især fra 2017 og framover i filmer/TV-serier etter at Trump ble president), viser bare din uvitenhet, eller manglende vilje til å innse realitetene for å vinne et argument. Alt du trenger å gjøre er å lese Twitter-kontoene til sentrale folk i Disney, Netflix, og Hollywood generelt, hvis ikke selve TV-seriene og filmene skulle være åpenbare nok.

Lenke til kommentar
Geir T skrev (27 minutter siden):

Wow, snakk om rote seg inn i en orkan av selvmotsigelser. For å være helt ærlig, så vet jeg knapt hvor jeg skal starte, fordi det er så mange logiske brister i ditt innlegg. Hvis du virkelig ikke klarer å se en kvalitativ forskjell på den originale SW-trilogien og Disney-trilogien, da vet jeg ikke hva jeg skal si.

Dessuten å påstå at det ikke er en kulturkrig i USA (især fra 2017 og framover i filmer/TV-serier etter at Trump ble president), viser bare din uvitenhet, eller manglende vilje til å innse realitetene for å vinne et argument. Alt du trenger å gjøre er å lese Twitter-kontoene til sentrale folk i Disney, Netflix, og Hollywood generelt, hvis ikke selve TV-seriene og filmene skulle være åpenbare nok.

Har man noen gang sett flere hersketeknikker og stråmenn på så få setninger? Skal du kaste rundt deg påstander om at ting er selvmotsigende og har logiske brister må argumentet være bedre enn din subjektive vurdering av hvilke filmer du mener er best.

«Kulturkrigen» eksisterer bare fordi folk som Ben Shapiro og Jordan Peterson og deres likesinnede er avhengig av at  folk er uenige om ting, og gjerne at de hater hverandre.

Tar man faktisk et steg tilbake og snakker med ordentlige mennesker, ikke bare leser på Twitter, så får man øynene opp for at de aller fleste er enige om det aller meste, uavhengig av hvor de befinner seg på det politiske spekteret.

Ærlig talt, dette var tynn suppe. Tenk deg litt om før du skriver igjen. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Har ikke sett The Witcher-serien, men tror jeg skal prøve meg på første sesong, siden jeg liker fantasy-sjangeren. Ellers tror jeg det er en vanskelig tid for film og seriebransjen, som en kommentar til diskusjonen ovenfor. Det var vel alltid sårbart, fordi bransjen har vært avhengig av personer som bryter 10 000 timers regelen, altså 10 000 timer med trening, og slike personer eksisterer ikke lenger, kanskje på grunn av Internett eller på grunn av endringer i kulturen og økonomien. Dermed faller kvaliteten innen film og serier som en stein. Skuespill, musikk, manus, alt blir dårligere. Musikkindustrien gjennomgår det samme. Ikke noe problem hvis man bare justerer forventningene. Men mange har ikke justert forventningene, og blir dermed misfornøyde og skuffet, fordi de sammenligner dagens filmer med hvordan det var før. Det har noe med at markedet gjerne består av middelaldrende menn. Dagens barn og ungdom er likevel tapt for film og serieskapere, de har gått over til gaming, YouTube og sosiale medier. Kvaliteten på spill går opp, det er en positiv utvikling der. Så ja, en æra er over, Hollywood er historie, og verden forandrer seg. 

Lenke til kommentar
Geir T skrev:
Tabris skrev (2 timer siden):

Dette forstår jeg ikke. Henry Cavill elsket den rollen. Fansen elsket ham i den rollen. 

Hva skjedde?

The Witcher-serien ble offer for det samme som de fleste sci-fi og fantasi-serier i disse dager - politisk korrekthet og feminist-aktivisme. Serien har både en inkompetent showrunner og svake manusforfattere som hverken respekterer eller forstår grunnmaterialet tilstrekkelig, og reduserte Geralt til en sidekarakter i sin egen serie - især i sesong 2, til fordel for "strong female" karakterer, dvs. Jennifer. Det hele blir bare idiotisk, og jeg er glad Henry Cavill trekker seg fra serien. Han er for god for Lauren Schmidt-Hissrich og co. Det blir vel også lettere å trekke seg, når han igjen fikk rollen som Superman..

edit: https://www.thegamer.com/the-witcher-writers-actively-disliked-books-games/

Off... er så kjedelig å lese innlegg fra folk som mener så mye, men kan så lite... Witcher-bøkene fokuserer ikke utelukkende på Geralt. Er faktisk store deler, spesielt i de første novellene - som både sesong 1 og 2 er basert på, som han nesten ikke er til stede.
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...