Gå til innhold

Kjøleskap i kald garasje?


Anbefalte innlegg

Jeg forstår det slik at de fleste nyere kjøleskap ikke tåler å stå i kalde rom på grunn av kjølegassene som brukes. Hva skjer da når det blir for kaldt i rommet? Ødelegges kjølskapet da, eller er det kun kjøleeffekten som reduseres? Jeg har et kjøleskap med gassen R134a. Hvor kaldt kan det da være i rommet før det skjer noe galt? De eldste kjøleskapene hadde vel stort sett freon gass, og hvor mye kulde tålte de?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I utgangspunktet så skal kjøleskap minst tåle temperaturen de prøver å oppnå inne i skapet!
Og skulle det bli kaldere enn det i rommet (altså under 4 grader), så trenger du jo ikke kjøleskap lenger...
Motoren må jobbe mer jo varmere det er i rommet; Så jo nærmere innstilt kjøletemperatur selve rommet blir, jo mindre kommer motoren til å slå inn. Er temperaturen i rommet under 4 grader, trenger den ikke jobbe i det hele tatt. Da kunne du bare åpnet kjøleskapsdøren og tatt ut stikkontakten ; ) Jeg tenker man kun må unngå direkte minusgrader i rommet. Men noen tåler nok det også!

Lenke til kommentar

Hvor kaldt blir rommet? Gjorde et raskt googlesøk og anbefalingen er å holde temperaturen over rundt 10-15c. Har ikke peiling på den spesifikke funksjonen bak denne temperaturbegrensning, og akkurat hva som blir å skje om du havner under den, men det er jo åpenbart en grunn til det siden produsentene kommer med den anbefalingen. 

Leste også at brusautomater som er ment å stå ute har varmeelementer som slår inn når det blir for kaldt. Kanskje en frostvakt stilt på rundt 15-16 grader kan være løsningen om kjøleskapet absolutt må stå der? 

Lenke til kommentar
5 minutes ago, Mr. A said:

Har ikke peiling på den spesifikke funksjonen bak denne temperaturbegrensning, og akkurat hva som blir å skje om du havner under den, men det er jo åpenbart en grunn til det siden produsentene kommer med den anbefalingen. 

Leste også at brusautomater som er ment å stå ute har varmeelementer som slår inn når det blir for kaldt. Kanskje en frostvakt stilt på rundt 15-16 grader kan være løsningen om kjøleskapet absolutt må stå der? 

Jeg kjenner til et tilfelle der kjøleskapet ikke klarte å holde +4 grader C da romtemperaturen ble for lav. (Kjøleskapet ble for varmt.) En rask titt på bruksanvisningen viste at produsenten hadde satt en minimumstemperatur for at kjøleskapet skulle fungere ordentlig.

Ideen om å bruke et varmeelement for å holde temperaturen oppe er ikke dum, men det kommer vel an på hvor mye fyring det blir behov for. Hvis det er 10 dager i året, så er det greit, men ikke hvis det er halve året. Da er det kanskje bedre å finne et skap som er designet for lave romtemperaturer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...