Gå til innhold

Over 50 strømforslag fra opposisjonen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Trond B. A. skrev (5 minutter siden):
Snowleopard skrev (1 time siden):

@WencheJensen påstod politikere hovedsakelig bare var broilere og offentlige ansatte,

Det er hun sannelig ikke alene om.

Sikkert ikke. Men det stemmer jo ikke. At det kanskje er en overvekt av de i de øverste posisjonene, kan godt stemme, men politikere er også de folkevalgte ute i distriktene, og der er normalen at man jobber i tillegg til å delta i politikken.

Trond B. A. skrev (8 minutter siden):
Snowleopard skrev (1 time siden):

Og "hun" har dessuten bare postet masse fordommer som "hun" ikke har grunnlag for. 

Og du har den endelige sannhet? Dine fordommer er mye bedre enn hennes; de som mener noe annet enn deg har ikke "grunnlag" for sine meninger. Ja, ja, deg om det.

Jeg har ikke sagt at jeg har svaret på alt. Men påstander som man ikke engang trenger å lete for å finne motargumenter på fordi de bare surt oppgulp, er lett å avvise. Om det menes det er hold i kommentarene, så er det jo bare å vise til hvor man finner grunnlaget for påstanden. Det er ikke engang forsøkt å dokumentere påstandene.

Trond B. A. skrev (11 minutter siden):
Snowleopard skrev (1 time siden):

ved å ta en liten del av et større innlegg for å lage et poeng,

Det gjør både du, jeg og "nesten alle" andre som debatterer her.

Det er det sikkert mange som gjør. Blir ikke mer rett av det. Og spesielt når dette fører til at man kommer med en påstand som det bare er å se på opprinnelig kommentar, at er feil og forsøk på fabrikkering av "bevis".

Trond B. A. skrev (13 minutter siden):
Snowleopard skrev (1 time siden):

"Hun" tok til og med og kalte meg for politiker, 

Vel, det var du selv som skrøt av den posisjonen i et tidligere innlegg.

Jeg fortalte at jeg har drevet med politikk i ungdommen. Den gang da. Aldri sagt at jeg satt i noe kommunestyre eller noen utvalg, som jeg ihvertfall mener er et minimum av krav for å kunne kalles en politiker.

 

Trond B. A. skrev (15 minutter siden):

Jeg er forøvrig enig med henne, når man ser hvordan de oppfører seg så er det ikke noe å være stolt av.

Det er selvsagt helt greit å ha sine egne meninger om dette, og enkelte politikere har gjort seg vel fortjent i kritikken. Jeg har og gitt kritikk for den hodeløse tappinga av vannmagasinene når man opplever lite nedbør, og allerede hadde lav magasinstand for årstiden å være, allerede på høsten -21. Og den suverenitetsoverdragelsen over egen vannkraft, er skammelig.

Her har politikerne blitt forledet av rådgivere fra Statskraft og Statsnett, samt NVE, som alle har hatt egennytte av å presse prisene opp og selge uten å reelt sett tenke på hvilket nivå man bør ha på vannstanden. Og jeg tror politikerne har blitt forledet av de enorme inntektene som er tatt inn, uten å se på at man er i ferd med å kollektvt knekke økonomien for både folket og bedriftene som skal lever oss varer og tjenester.

Men jeg synes nå likevel at det er politikken som skal kritiseres, og ikke komme med generaliserende vissvass. Da forsvinner seriøsiteten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Svein M skrev (4 timer siden):

Her har jeg et par forslag

1. Makspris. Sett en høy makspris på f.eks 1 kr, så hindrer en at prisene blir for høy.

2. Endre systemet til å gi lave priser innenlands og at eksport prisen ikke påvirker innenlandsprisen (toprissystem).

Tenker akkurat det samme. Kapasiteten til eksportkablene skulle vært trukket ut av den totale produksjonen i et område, så kunne både innenlands- og utenlandskunder kjempe om denne strømmen uten å påføre strømprissmitte over på den gjenværende kapasiteten i området.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

oppsumere stortingsdebatten hittil, så viser det vel (som forventet?) at det er skyttergrav-diskusjoner som antagelig ikke får regjeringa til å forandre særlig på kursen.

* det vil ikke bli gjort noe med selve grunnårsaken til problemet, nemlig at at gasspris/forbruk i EU styrer at norsk vannkraft til 12 øre, til norske husholdninger skal koste 4-5 kroner.

* det vil ikke bli gjort noen med hvordan Nordpool fungerer, der EU-markedspris gjelder all kraft tilgjengelig selv om det i teorien kun ble eksportert 1 kW

ellers så var forslaget fra SV og Rødt interessant, -de vil ha en mer sosial strømstøtte ordning i tre trinn, der man får mest støtte for et basisforbruk på inntil 1000 kWh pr. mnd. og så gradvis mindre på de neste to trinnene. Dvs. de som har høyest forbruk og best økonomi vil få litt mindre enn i dag, mens lave inntekter vil få høyere kompensasjon. (ifølge SSB forbruker høy-inntekt husholdninger dobbelt så mye strøm som lav-inntekt husholdning) I tillegg er det de med høyest inntekt som har best mulighet til å foreta Enøk-tiltak.

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...