Gå til innhold

Nøtteskriken

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nøtteskriken

  1. Night, inntaket sitter oppe på et kryploft så jeg går ikke opp og sjekker der nå, men maks sikring nede i huset er 32 Ampere.
  2. Night, med "inntaket" så regner jeg med du mener der inntaksikringene sitter i huset, og der er det ikke gjort endringer, og i det regulære sikringsskapet ser jeg nå de største sikringene er på 32 Ampere. Men hvorfor skal man da skille mellom et dyrere 3fas-abonnement og et rimeligere husholdningsabonnement hvis jeg kan bruke 3fas-strøm uansett? Og som nevnt så spør jeg her (i tilfelle noen tilfeldigvis har peiling på det) og ikke nettleverandøren, fordi det virker som om nettleverandøren her i kommunen ønsker å selge mest mulig av det dyrere 3fas-abonnementet.
  3. Jeg har overtatt et verksted hvor jeg nå har omgjort det tidligere 3fas-abonnementet til husholdningabonnement fordi det ikke lenger brukes sterkt strømkrevende apparater her. Men hva hvis noen for eksempel skulle koble til et kraftig sveiseapparat hos meg på det abonnementet jeg har nå? Anlegget og sikringene i huset er jo dimensjonert for å tåle det, men er det tillatt å gjøre det når jeg ikke lenger har 3fas abonnement? Jeg spør her og ikke nettleverandøren, fordi det virker som om nettleverandøren her i kommunen ønsker flest mulig over på det dyrere 3fas-abonnementet.
  4. Takk for svar Woff. Du har tydeligvis peiling på dette. Så dioden KAN ha blitt satt der for å forhindre overslag / gnister på grunn av hva? På grunn av at releet kan være koblet til ekstra strømkrevende apparater? Og hva er poenget med festebraketten da? De andre releene i bilen uten festebrakett spretter ikke akkurat ut av den grunn. Tvertimot, de kan være harde å få ut.
  5. Joda jeg så diagrammet, men jeg er ikke proff nok til å lese slike diagrammer, så det er derfor spør jeg her om hva slags rele dette kan være. Hva kan dioden på pinne 30a ha for slags funksjon da?
  6. Som dere ser av dette releet (til en Citroen Xantia) så går det en jernbøyle inn i releet. Kan det være at bøylen er en slags ekstra jording fordi det er koblet til ekstra strømkrevende apparater som kupevifte og kjørelys? Er det mulig å ta av lokket på et slikt relee på vanlig måte bare ved å sprette av lokket? Jeg har ikke en releplan for denne bilen, så derfor spør jeg. Jeg mener å huske at det var 6 pinner på releet.
  7. Jeg forstår det slik at de fleste nyere kjøleskap ikke tåler å stå i kalde rom på grunn av kjølegassene som brukes. Hva skjer da når det blir for kaldt i rommet? Ødelegges kjølskapet da, eller er det kun kjøleeffekten som reduseres? Jeg har et kjøleskap med gassen R134a. Hvor kaldt kan det da være i rommet før det skjer noe galt? De eldste kjøleskapene hadde vel stort sett freon gass, og hvor mye kulde tålte de?
×
×
  • Opprett ny...